Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Ingen brændsel alarm

Spørgsmål vedr. Scotte samt det tilbehør der laves til Scotte pillefyret
Dixie3500
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 28
Tilmeldt: 11 sep 2014 20:45
Mit fyr: Woody 16 / Blackstar
Areal: 175 + værksted
Brændsel: piller + olie (st.by)
Dagligt forbrug: 24 kg
Årligt forbrug: 6 ton
Geografisk sted: Vedersø, nord for Ringkøbing

Ingen brændsel alarm

Indlægaf Dixie3500 » 14 dec 2014 11:11

Hej herinde

For godt et år siden købte jeg et nyt Woody 16 / Blackstar anlæg

Der er ikke monteret ilt styrring.

Men kompressorrens er monteret, og er sat til at give et 1,5sek "nys" for hver 12 kg brændsel
Holder brænde hærden fint ren.

Har kørt fint, efter jeg fik det reguleret ind, med 30 x 16kg sække før askeskuffen er 2/3 fyldt og bliver tømt.

Men har af og til stoppet med alarm "ingen brændsel", på trods af halv til hel fyldt pilletank.

Nu sker det oftere og oftere at anlægget stopper med den alarm, op til 2-3 gange I døgnet.

Cheker hvad der sker når alarmen kommer, og:
Der ligger friske ubrændte piller ude på hærden
Der er INGEN piller I brænderens fremførings snegl??

For mig ser det ud til at brænderens snegl kører for meget / for hurtigt og at pillerne ikke ligger over tænd varme patronen.

Når jeg trykker alarmen ud, så starter den altid igen ved første forsøg.

Men vil nødig skulle ansætte en til at stå fast I fyrrummet, for at genstarte anlæg :(

HJÆLP please....

Mvh Ole


Brugeravatar
Oldgaard
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2445
Tilmeldt: 25 aug 2007 12:29
Mit fyr: Scotte 16kw Blackstar 1016 V7 :)
Areal: 250
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 4173
Dagligt forbrug: hmm aner der ikke
Årligt forbrug: nu må vi se ;)
Geografisk sted: Sorø
Givet likes: 12 gange
Modtaget likes: 7 gange
Kontakt:

Ingen brændsel alarm

Indlægaf Oldgaard » 14 dec 2014 12:42

Lav en frisk pille afvejning og en ny justering af 10.50.100% blæs
Som Aaen sagde : ok, det er osse bare for at have sagerne. hvis nu at der skulle komme en landmand op i mig
www.oldgaard.tk
Bor du på Midtsjælland og står en aften og mangler fotoføler eller eltænder til scotte/woody så giv mig en pm

Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7447
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 39 gange

Ingen brændsel alarm

Indlægaf pille bruger » 14 dec 2014 13:29

Dixie3500 skrev:Hej herinde

For godt et år siden købte jeg et nyt Woody 16 / Blackstar anlæg

Der er ikke monteret ilt styrring.

Men kompressorrens er monteret, og er sat til at give et 1,5sek "nys" for hver 12 kg brændsel
Holder brænde hærden fint ren.

Har kørt fint, efter jeg fik det reguleret ind, med 30 x 16kg sække før askeskuffen er 2/3 fyldt og bliver tømt.

Men har af og til stoppet med alarm "ingen brændsel", på trods af halv til hel fyldt pilletank.

Nu sker det oftere og oftere at anlægget stopper med den alarm, op til 2-3 gange I døgnet.

Cheker hvad der sker når alarmen kommer, og:
Der ligger friske ubrændte piller ude på hærden
Der er INGEN piller I brænderens fremførings snegl??

For mig ser det ud til at brænderens snegl kører for meget / for hurtigt og at pillerne ikke ligger over tænd varme patronen.

Når jeg trykker alarmen ud, så starter den altid igen ved første forsøg.

Men vil nødig skulle ansætte en til at stå fast I fyrrummet, for at genstarte anlæg :(

HJÆLP please....

