Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Grundfos Alpha 2 25-40 taber trykket

Diskussion og spørgsmål vedr. kedler, installationen og skorstenen
Akkumuleringstank, VVB, Trækstabilisator
Rasmus_A
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 37
Tilmeldt: 18 aug 2012 21:46
Mit fyr: Alcon L40
Areal: ca. 150
Brændsel: Brænde
Geografisk sted: Lemvig

Grundfos Alpha 2 25-40 taber trykket

Indlægaf Rasmus_A » 05 dec 2013 19:29

Hej.

Har fået et problem med mit anlæg her den sidste uges tid. Det lyder som om at pumpen taber trykket og kører med en masse luft og/eller bare har problemer med at sende varme nok ind i huset. Selvom jeg har 75 grader i toppen af akku. tanken.

Har slået min Automixer fra og sat den til at blande ca 85% tank og 15% retur og sat pumpen over på trin 3 - lige nu 18 watt (højre side) for at få varme i huset igen.
Hele efteråret har den ellers bare kørt AutoAdapt på 7-10 watt og blandet tank og retur ca 50 % hvor fremløb har lagt på omkring 65 grader. Hvor den ligger på max 50-55 grader nu.

Sætter jeg shunten til at kører rent ind i huset med retur vandet lyder pumpen som den skal, men ingen varme. Sætter jeg den til at tage fra tanken kommer luft lyden og en raslen fra pumpen og den falder i watt, og stadig ingen varme. (Begge forsøg med fuld tryk på pumpen)

Kun med den indstilling jeg kører med lige nu kan jeg få varme. Ændres bare lidt driller pumpen :-S

Mvh Rasmus Andersen


Brugeravatar
John Skov Jensen
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3223
Tilmeldt: 02 maj 2009 20:40
Mit fyr: Atmos DC40GD
Areal: sammenlagt 350 m2
Brændsel: Bøg
Fremviser gerne i postnummer: 8370
Geografisk sted: Ødum, 8370 Hadsten
Modtaget likes: 54 gange

Grundfos Alpha 2 25-40 taber trykket

Indlægaf John Skov Jensen » 05 dec 2013 19:45

Når pumpen falder i watt forbrug som du beskriver er det fordi den har fået suget sig en omgang luft.
Så det er ikke pumpen der fejler noget, men luft i systemet.

Rasmus_A
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 37
Tilmeldt: 18 aug 2012 21:46
Mit fyr: Alcon L40
Areal: ca. 150
Brændsel: Brænde
Geografisk sted: Lemvig

Grundfos Alpha 2 25-40 taber trykket

Indlægaf Rasmus_A » 05 dec 2013 20:08

hmm kan bare ikke se hvor det skulle komme fra. Alle udlufter oppe på loftet er tjekket, tanken er luftet ud. Har haft systemet oppe i max tryk for at se om det ville hjælpe.
Men det kommer ikke med det samme, kun hvis jeg sætter den til at tage 100% fra tanken

Brugeravatar
mejeristen
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2622
Tilmeldt: 05 aug 2008 23:31
Mit fyr: BAXI Bonus 30 med 3400l akkutank
Areal: 196+25
Brændsel: Bøge brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8450
Dagligt forbrug: ??
Årligt forbrug: 26 rm sæson 11-12
Geografisk sted: Hammel 8450
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 3 gange

Grundfos Alpha 2 25-40 taber trykket

Indlægaf mejeristen » 06 dec 2013 14:25

kan du komme til at lytte ved pumpen samtidig med at der slukket ved denne, så burde du kunne høre om der bobler luft igennem pumpen (fra tryksiden til suge siden) det kan jeg på min når det en sjælden gang sker efter jeg har været i gang med at pille ved anlægget :/
BAXI Bonus 30 + akku. tank som sikkert er Østjyllands bedst isolerede (30 cm under bunden, mellem 40 og 80 cm på siden samt 70 cm på toppen isoleringsmaterialet er flamingogranulat)

From
Stoker IX
Stoker IX
Indlæg: 395
Tilmeldt: 17 jan 2007 14:07
Mit fyr: Woody 24kw ver 6.69+ Opop 418
Areal: 125 bolig+200 garage
Brændsel: Træpiller
Dagligt forbrug: 25 kg
Årligt forbrug: 7-8 ton
Geografisk sted: Gravlev

Grundfos Alpha 2 25-40 taber trykket

Indlægaf From » 06 dec 2013 17:49

Kan der sidde noget skidt og blokere så der ikke er fritløb fra akku-tanken og til pumpen, så pumpen kavitere ?


Rasmus_A
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 37
Tilmeldt: 18 aug 2012 21:46
Mit fyr: Alcon L40
Areal: ca. 150
Brændsel: Brænde
Geografisk sted: Lemvig

Grundfos Alpha 2 25-40 taber trykket

Indlægaf Rasmus_A » 07 dec 2013 11:52

Nu har jeg haft pumpen (både cirkulation og Ladeventilen) til at kører på fuld tryk (fast trin 3) i en time, haft alle radiator åbnet og forbundet sikkerheds ventilen i toppen med påfyldning i bunden. Har fået alt det luft ud jeg kunne og den sendte ca 70 grader ind i huset. Men cirkulationspumpen kørte stadig kun 14 watt (og 22 watt ved ren recirkulation).

Da jeg slukkede kunne jeg ikke hører nogen bobler ved/gennem pumpen. :-(

Så det kan vel næsten kun være skidt mellem tanken og blandeshunten der gør at den ikke kan suge nok vand?



Tilbage til "Kedler, installationen & skorstenen"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster