Muret rygeovn
-
- Stoker X
- 12
- Indlæg: 405
- Tilmeldt: 17 nov 2011 10:19
- Areal: 526
- Fremviser gerne i postnummer: 6670
- Geografisk sted: Holsted
- Kontakt:
Muret rygeovn
Hej jeg overvejer lige et projekt mere i år Jeg kunne godt tænke mig en rygeovn og nu når man er murer så burde det jo kunne lade sig gøre Men er da nogen ha inde som har lidt tip til rygeovn hvordan de er bygget op og måske et par FOTO hvis i selv har en
-
- Stoker XVI
- 12
- Indlæg: 1713
- Tilmeldt: 06 nov 2011 13:28
- Mit fyr: MGM15 Årg 2007
- Areal: 150+kælder
- Brændsel: Træpiller
- Fremviser gerne i postnummer: 9870
- Dagligt forbrug: For stort men kræves
- Årligt forbrug: 510sæk/år=8T
- Geografisk sted: Nordjylland/Hørmested
- Har takket: 35 gange
- Blevet takket: 13 gange
Muret rygeovn
Se bonderøvens kalkbrændeovn! Eller kig på et foto af de bornholmske silderygeovne! Har selv lavet en sådan "kopi" (fri fantasi/mål) engang for 25 år siden og den virker endnu.
-
- Stoker X
- 12
- Indlæg: 405
- Tilmeldt: 17 nov 2011 10:19
- Areal: 526
- Fremviser gerne i postnummer: 6670
- Geografisk sted: Holsted
- Kontakt:
-
- Stoker XVI
- 13
- Indlæg: 1575
- Tilmeldt: 29 nov 2010 22:02
- Mit fyr: hkrst 10 fsk 500
- Areal: 147m2+180m2værksted
- Brændsel: flis - piller.
- Fremviser gerne i postnummer: 4400
- Dagligt forbrug: 40 -60 kg flis
- Årligt forbrug: 7t piller/40 m3 flis
- Geografisk sted: kalundborg
- Blevet takket: 1 gang
Muret rygeovn
byg du den i legga blokke de er nemme at arbejde med ,og den er billig i brænde og røg smuld og nemt at holde en ens arte tempertur.t-staff skrev:Ok en silderygeovn
hvis du ikke kan lige overfladen kan du skalmure den eller bare pudse den evt. med favet mørtel.
hvad skal du ryge . er det fisk så skal du lave en låge der er høj i det.
jeg har nogle stykker rustfri vinkel jern 40 x40 mm til at hænge pinde med fisk på, der kan hænge sild eller makral over hianden
. du skal have en fyr låge ,lav nogle spjæld der kan lukkes helt , lågerne skal være noglelunde tæt .
du skal bruge nogle termometer en i toppen ,en ca i midten evt. en i røg afgange.
nb.du skal lavet et lukke spjæld i skorstenen det er med at styre røgtempertur og fugle og andet kræ uder ,de kan godt finde på at bygge rede hvis den ikke bliver brugt i længer tid
-
- Stoker X
- 12
- Indlæg: 405
- Tilmeldt: 17 nov 2011 10:19
- Areal: 526
- Fremviser gerne i postnummer: 6670
- Geografisk sted: Holsted
- Kontakt:
Muret rygeovn
Jeg kunne godt tænke mig at ryge vildt måske en kronhjort kølle kræver lidt plads..
Hvor varm bliver den ved varm rygning? Og hvad med koldrygning temperatur ?
Skal man ikke bruge de der lidfassten ?
Jeg har os kigget på en i dba men den koster 5000kr og er i metal
Hvor varm bliver den ved varm rygning? Og hvad med koldrygning temperatur ?
Skal man ikke bruge de der lidfassten ?
Jeg har os kigget på en i dba men den koster 5000kr og er i metal
-
- Stoker XVII
- 16
- Indlæg: 2518
- Tilmeldt: 28 feb 2008 23:46
- Mit fyr: 16kW OPOP20 V.7 /Atmos 25GD+1800L Akku
- Areal: 154m2
- Brændsel: Brænde, sol , træpiller
- Årligt forbrug: 5,5 t pill
- Geografisk sted: 4295, Stenlille
- Har takket: 29 gange
- Blevet takket: 233 gange
Muret rygeovn
Jeg har bygget en i træ til kold røgning ( <30 grader). Lavet i en størrelse, så gamle bageplader og riste fra ovne passer i. Dem har jeg kunne hente på genbrugspladsen.
