Når man fyrer med træ er der kun tre ting man skal fokusere på:
Er der varmt nok i huset.
Hvordan ser kedlen ud indvendig.
Hvad er årsforbruget.
Jeg kan se at mange gør det til en videnskab at fyre med træ,jeg har fyret med træ fra 1978 og siden 1984 i en forgasningskedel,men har aldrig oplevet alle de problemer som berettes om her i forum.
Når jeg tænder op bliver der lagt nogle træstykker,taget fra stakken,i bunden af kedlen,herefter et par sprittabletter hvorefter sugeren startes og kedlen fyldes op,lågen lukkes og fyrrummet forlades.
Efter 3 1/2 - 4 timer bliver den fyldt op igen,og med de aktuelle vejrforhold skal jeg i fyrrummet 3 - 4 gange i døgnet,afhængigt af hvor meget det blæser.
Jeg har ingen røgtermometer,ingen ludomat
ingen ladomat og hvad det hedder alt sammen,men mit anlæg kører fuldstændig problemfrit.
Jeg varmer 240 m2 i tre plan,det er et hus fra 1906 som er dårligt isoleret,og hvis jeg fyrer med rent bøg, er forbruget 22 - 26 rm.
Jeg mener at alle de moderne og temmelig dyre ventiler der bruges luner mere i producentens lommer end i brugernes,dette set i betragning af forbruget på de anlæg der kan læses om her i forum.
Set her fra er en blandeventil på kedlen den eneste der er nødvendig