Side 1 af 3

Wienerschnitzel

: 03 sep 2021 21:33
af Lintz
Jeg ved at på Overdrevskroen på Sjælland i onsdags fik man Wienerschnitzel..........Med brun sovs.
Og vi har snakket lidt om det herhjemme og kan ikke huske på noget tidspunkt at fået det serveret med brun sovs men med smørsovs som jeg også mener hører sig til denne ret. Dog er jeg så komme til at tænke på om det kan være lidt egns-bestemt og hvem skal jeg ellers spørge om dette end jer her i dette landsdækkende forum :D

Så er en Wienerschnitzel med smørsovs eller brun sovs på jeres egn ???

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 04:17
af MichaelK
Smørsovs her icon_cheesygrin.gif :great:

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 08:57
af triumph
Også smørsovs her, men jeg har nogen gange fået en tynd brun sovs serveret til wienerschnitzelen i Odense
( Der var engang en restaurant der hed Målet. Der kunne man vælge mellem 59 forskelige schnitzler, til en pris på 79 kr)

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 10:28
af Carslen
Tror det er egnsbestemt. Mindes ikke jeg har set den med smørsovs her på Sjælland, altid en brun sovs.

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 11:15
af triumph
Jeg fik wienerschnitzel i Skælskør for 14 dage siden, det var med smørsovs

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 11:21
af Fiffer
Smørsovs’s her i midt/Vestjylland, har akdrigvgået brun sovs til, eller sauce, hvis det skal være lidt finere, læs tyndere sovs;)

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 11:34
af lamborg
Jeg tror det er kokkebestemt om det er med jager-champ-brun-pande eller smør sovs. Man ved faktisk ikke hvor retten kommer fra men at den blev gjort populær i wien og der var den med smørsovs men mange er jo ih så uh så smørforskrækkede idag .

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 12:52
af vinther2
En rigtig "Dansk" wienerscnitzel er med revet peberrod, en "dreng" som er et par små sild som er foldet rundt, samt kapers og en citronskive. Den serveres med brasede kartofler, og ang. sovs, så vil det mest naturlige være at servere en lidt fed brun sovs til,- skilt sovs. Smørsovs egner sig ikke til braskartofler.

Dette er hvad min kone fortæller mig, hun er uddannet i køkkenbranchen.

Men om det kan veksle fra egn til egn, skal jeg ikke kunne sige, men ovenstående skulle være grundopskriften.

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 16:52
af pendec
vinther2 skrev: 04 sep 2021 12:52 En rigtig "Dansk" wienerscnitzel er med revet peberrod, en "dreng" som er et par små sild som er foldet rundt, samt kapers og en citronskive. Den serveres med brasede kartofler, og ang. sovs, så vil det mest naturlige være at servere en lidt fed brun sovs til,- skilt sovs. Smørsovs egner sig ikke til braskartofler.

Dette er hvad min kone fortæller mig, hun er uddannet i køkkenbranchen.

Men om det kan veksle fra egn til egn, skal jeg ikke kunne sige, men ovenstående skulle være grundopskriften.
Sådan fik jeg da jeg var rigtig ung og boede på Amager(København) , der var en delikatesse på Amagerbrogade, populær for sine smørrebrød og retter. De lavede små varme retter og en, var denne Wienerschnitzel som beskrevet ovenover.
Sild var jeg dog ikke til, de gik en anden i familien, når vi købte dem.

Det var tider! :) Smovs...

Kæmperne de serverer i Tyskland er dog superlækre, delikatessen på Amager, var sgu ikke så store som dem jeg oplevede dernede, de brugte en tallerken på en alene , og nok skåret igennem for at være så kæmpe.

Re: Wienerschnitzel

: 04 sep 2021 16:58
af pelle
Min kone bruger Ansjoser. Ikke sild . Grønne ærter, kapers, citron, smør eller bearnaise sovs og brasede kartofler.