Mvh. Sophus
-
- Stoker X
- 12
- Indlæg: 405
- Tilmeldt: 17 nov 2011 10:19
- Areal: 526
- Fremviser gerne i postnummer: 6670
- Geografisk sted: Holsted
- Kontakt:
Muret rygeovn
Ok jeg er helt ny med rygning men koldrygning er så 30 grader hvad med varm rygning ? Og er det nemt at styre den temperatur over længer tid? Eller bruger i en el varme
-
- Stoker XVII
- 16
- Indlæg: 2518
- Tilmeldt: 28 feb 2008 23:46
- Mit fyr: 16kW OPOP20 V.7 /Atmos 25GD+1800L Akku
- Areal: 154m2
- Brændsel: Brænde, sol , træpiller
- Årligt forbrug: 5,5 t pill
- Geografisk sted: 4295, Stenlille
- Har takket: 29 gange
- Blevet takket: 233 gange
Muret rygeovn
Til at starte med nu du er ny, hedder det at røge og røgning.
Kold < 30grader gerne koldere, hvis det skal røges længe
halvarm - ca. 55-60 grader og normalt vist maks 2-4 timer
Varm - vist op mod 80 grader
Varm og halvarm er jo en tilberedning så derfor også den kortere tid.
Derudover er der også snakken om hvorvidt røgning er farligt pga. tjærestofferne og det gælder i hvert fald for varm og halvarm røgning. Koldrøgning er der en diskussion om hvorvidt det summet op er mere skadeligt end gavnligt, da der her også findes en masse gavnlige stoffer.
Jeg selv koldrøger kun, både kød (råvildt, oksekød, spege og grillpølser) og laks. Dette da jeg synes smagen er bedst og da det for mig er nemt at styre temperaturen, den skal bare holdes lavt.
Det jeg røger længst er spegepølser, de får gerne 4-6 døgn i ovnen.
Kold < 30grader gerne koldere, hvis det skal røges længe
halvarm - ca. 55-60 grader og normalt vist maks 2-4 timer
Varm - vist op mod 80 grader
Varm og halvarm er jo en tilberedning så derfor også den kortere tid.
Derudover er der også snakken om hvorvidt røgning er farligt pga. tjærestofferne og det gælder i hvert fald for varm og halvarm røgning. Koldrøgning er der en diskussion om hvorvidt det summet op er mere skadeligt end gavnligt, da der her også findes en masse gavnlige stoffer.
Jeg selv koldrøger kun, både kød (råvildt, oksekød, spege og grillpølser) og laks. Dette da jeg synes smagen er bedst og da det for mig er nemt at styre temperaturen, den skal bare holdes lavt.
Det jeg røger længst er spegepølser, de får gerne 4-6 døgn i ovnen.
Mvh. Sophus
-
- Stoker XVI
- 12
- Indlæg: 1713
- Tilmeldt: 06 nov 2011 13:28
- Mit fyr: MGM15 Årg 2007
- Areal: 150+kælder
- Brændsel: Træpiller
- Fremviser gerne i postnummer: 9870
- Dagligt forbrug: For stort men kræves
- Årligt forbrug: 510sæk/år=8T
- Geografisk sted: Nordjylland/Hørmested
- Har takket: 35 gange
- Blevet takket: 13 gange
Muret rygeovn
Til at starte med nu du er ny, hedder det at røge og røgning. Og hvor har du det fra, hr Hjemme teori??
-
- Stoker XVII
- 16
- Indlæg: 2518
- Tilmeldt: 28 feb 2008 23:46
- Mit fyr: 16kW OPOP20 V.7 /Atmos 25GD+1800L Akku
- Areal: 154m2
- Brændsel: Brænde, sol , træpiller
- Årligt forbrug: 5,5 t pill
- Geografisk sted: 4295, Stenlille
- Har takket: 29 gange
- Blevet takket: 233 gange
Muret rygeovn
Jeg har snakket med nogen der ved mere end mig!newpas skrev:Til at starte med nu du er ny, hedder det at røge og røgning. Og hvor har du det fra, hr Hjemme teori??
Og dette er sakset fra wikipidia: Et røgeri er et sted der erhvervsmæssigt røger – konserverer – madvarer. Bemærk at verbet er "at røge" og ikke "at ryge".
til t-staff:
Hvis du ellers mangler inspiration fandt jeg denne side. http://www.lyng-frue.dk/roegeovn/
De har skrevet en bog om spegepølser jeg har læst og indtil videre brugt en enkelt opskrift fra.
Mvh. Sophus