Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

fik startet fyret op idag men ingen varme :(

Spørgsmål vedr. Scotte samt det tilbehør der laves til Scotte pillefyret
tiger8766
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 102
Tilmeldt: 03 sep 2009 19:32
Mit fyr: Scotte 16kw
Areal: 140 m2
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 7361
Geografisk sted: Smedebæk (Ejstrupholm)

fik startet fyret op idag men ingen varme :(

Indlægaf tiger8766 » 28 okt 2009 18:37

Jeg har i dag fået startet mit fyr op en scotte 16kw. og den ser ud til at virke som den skal problemet er bare at der ikke komme noget varmt vand ud til radiatorerne, allerede efter ca. 3 meter på frem løbs røret kan man mærke stor forskel på temperturen, som om der ikke er noget cirkulation. har en alpha cirkulations pumpe på og den sidder på retur siden, skal lige siges at jeg køre med åbent system. har prøvet at lufte ud alt det jeg kan man syndes ikke det rigtig hjælper noget. Nogen der har nogle forslag?


Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7798
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Re: fik startet fyret op idag men ingen varme :(

Indlægaf thy » 28 okt 2009 18:44

prøv at tvinge pumpen op på høj til luft er væk
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk

tiger8766
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 102
Tilmeldt: 03 sep 2009 19:32
Mit fyr: Scotte 16kw
Areal: 140 m2
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 7361
Geografisk sted: Smedebæk (Ejstrupholm)

Re: fik startet fyret op idag men ingen varme :(

Indlægaf tiger8766 » 28 okt 2009 18:50

Har haft pumpen til at køre alt hva den kan... men syndes ikke rigtig at det hjælper.

Brugeravatar
Keld
Stoker VII
Stoker VII
Indlæg: 291
Tilmeldt: 17 sep 2008 23:32
Mit fyr: KSM 275-18 FX + 90 rør, 500L.solrøranlæg
Areal: 250 + 100 garage
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 4000
Årligt forbrug: 7 t piller
Geografisk sted: Roskilde

Re: fik startet fyret op idag men ingen varme :(

Indlægaf Keld » 28 okt 2009 19:08

er der nok vand på anlæget, Vandsøjlehøjde, er der åben for blandeventilen på fremløbet, hvis du har ladomat eller anden automatik til at holde returen på ca 60 grader, er din kedeltempratur så lavere vil der ikke komme varme til radiatorkredsen

tiger8766
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 102
Tilmeldt: 03 sep 2009 19:32
Mit fyr: Scotte 16kw
Areal: 140 m2
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 7361
Geografisk sted: Smedebæk (Ejstrupholm)

Re: fik startet fyret op idag men ingen varme :(

Indlægaf tiger8766 » 28 okt 2009 19:18

hva mener du med vandsøjlehøjde? havde fastbrændsel før så der er ikke lavet så meget om på hvordan det er sat op. og har en shuntventil på som er fastsat til 60 grader men sys ikke rigtig at den lukker varmt vand i returløbet.


Brugeravatar
Keld
Stoker VII
Stoker VII
Indlæg: 291
Tilmeldt: 17 sep 2008 23:32
Mit fyr: KSM 275-18 FX + 90 rør, 500L.solrøranlæg
Areal: 250 + 100 garage
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 4000
Årligt forbrug: 7 t piller
Geografisk sted: Roskilde

Re: fik startet fyret op idag men ingen varme :(

Indlægaf Keld » 28 okt 2009 19:26

Vandsøjlen er ved åben ekspention den højde der er fra din måler til overkant af din ekspantionsbeholders vandspejl når der er fyldt vand på anlæget talene er normalt i meter.

tiger8766
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 102
Tilmeldt: 03 sep 2009 19:32
Mit fyr: Scotte 16kw
Areal: 140 m2
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 7361
Geografisk sted: Smedebæk (Ejstrupholm)

Re: fik startet fyret op idag men ingen varme :(

Indlægaf tiger8766 » 28 okt 2009 19:30

nåår, der er ca. 3 meter da den sidder på loftet lige over fyret. men der var jo ingen problem med den gamle kedel.

Brugeravatar
Keld
Stoker VII
Stoker VII
Indlæg: 291
Tilmeldt: 17 sep 2008 23:32
Mit fyr: KSM 275-18 FX + 90 rør, 500L.solrøranlæg
Areal: 250 + 100 garage
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 4000
Årligt forbrug: 7 t piller
Geografisk sted: Roskilde

Re: fik startet fyret op idag men ingen varme :(

Indlægaf Keld » 28 okt 2009 19:33

tiger8766 skrev:hva mener du med vandsøjlehøjde? havde fastbrændsel før så der er ikke lavet så meget om på hvordan det er sat op. og har en shuntventil på som er fastsat til 60 grader men sys ikke rigtig at den lukker varmt vand i returløbet.

jeg forstår at du har lavet en ny instalation, hvor sider pumpen på returen, før eller efter bayparsen til kedlen

tiger8766
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 102
Tilmeldt: 03 sep 2009 19:32
Mit fyr: Scotte 16kw
Areal: 140 m2
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 7361
Geografisk sted: Smedebæk (Ejstrupholm)

Re: fik startet fyret op idag men ingen varme :(

Indlægaf tiger8766 » 28 okt 2009 19:40

den sidder inden ventilen, på retur siden,

Brugeravatar
Keld
Stoker VII
Stoker VII
Indlæg: 291
Tilmeldt: 17 sep 2008 23:32
Mit fyr: KSM 275-18 FX + 90 rør, 500L.solrøranlæg
Areal: 250 + 100 garage
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 4000
Årligt forbrug: 7 t piller
Geografisk sted: Roskilde

Re: fik startet fyret op idag men ingen varme :(

Indlægaf Keld » 28 okt 2009 19:48

et "triks" for at konstatere om der er cirkulation på radiatorkredsen.
tag en skruetrækker og sæt klingen mod radiatorhuset og skæftet mod dit øre lyt og drej på termostaten, mod 0 vil termostaten lukke og du vil høre at vislen ophøre hvis der er cirkulation af vandet. Hvis lyden er svag og ikke endre sig er det kun pumpestøjen du høre.



Tilbage til "Scotte Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster