Side 2 af 3

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 17:19
af vinther2
Ha ha, Pendec, du har sikkert rigtigt siddet og smovset :D

Og lige til Pelle, det er min fejl,jeg har skrevet forkert, selvfølgelig er det ansjoser, som er det rigtige (de små i den flade æske) og jeg kan altså ikke nøjes med bare 2-3 stykker, nej hele wienerschnitzlen må godt barderes med 8-10 stykker icon_cheesygrin.gif Vil sige bearnaise sovs også er en mulighed, men ikke smør, efter min vurdering, kartoflerne er jo i forvejen braset i fedtstof. Men smag og behag er forskellig. Din kone har ret, jeg glemte de små fine ærter.

Pendec: Har også boet på Amager, på kollegie, en dejlig tid, men dengang var der aldeles ikke råd til wienerschnitzel, måske en rigtig grilkylling fra et kineser sted på Englandsvej, en halv kylling kostede i 1972 ca. 6 kroner, tror de stod til 5,75 kr.!

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 17:20
af Lintz
triumph skrev: 04 sep 2021 08:57
( Der var engang en restaurant der hed Målet. Der kunne man vælge mellem 59 forskelige schnitzler, til en pris på 79 kr)
Der har jeg ved gud spist mange Schnitzler inde icon_cheesygrin.gif

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 17:49
af triumph
Lintz skrev: 04 sep 2021 17:20 Der har jeg ved gud spist mange Schnitzler inde icon_cheesygrin.gif
Os mig :great:

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 18:01
af pelle
vinther2 skrev: 04 sep 2021 17:19 Ha ha, Pendec, du har sikkert rigtigt siddet og smovset :D

Og lige til Pelle, det er min fejl,jeg har skrevet forkert, selvfølgelig er det ansjoser, som er det rigtige (de små i den flade æske) og jeg kan altså ikke nøjes med bare 2-3 stykker, nej hele wienerschnitzlen må godt barderes med 8-10 stykker icon_cheesygrin.gif Vil sige bearnaise sovs også er en mulighed, men ikke smør, efter min vurdering, kartoflerne er jo i forvejen braset i fedtstof. Men smag og behag er forskellig. Din kone har ret, jeg glemte de små fine ærter.

Pendec: Har også boet på Amager, på kollegie, en dejlig tid, men dengang var der aldeles ikke råd til wienerschnitzel, måske en rigtig grilkylling fra et kineser sted på Englandsvej, en halv kylling kostede i 1972 ca. 6 kroner, tror de stod til 5,75 kr.!
Ja.. Det smaver godt !
Det der "Det smaver godt" siger vi tit herhjemme og så sprutgriner vi. Det er fordi der er en lille historie bag. En af mine kollegaer var hjemme hos hans gamle far. Den gamle sad og spiste "kød i mørke" (Ja det kalder vi en gryderet herhjemme der er godt med madkulør i) Nå, men ham min kollega spurgte hans far hvad det var han spiste.."Det er noget mor har lavet". Svarede den gamle.. Jamen far, det er 13 år siden mor døde. "Jo jo. Men det smaver godt" svarede hans far. Det var jo noget gammel mad han havde fundet i bunden af fryseren han havde varmet op. Lidt makabert ,, Men god humor herhjemme. "Det smaver godt" :-)

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 19:17
af lamborg
Stedet hvor man laver et rigtigt lokumsbræt er på skindbuksen i københavn :-) Man fik en tallerken med svinet på og en ved siden af til tilbehør .
Eller det var det jeg ved ikke hvordan det er nu hvor de har fået nye ejere

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 20:57
af BWJ
Konen troede lige, at der var sprunget et rør her i spisestuen, da der var vådt på gulvet, men fandt hurtigt ud af, at det bare var mig der sad og savlede. :wink:
Stop venligst denne tråd :lol:

Re: Wienerschnitzel

: 05 sep 2021 00:27
af thy
Smør til

Re: Wienerschnitzel

: 05 sep 2021 06:34
af Lintz
vinther2 skrev: 04 sep 2021 12:52 En rigtig "Dansk" wienerscnitzel er med revet peberrod, en "dreng" som er et par små sild som er foldet rundt, samt kapers og en citronskive. Den serveres med brasede kartofler, og ang. sovs, så vil det mest naturlige være at servere en lidt fed brun sovs til,- skilt sovs. Smørsovs egner sig ikke til braskartofler.

Fuldt ud enig med dig hvad angår det første - Dog med sovsen icon_cheesygrin.gif
Det virker bare forkert men skyldes jo nok hvad man er opvokset med - Så er det den rigtige måde for en selv og ifølge flere herinde er brun sovs også yt og smørsovs in.
Det er nok en af dem hvor man aldrig bliver enig - Men bare vi bliver mætte så er det også godt.

Re: Wienerschnitzel

: 05 sep 2021 08:43
af pendec
vinther2 skrev: 04 sep 2021 17:19 Pendec: Har også boet på Amager, på kollegie, en dejlig tid, men dengang var der aldeles ikke råd til wienerschnitzel, måske en rigtig grilkylling fra et kineser sted på Englandsvej, en halv kylling kostede i 1972 ca. 6 kroner, tror de stod til 5,75 kr.!
Jeg boede ikke langt fra det kollegie, og Englandsvej, hvor jeg også kom på den grill dog ikke i 72 men nok en 8 år senere og fremad..
Jo, det var tider, og så kan jeg slet ikke huske priser.
Lintz skrev: 05 sep 2021 06:34 Det er nok en af dem hvor man aldrig bliver enig - Men bare vi bliver mætte så er det også godt.
Er vi ikke der, hvor regioner i Danmark altså har forskellige mad kultur og forskelle på det punkt.

Der er for nogen, en udbredt mening om burgere skal overhældes med brun sauce , det har jeg så sjældent oplevet, alligevel er det populært i København men jeg har aldrig prøvet det da jeg var ung, og tænker vi har arvet det fra andre dele af Danmark.

Re: Wienerschnitzel

: 05 sep 2021 08:48
af Lintz
pendec skrev: 05 sep 2021 08:43

Der er for nogen, en udbredt mening om burgere skal overhældes med brun sauce , det har jeg så sjældent oplevet, alligevel er det populært .
Så er det ikke en Burger, men en Bøfsandwich - Som for øvrigt er meget stor konkurrence om at kunne lave den bedste. Vinderen af "Danmarks bedste Bøfsandwich" kan også derefter regne med en betydelig merindtjening bare pga titlen.