Da fruen ønskede sig en grill i fødselsdagsgave kiggede jeg rundt og endte med at købe en lidt atypisk grill efter dansk standart. En offset smoker.
Nærmere bestemt en tennessee 300
Link: https://www.kitchentime.dk/da/p/tenness ... VzEALw_wcB
Den bruges meget i USA til langtids stegning ved at fyre op i det lille brand kammer med træ.
Foruden rygning og almindelig grillning.
I USA fyre de med tørt træ I det lille kammer når de kangtids steger og lægger et stykke på Ca en gang i timen alt efter temperatur og træ størrelse.
Min tanke var om der kunne bruges træbriketter uden bindemiddel da de brænder længere så den kan passe sig selv længere tid ad gangen?
Der er jo træpille griller og pizza ovne så kunne det ikke fungere ligeså godt at smide en træ briket på?
Hvad siger i?
Med træbriketter tænkter jeg på noget i denne stil
Link: https://www.jemogfix.dk/traebriketter-p ... 2/9035565/
Offset smoker eksperiment
- H.S
- Stoker XIV
- 16
- Indlæg: 909
- Tilmeldt: 11 aug 2007 20:36
- Mit fyr: Windhager BioWin2 med pille sug
- Areal: 220
- Brændsel: Træpiller 6 mm
- Fremviser gerne i postnummer: 8362
- Årligt forbrug: Ca 5 t Tror jeg
- Geografisk sted: Hørning
- Har takket: 26 gange
- Blevet takket: 44 gange
- Kontakt:
Re: Offset smoker eksperiment
Kender ikke denne grill
men tror ikke det "træ" er rent nok til madlavning
ville nok enten købe noget der er til formål elle flække det selv
så kan du også få smag med fra træet ;-)
men tror ikke det "træ" er rent nok til madlavning
ville nok enten købe noget der er til formål elle flække det selv
så kan du også få smag med fra træet ;-)
Henrik Schack
Projekt teknikker www.windhager.dk
Windhager Nordic +45 4038 3498 Direkte +45 2366 9190
Projekt teknikker www.windhager.dk
Windhager Nordic +45 4038 3498 Direkte +45 2366 9190
- Lintz
- Stoker Pro Engel
- 13
- Indlæg: 7985
- Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
- Har takket: 1380 gange
- Blevet takket: 796 gange
Re: Offset smoker eksperiment
Umiddelbart vil jeg sige "ja" til at det ville fungerer men "Nej"til at bruge det. Med samme begrundelse som "H.S.".
Du aner ikke hvilken træsort du fyrer med og hvis den automastisk tilsætter smag fra træet syntes jeg ikke det er en god ide.
P.S. Håber at du og konen kan lide smagen som bliver tilføjet via grillingen for sådan som jeg kan forstå den virker kan man ikke undgå det.
Konen herhjemme er ikke meget for den smag - Har prøvet med disse bakker på grillen med forskellige træsorter men det er droppet igen.
- Men spændt på at høre hvordan det kommer til at gå. Får vi en opdatering senere ?
Du aner ikke hvilken træsort du fyrer med og hvis den automastisk tilsætter smag fra træet syntes jeg ikke det er en god ide.
P.S. Håber at du og konen kan lide smagen som bliver tilføjet via grillingen for sådan som jeg kan forstå den virker kan man ikke undgå det.
Konen herhjemme er ikke meget for den smag - Har prøvet med disse bakker på grillen med forskellige træsorter men det er droppet igen.
- Men spændt på at høre hvordan det kommer til at gå. Får vi en opdatering senere ?
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.
-
- Stoker XVII
- 16
- Indlæg: 2518
- Tilmeldt: 28 feb 2008 23:46
- Mit fyr: 16kW OPOP20 V.7 /Atmos 25GD+1800L Akku
- Areal: 154m2
- Brændsel: Brænde, sol , træpiller
- Årligt forbrug: 5,5 t pill
- Geografisk sted: 4295, Stenlille
- Har takket: 29 gange
- Blevet takket: 233 gange
Re: Offset smoker eksperiment
Den er sku da fed!
Mine tanker er at hvis det giver røg smag er det fordi, det brænder/gløder for koldt og der tror jeg ikke nåletræ, som oftest bruges til piller og briketter, give den fede smag, nok nærmere det modsatte.
Da jeg røgede en del brugte jeg bøgesmuld og derudover nogen gange elletræ som var håndsavet for at undgå kædeolie i træet.
Så jeg ville også gå efter løvtræ, og lave det selv.
og ellers bare grille det og putte røgsmuld i brænderen, det er i hvert fald nemt at styre.
Mine tanker er at hvis det giver røg smag er det fordi, det brænder/gløder for koldt og der tror jeg ikke nåletræ, som oftest bruges til piller og briketter, give den fede smag, nok nærmere det modsatte.
Da jeg røgede en del brugte jeg bøgesmuld og derudover nogen gange elletræ som var håndsavet for at undgå kædeolie i træet.
Så jeg ville også gå efter løvtræ, og lave det selv.
og ellers bare grille det og putte røgsmuld i brænderen, det er i hvert fald nemt at styre.
Mvh. Sophus
- Pawgs
- Stoker VI
- 8
- Indlæg: 221
- Tilmeldt: 21 jan 2016 18:41
- Mit fyr: Ksm multistoker 325-18
- Areal: 195
- Fremviser gerne i postnummer: 8940
- Har takket: 44 gange
- Blevet takket: 18 gange
Re: Offset smoker eksperiment
Der kan læses lidt om hvordan de virker her.
Link: https://www.homeshop.dk/content/hvordan ... oker-.html
Der er intet til hændre for at grille normalt på den ligesom en tøndegril med låg.
I forhold til kvaliteten af briketterne er der mange der fx reklamer med at de er 100 procent eg uden bindemiddel.
Jeg har brugt den en 4 gange indtil nu.
De sidste par gange har jeg tændt op i den lille boks med almindelig kul og grillet pølser og kød direkte på dem.
Så har jeg lagt brød og færdig mad op i det store rum hvor der var omkring 100 grader. Fint til at holde maden varm til de er klar på mere mad.
Jeg har lavet en okse corvette ved indirekte varme i 4 timer på omkring 100-130 grader ved brug af kul. Den blev helt fin
Link: https://www.homeshop.dk/content/hvordan ... oker-.html
Der er intet til hændre for at grille normalt på den ligesom en tøndegril med låg.
I forhold til kvaliteten af briketterne er der mange der fx reklamer med at de er 100 procent eg uden bindemiddel.
Jeg har brugt den en 4 gange indtil nu.
De sidste par gange har jeg tændt op i den lille boks med almindelig kul og grillet pølser og kød direkte på dem.
Så har jeg lagt brød og færdig mad op i det store rum hvor der var omkring 100 grader. Fint til at holde maden varm til de er klar på mere mad.
Jeg har lavet en okse corvette ved indirekte varme i 4 timer på omkring 100-130 grader ved brug af kul. Den blev helt fin