Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Fejl F1 in new Scotte - whats the problem? (now solved)

Spørgsmål vedr. Scotte samt det tilbehør der laves til Scotte pillefyret
Brugeravatar
milkyway
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 11
Tilmeldt: 22 jan 2007 13:51
Mit fyr: Ikke udfyldt
Kontakt:

Fejl F1 in new Scotte - whats the problem? (now solved)

Indlægaf milkyway » 01 feb 2007 04:10

Hej,

i just installed a brandnew scotte burner (yes - in the middle of the night)

after setting the parameters i started up and : After a very long time of firing up with active electric heatelement fejl F1 appears. what is the problem???

My manual doesn´t say anythin about this specific error...

Tak
Senest rettet af milkyway 02 feb 2007 19:09, rettet i alt 1 gang.


vindsol
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 21
Tilmeldt: 09 jan 2007 21:24

Indlægaf vindsol » 01 feb 2007 08:57

Did any fire come ? Or did it not fire up ? F1 is normally no fire or the photocell cant see fire.

Brugeravatar
milkyway
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 11
Tilmeldt: 22 jan 2007 13:51
Mit fyr: Ikke udfyldt
Kontakt:

Indlægaf milkyway » 01 feb 2007 10:04

The fire came and burned nicely. After a few minutes with still "E" in the display the error message comes.
This happened after some problemless test-runs during installation.

What is MENU A2 exactly? (Den maksimale tid optändingen ma tage)
Does it mean every startup lasts for example 8 minutes (when set "8" in the menu) or is it the total time where the heatelement works every single day?

What is the message L 0 in the hidden menu?

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7774
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Indlægaf thy » 01 feb 2007 10:47

(Den maksimale tid optändingen ma tage)
the longest time it must take to starts the fire

best regards
thy
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk

Brugeravatar
Ulrik
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 10689
Tilmeldt: 09 dec 2006 12:50
Mit fyr: 10 KW Scotte Mini
Areal: 96/87 m2
Brændsel: German Pellets
Fremviser gerne i postnummer: 5474
Dagligt forbrug: 11 kilo
Årligt forbrug: Est. <6 ton
Geografisk sted: Veflinge, Fyn
Givet likes: 27 gange
Modtaget likes: 27 gange
Kontakt:

Indlægaf Ulrik » 01 feb 2007 10:56

What is the message L 0 in the hidden menu?

That means that the lightindicator/photocell (danish=fotosencor) registreret no fire.

Be sure both photocell is correctly installed.
What is Your setting for A4? Standard is 10
MvH Ulrik©


Brugeravatar
milkyway
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 11
Tilmeldt: 22 jan 2007 13:51
Mit fyr: Ikke udfyldt
Kontakt:

Indlægaf milkyway » 01 feb 2007 11:00

thy skrev:(Den maksimale tid optändingen ma tage)
the longest time it must take to starts the fire


is it10 minutes with EVERY single upstart or is it the time for all upstarts together during the WHOLE DAY ?

petaas
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 516
Tilmeldt: 15 jan 2007 17:59
Mit fyr: Scotte/Dor
Areal: 172
Brændsel: Træpiller
Dagligt forbrug: Ca 40-45 kg.
Årligt forbrug: ca 5-6 tons
Geografisk sted: Nørhalne, 9430
Kontakt:

Indlægaf petaas » 01 feb 2007 11:38

The 10 minutes is for every upstart. The burner makes 2 upstarts before it says F1.

If the ignition works you can se blue smoke. If you got smoke the lightdetektor must be broke.

You can test you lightdetektor in this way :

Take the lightdetektor out, look in the menu where L = 0 and the put light on the tdetektor with a lamp og a match. If it works the value will rise
Mvh Peter Andreasen
-------------------------------------------------------------------
16 kw Scotte ver. 6,14 + Dor 16 kw

Brugeravatar
milkyway
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 11
Tilmeldt: 22 jan 2007 13:51
Mit fyr: Ikke udfyldt
Kontakt:

Indlægaf milkyway » 01 feb 2007 11:43

Tak!

The ignition works. Pellets are fed in, the blower blows, and the heatingelemnt is glowing....
I´ll try that out and tell you then.

Does anyone have the techn. data of it? Maybe i have a fitting sparepart laying around here.


Thomas

petaas
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 516
Tilmeldt: 15 jan 2007 17:59
Mit fyr: Scotte/Dor
Areal: 172
Brændsel: Træpiller
Dagligt forbrug: Ca 40-45 kg.
Årligt forbrug: ca 5-6 tons
Geografisk sted: Nørhalne, 9430
Kontakt:

Indlægaf petaas » 01 feb 2007 18:21

Try a lightdetektor from an fuel burner.
Mvh Peter Andreasen
-------------------------------------------------------------------
16 kw Scotte ver. 6,14 + Dor 16 kw

Brugeravatar
milkyway
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 11
Tilmeldt: 22 jan 2007 13:51
Mit fyr: Ikke udfyldt
Kontakt:

Indlægaf milkyway » 01 feb 2007 20:43

Problem solved!

Tak Guys, it was indeed a matter with the Fotocell.

The blue and black cable which is connected to the fotoresistor went off.
I disassembled the plastic parts of the sensor and reconnected the cables by solding it.

Now the F1 Fejl is history (for the moment :wink: )

I also measured the resistance of the fotoresistor to get a spare part from our electronic supplier someday....

If you wonder why my profile shows me as a Thermia Burner user. I am really one. The Scotte is the burner of a very good friend, who bought a house with a Eco Tec A3 Burner, which made him finally crazy.

The Scotte is a much simpler and in my eyes better burner.
We´ll see....


god nat,
Thomas



Tilbage til "Scotte Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster