Side 1 af 1

ruder , dug på nogle , på andre intet

: 30 nov 2014 18:06
af pendec
En lille hurtig til højrebenet ;)

Når jeg har dug på vinduer i flere centimeters højde på vinduer, fra 2004(står i inderside kant i rude) , termorude i trærammer, og så har jeg nogle nyere ruder i plastrammer men dog en 5-6 år nyere, som ikke dugger det fjerneste. Er det godt eller dårligt?

Er det værd at tænke nye glas i de vinduer som måske er dårligere eller?

Kan man måle noget om forskellen på de her typer som jeg allerede har, såsom inderside vs. yderside eller lign?

ruder , dug på nogle , på andre intet

: 30 nov 2014 19:16
af triumph
Er duggen på indersiden eller ydersiden ?
Hvis det er på indersiden:
Jo dårligere ruden isolere, jo koldere vil ruden være indvendigt.
Hvis ruden bliver for kold, kommer overfladetemperaturen på ruden under luftes dugpunkstemp. Og vandet i luften kondensere.

ruder , dug på nogle , på andre intet

: 30 nov 2014 19:21
af pelle
Det kommer vel også lidt an på.. Hvor tæt er de ruder der ikke dugger på en varmekilde, i forhold til dem der dugger. Er der en radiator under vinduerne , vil de nok ikke være så, slem til at dugge.

ruder , dug på nogle , på andre intet

: 30 nov 2014 19:33
af dannidines
Efter vi skiftede alle vinduer til 3-lags energiruder med varm kant, så er der ingen dug indenvendigt mere - heller ikke hvor vi kunne ha det før (ex soveværelse)

Nyere vinduer isloerer bedre grundet en eller anden gasart i hulrummet, samt ved varm kant = kunststoft kant i stedet for aluminiumen, så er kuldebroen fjernet/reducerrt væsentligt, og hvis du så som os har 3 lag, så er der en "ekstra energirude" pr. Fag til at absorberer kulden.

Vi mærker INGEN kuldenedslag ved vinduerne mere og det siger lidt om isoleringengraden af nye vinduer. Det er dugpunktet som opnåes ved fugtig/varmt indelugget luft og den kolde overflade på en termorude.

At dine vinduer ikke dugger mere ved de nye, betyder ikke, at fugten også er væk....

ruder , dug på nogle , på andre intet

: 30 nov 2014 19:57
af pendec
dannidines skrev:At dine vinduer ikke dugger mere ved de nye, betyder ikke, at fugten også er væk....
Korrekt , det afspejles nok mere på vægge, hvor jeg stadig har fugt som driver opad fra fundamentet efter en hulmursisolering som har gjort de sværre for væggene at ånde som jeg har læst det, og nu giver problemerne her, det er så en anden snak.

Det er korrekt at det ene vindue med radiator lige under, ikke har særligt meget dug på ruden ;) og er en gammel rude.
Dem som har nye glas/ramme er uden radiator nedenunder, og som du nævner måske er de 3 lags, der er klart en forskel her.

Men ok, det er så nok som beskrevet dårligere vinduer, som nok skal have alt skiftet, hvis noget skal blive bedre. Det må ligge i et budget senere, syntes bare ruderne er blevet mere duggede efter hulmursisoleringen, selvom der udluften som der burde, så..

ruder , dug på nogle , på andre intet

: 30 nov 2014 19:58
af Renevinum
Hvis de ruder som dugger er 3.0 thermo 2-lags kan de med fordel udskiftes til 1,1 lavenergi 2-lags, så vil der kun være dug på indersiden hvis fugtigheden er for høj i boligen, og det dug vil sætte sig i kanten forneden og et lille stykke op af siderne.
Om du skifter fra 3,0 til 1,1 2-lags, eller fra 3,0 til 0,9 3-lags er ligegyldigt, du vil ikke kunne mærke forskel på indeklimaet eller på varmeregningen. 3-lags er efter min mening total overkill i huse som ikke er nyopførte. Og så er de dyrere i indkøb.
Det er kun teoretisk varmetabet er bedre på en 3 lags kontra en 2 lags, det kan ikke mærkes fysisk eller ses på pilleforbruget.

ruder , dug på nogle , på andre intet

: 30 nov 2014 20:54
af dannidines
Vil give @Renevinum ret,

Vores motivation lå i prisforskellen på 1.1 2-lags og 0.9 (mener faktisk det var lavere, det er 48mm 3-lags) 3-lags var så lille, at vi gik "all over and in :)"

ruder , dug på nogle , på andre intet

: 30 nov 2014 22:59
af newpas
Har du overhovedet trækventiler i dine rum til udluftning?