energi-kriger skrev:En god indikator for om man har et godt eller dårligt fungerende fyr er simpelhen at måle på røggastemperaturen i røgrøret.
Nu er det nok de færeste som råder over en CO2 måler, men kan man lægge hånden på røgrøret er fyringsøkonomien i grove træk vel ok. Er røgrøret der i mod meget varm, er der alt mulig grund til overvejelse.
Bent jeg er da lidt nysgerrig, hvis du kan holde en røggastemperatur på var det 140 grader, må du på en eller anden måde enten havde optimeret din brænder, kedel eller bolig..! Bio 18 er født med en virkningsgrad på ca. 80%, så din røggastemperatur burde vel normalt ligge på ca. 250 grader eller mere. Må man spørge, hvad er din kedeltemperatur?
Jeg kan ikke modsige at en høj røgtemperatur er lig med dårlig økonomi, men man kan ikke sige at lav temperatur er det samme som god virkningsgrad. Tilsætter man mere luft end nødvendig til forbrændingen, vil det køle kedlen, så for at teorien passer, skal fyret være justeret 100%
Forbruget er svært at gisne om, mange faktorer spiller ind, temperatur i huset, opvarmet areal, isoleringsgrad af huset, antal personer og selvfølgelig fyret.
Mine anbefalinger kommer an på hvilken type man er. Er man den magelige type, vil jeg anbefale en moderne pillebrænder.
MVH. kenneth