Mvh Ole


Alarm ingen brændsel, betyder at fyret ikke får nok piller, og er ved at gå ud.
Lav en pille afvejning, og juster forbrænding, som vist i manualen.
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.

Dixie3500
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 28
Tilmeldt: 11 sep 2014 20:45
Mit fyr: Woody 16 / Blackstar
Areal: 175 + værksted
Brændsel: piller + olie (st.by)
Dagligt forbrug: 24 kg
Årligt forbrug: 6 ton
Geografisk sted: Vedersø, nord for Ringkøbing

Ingen brændsel alarm

Indlægaf Dixie3500 » 14 dec 2014 20:54

Jeg forsøger at lave en ny afvejning, og ny blæser justering.
Men jeg tror nu ikke at det er problemet.
Der er "flot" flamme ved alle belastninger, og den soder ikke kedlen ret meget.
Lidt sod i røgvender og brændekammer efter 3 paller piller.

OG som jeg skrev, så er der friske ( 12-20 stykker ) ubrændte piller ude I hærden når den er stoppet med alarm.

Mvh Ole

Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7447
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 39 gange

Ingen brændsel alarm

Indlægaf pille bruger » 14 dec 2014 21:27

Dixie3500 skrev:Jeg forsøger at lave en ny afvejning, og ny blæser justering.
Men jeg tror nu ikke at det er problemet.
Der er "flot" flamme ved alle belastninger, og den soder ikke kedlen ret meget.
Lidt sod i røgvender og brændekammer efter 3 paller piller.

OG som jeg skrev, så er der friske ( 12-20 stykker ) ubrændte piller ude I hærden når den er stoppet med alarm.

Mvh Ole


Har du set om fotoføler er ok ?
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.


Brugeravatar
HR LUCCA
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1296
Tilmeldt: 11 dec 2012 19:31
Mit fyr: Scotte 10 kw V7 styring
Areal: 146 m2
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4200
Årligt forbrug: Ca 4500 kg
Geografisk sted: Slagelse
Givet likes: 2 gange
Modtaget likes: 15 gange

Ingen brændsel alarm

Indlægaf HR LUCCA » 14 dec 2014 22:09

Dixie3500 skrev:Jeg forsøger at lave en ny afvejning, og ny blæser justering.
Men jeg tror nu ikke at det er problemet.
Der er "flot" flamme ved alle belastninger, og den soder ikke kedlen ret meget.
Lidt sod i røgvender og brændekammer efter 3 paller piller.

OG som jeg skrev, så er der friske ( 12-20 stykker ) ubrændte piller ude I hærden når den er stoppet med alarm.

Mvh Ole


Hvis du har afvejet og kontroleret flammen ved 10.50 og 100 % ydelse og det er ok , skal du prøve og låse den i 10 % og lade det køre 15-20 minutter hvis der er fint flamme , men din lux i display tit er på 0 kan det være foto sensor der er beskidt eller defekt , hvis det er ok skal du hæve min ydelsen , jeg ved ikke hvad styring du har ,men ydelsen skal hæves i det der hedder skorstens træk eller min ydelse under snegl , en sidste fejl du kan have er smuld i siloen , så kan sneglen godt svinge i ydelsen , grunden til du får alarmen ingen brændsel er fordi ilden går ud eller fotosensor ikke kan se ild i længere tid og lukker ned for at undgå herden og kedel bliver fyldt med piller . :wink:

Brugeravatar
HR LUCCA
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1296
Tilmeldt: 11 dec 2012 19:31
Mit fyr: Scotte 10 kw V7 styring
Areal: 146 m2
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4200
Årligt forbrug: Ca 4500 kg
Geografisk sted: Slagelse
Givet likes: 2 gange
Modtaget likes: 15 gange

Ingen brændsel alarm

Indlægaf HR LUCCA » 14 dec 2014 22:12

Dixie3500 skrev:Jeg forsøger at lave en ny afvejning, og ny blæser justering.
Men jeg tror nu ikke at det er problemet.
Der er "flot" flamme ved alle belastninger, og den soder ikke kedlen ret meget.
Lidt sod i røgvender og brændekammer efter 3 paller piller.

OG som jeg skrev, så er der friske ( 12-20 stykker ) ubrændte piller ude I hærden når den er stoppet med alarm.

Mvh Ole


Hvis der er friske piller i herden og i askeskuffen tyder det på ilden er gået ud :wink:

Dixie3500
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 28
Tilmeldt: 11 sep 2014 20:45
Mit fyr: Woody 16 / Blackstar
Areal: 175 + værksted
Brændsel: piller + olie (st.by)
Dagligt forbrug: 24 kg
Årligt forbrug: 6 ton
Geografisk sted: Vedersø, nord for Ringkøbing

Ingen brændsel alarm

Indlægaf Dixie3500 » 14 dec 2014 23:36

Det er nok smuld der er problemet.
Har lige tømt og renset silo, samt snegl.

Og fyldt nye piller på. Men der er noget smuld i pillerne :-(

Har afvejet, og fik resultat 1370, og anden gang 1340gram. Oprindeligt justeret til 1360, så det er jo tæt på.

Og så har jeg justeret minimum last op fra 15% til 20%

Står ofte på "0 lux" I en rum tid. Men foto sensor er helt ren, og går ofte op på normalt.

Mvh Ole

Dixie3500
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 28
Tilmeldt: 11 sep 2014 20:45
Mit fyr: Woody 16 / Blackstar
Areal: 175 + værksted
Brændsel: piller + olie (st.by)
Dagligt forbrug: 24 kg
Årligt forbrug: 6 ton
Geografisk sted: Vedersø, nord for Ringkøbing

Ingen brændsel alarm

Indlægaf Dixie3500 » 18 dec 2014 07:37

FEJL FUNDET!!!!!

Har skrevet en længere historie om det under "fotocelle" men fik den fejlagtig skrevet under "Baxi anlæg"

Det viste sig at være fotocellen som var DREJET nedad.
Ringen som er spændt sammen om fotocellen, og som skal sikre at fotocellens klare plastic åbning vender mod flammen, den var fejl justeret så den klare åbning var drejet ca 30 grader nedad.
Desuden var selve fotocellen, inde i plastrøret for fotocellen, drejet ca 30 grader skævt i forhold til klare vindue i fotocelle.
Og naturligvis ( Murphys lov ) til samme side, så selve cellen var drejet tæt på 60 grader nedad!!! SIDEN NY!!

Jeg har siden installation haft ca 25-35 lux ved lavlast og 65-80 lux ved fuldlast. OG perioder med 0 lux.

I manualen står der IKKE hvor mange lux man skal forvente, OG der står at det er "normalt" med perioder med 0 lux.
Var derfor ikke opmærksom på denne fejl!! Havde flere gange checket fotocelle, men den var jo ren og velfungerende!!

Siden jeg løsnede og drejede styre-ringen på fotocellen ( nu vende "vindue" ca 30 gr opad, men dermed vender selve fotocellen vandret ind mod flammen ) da har jeg set 100 lux HVER gang jeg har checket. :-)

Er nu taget på søen for at passe mit arbejde. Men fyret har kørt stabilt siden justeringen mandag aften..

Håber min erfaring kan hjælpe andre med stop / alarm på "manglende brændsel"

Ole

teamadvice
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 1
Tilmeldt: 03 nov 2012 07:55

Ingen brændsel alarm

Indlægaf teamadvice » 16 mar 2015 10:25

Hvor det fedt at man kan google og finde et svar på samme problem. Fedt forum og dejligt du tog dig tid til at forklare fejlløsningen Dixie3500.

Jeg har døjet med præcis samme problem i 2-3 uger og har prøvet flere alternativer uden held. Jeg skulle bare have startet med Google :oops:

Tak
/Michael



Tilbage til "Scotte Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster