Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Fyret vil ikke starte op!

Spørgsmål vedr. Scotte samt det tilbehør der laves til Scotte pillefyret
Jarnved
Stoker V
Stoker V
Indlæg: 186
Tilmeldt: 15 apr 2012 17:33
Mit fyr: Scotte Blackstar 10KW
Areal: 165 m2
Brændsel: Træpiller,solceller 6kW
Fremviser gerne i postnummer: 4700
Dagligt forbrug: 16
Årligt forbrug: 5,2 ton
Geografisk sted: Karrebæksminde/Klinteby

Fyret vil ikke starte op!

Indlægaf Jarnved » 21 okt 2013 20:55

Hej

Skiftede eltænderen forleden dag og troede så problemet var løst med fejltænding, men nu i eftermiddags snød tændingen igen(2 gange på 1,5 år)
Jeg fjernede den store håndfuld piller fra herden og trykkede så START og fyret startede op igen??
Men jeg bemærkede at der gik ca 11 min før den målte LUX. Blæseren startede op ca. 1 min efter jeg trykkede start og alt forløb som det plejer men tiden er mærkbart forlænget før "tænding/LUX ?
Jeg har ikke ændret på noget siden start for 1,5 år siden andet end afvejningerne.
Kan det være min lysføler der "skranter" :shock:
Du skal ikke hænge med hovedet hvis du står i lort til halsen!


Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7438
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 37 gange

Fyret vil ikke starte op!

Indlægaf pille bruger » 21 okt 2013 20:58

Jarnved skrev:Hej

Skiftede eltænderen forleden dag og troede så problemet var løst med fejltænding, men nu i eftermiddags snød tændingen igen(2 gange på 1,5 år)
Jeg fjernede den store håndfuld piller fra herden og trykkede så START og fyret startede op igen??
Men jeg bemærkede at der gik ca 11 min før den målte LUX. Blæseren startede op ca. 1 min efter jeg trykkede start og alt forløb som det plejer men tiden er mærkbart forlænget før "tænding/LUX ?
Jeg har ikke ændret på noget siden start for 1,5 år siden andet end afvejningerne.
Kan det være min lysføler der "skranter" :shock:


Det kan være snuller i blæseren.
Du kan sætte effekten på eltænderen op til 100%
Det kan være at du har lagt altænderen forkert i brænderen.
Den skal ligge inde i kanalen, og enden skal kunne ses i hullet ud mod herden.
Senest rettet af pille bruger 21 okt 2013 21:00, rettet i alt 1 gang.
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.

Brugeravatar
calle
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3014
Tilmeldt: 27 dec 2010 21:47
Mit fyr: Scotte 16 kw 4.99 Opop 418 keramiktænder
Areal: 125
Brændsel: Træpiller og brænde
Dagligt forbrug: Svingende
Årligt forbrug: 3 ton
Geografisk sted: Storkbh.
Givet likes: 10 gange
Modtaget likes: 22 gange

Fyret vil ikke starte op!

Indlægaf calle » 21 okt 2013 20:59

Jarnved skrev:Hej

Skiftede eltænderen forleden dag og troede så problemet var løst med fejltænding, men nu i eftermiddags snød tændingen igen(2 gange på 1,5 år)
Jeg fjernede den store håndfuld piller fra herden og trykkede så START og fyret startede op igen??
Men jeg bemærkede at der gik ca 11 min før den målte LUX. Blæseren startede op ca. 1 min efter jeg trykkede start og alt forløb som det plejer men tiden er mærkbart forlænget før "tænding/LUX ?
Jeg har ikke ændret på noget siden start for 1,5 år siden andet end afvejningerne.
Kan det være min lysføler der "skranter" :shock:


Hej Jarnved - længe siden.

Hvilken eltænder bruger du ?

Venlig hilsen
Calle - forklædt som voksen.

Dans er for de, der ikke har råd til at stå i baren.

PS. Den der har mest legetøj, når vi dør, har vundet.

Jarnved
Stoker V
Stoker V
Indlæg: 186
Tilmeldt: 15 apr 2012 17:33
Mit fyr: Scotte Blackstar 10KW
Areal: 165 m2
Brændsel: Træpiller,solceller 6kW
Fremviser gerne i postnummer: 4700
Dagligt forbrug: 16
Årligt forbrug: 5,2 ton
Geografisk sted: Karrebæksminde/Klinteby

Fyret vil ikke starte op!

Indlægaf Jarnved » 21 okt 2013 21:16

Hej Calle
Ja længe siden, det har jo været en god sommer sunshine.gif

Jamen jeg fik 3 eltændere af NB for noget rod med leveringen i sin tid, men eltænderen er grågrøn i metallet og med hvid ledning icon_cheesygrin.gif
Den samme type som har virket upåklageligt i 1,5 år.
Du skal ikke hænge med hovedet hvis du står i lort til halsen!

Brugeravatar
calle
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3014
Tilmeldt: 27 dec 2010 21:47
Mit fyr: Scotte 16 kw 4.99 Opop 418 keramiktænder
Areal: 125
Brændsel: Træpiller og brænde
Dagligt forbrug: Svingende
Årligt forbrug: 3 ton
Geografisk sted: Storkbh.
Givet likes: 10 gange
Modtaget likes: 22 gange

Fyret vil ikke starte op!

Indlægaf calle » 21 okt 2013 21:34

Ja jeg kan ikke få fatboy-modellen til at virke 100 % sikkert. De to modeller jeg indtil videre har 100 % succes med er TB-mini cigarmodel og en keramisk tænder, som jeg tester for HS her fra forum. Du kan jo også bare have været uheldig, når man tænker på din statistik.
Calle - forklædt som voksen.

Dans er for de, der ikke har råd til at stå i baren.

PS. Den der har mest legetøj, når vi dør, har vundet.


Brugeravatar
HR LUCCA
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1290
Tilmeldt: 11 dec 2012 19:31
Mit fyr: Scotte 10 kw V7 styring
Areal: 146 m2
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4200
Årligt forbrug: Ca 4500 kg
Geografisk sted: Slagelse
Givet likes: 2 gange
Modtaget likes: 15 gange

Fyret vil ikke starte op!

Indlægaf HR LUCCA » 21 okt 2013 22:11

Jarnved skrev:Hej

Skiftede eltænderen forleden dag og troede så problemet var løst med fejltænding, men nu i eftermiddags snød tændingen igen(2 gange på 1,5 år)
Jeg fjernede den store håndfuld piller fra herden og trykkede så START og fyret startede op igen??
Men jeg bemærkede at der gik ca 11 min før den målte LUX. Blæseren startede op ca. 1 min efter jeg trykkede start og alt forløb som det plejer men tiden er mærkbart forlænget før "tænding/LUX ?
Jeg har ikke ændret på noget siden start for 1,5 år siden andet end afvejningerne.
Kan det være min lysføler der "skranter" :shock:


Jeg har prøvet og have en fejl optænding på grund af de huller der sider under snegler var stoppet , den var længe om og tænde eller kunde ikke :wink:

jchusted
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 34
Tilmeldt: 17 okt 2013 16:01

Fyret vil ikke starte op!

Indlægaf jchusted » 22 okt 2013 12:25

Får den nok med piller under opstart? Min ville heller ikke tænde og troede det var eltænderen. Så bemærkede jeg at den slet ikke fødte piller via den silo sneglen, og herden var tom. Prøvede at tvangskører sneglen og startede derefter op. Har ikke haft problemer siden.

Jarnved
Stoker V
Stoker V
Indlæg: 186
Tilmeldt: 15 apr 2012 17:33
Mit fyr: Scotte Blackstar 10KW
Areal: 165 m2
Brændsel: Træpiller,solceller 6kW
Fremviser gerne i postnummer: 4700
Dagligt forbrug: 16
Årligt forbrug: 5,2 ton
Geografisk sted: Karrebæksminde/Klinteby

Fyret vil ikke starte op!

Indlægaf Jarnved » 22 okt 2013 22:36

Jeg prøver lige at afmontere brænderen i week-enden og så må vi se hvad jeg finder.
Du skal ikke hænge med hovedet hvis du står i lort til halsen!



Tilbage til "Scotte Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst