Side 1 af 1

Nyt (brugt) anlæg

: 02 aug 2014 08:39
af jhjorsal
Jeg har nu langt om længe fået monteret mit nye (brugte) anlæg, jeg købte jo i sin tid et brugt anlæg for 1400,- med 9 m2 paneler og en 250l tank med 2 spiraler. Meningen med anlægget er at den skal levere gulvvarme på ca 35 m2, og hvis jeg var heldig måske også varme vandet i min VVB op når der var mest sol. Ernst har rådgivet mig i forbindelse med monteringen, så solvarmekredsen kom på den nederste spiral og centralvarmen kører på tanken, da jeg alligevel ikke skulle bruge varmt brugsvand der hvor den står. Det har nu kørt i et par dage, og jeg har en morgentemperatur i tanken på 25-28 grader, den kan jeg så hæve til 35-40 grader inden aften, gulvvarmen kører konstant. Er der noget jeg kan gøre for at hæve temperaturen yderlig, her til morgen har jeg prøvet at slukke for gulvvarmen, bare for at se om temperaturen så kommer højere op.

Nyt (brugt) anlæg

: 02 aug 2014 09:39
af smokie
Nu kender jeg ikke dit anlæg, men har du i styringen mulighed for at sætte den op i temp før den skal trække ind , du for mest energi ind ved at køre med 5c i forskel men der er ikke meget ved 250L vand der kun er 30c varm, sætter du den til dif på feks 20c vil du muligvis få 100L der er 45-50c som du muligvis for mere ud af ved at trække det i gulvet om feks morgenen så det ikke køre om natten hvor i nok sover alligevel.

Du kan også lege med flow, nedsat flov vil give højre temp, og hurlig flov trækker mere energi totalt men du når ikke så højt op i temp.

Leg lidt med det, og håber du for lidt ud af mit lidt kringelede svar, der er sikkert andre der har andre og bedre bud på en løsning men det var lige mine tanker om dit projekt og hvad jeg selv justere rundt på vores anlæg efter hånden som vejeret og årstiderne skifter.

Venlig hilsen Søren.

Nyt (brugt) anlæg

: 02 aug 2014 11:08
af ccc28748
9m2 til 250L vand. Det burde få din beholder til at koge, eller i det mindste en gulvvarme temp hvor som du kan bruge i stedet for komfuret.
Der er noget som ikke er rigtigt. Du må skrive lidt flere detaljer om anlægget, eller vedhæfte et diagram.

mvh Carsten

Nyt (brugt) anlæg

: 02 aug 2014 12:49
af jhjorsal
Diagrammet ligger her https://www.dropbox.com/s/bixkhgujdknpw ... on%204.pdf
Jeg har ikke mulighed for at justere på solvarmestyringen, som jeg har forstået det, den kører default når toppanel temp er mere end 6 grader over tank bund, og top panel har jeg endnu ikke aflæst til mere end 40 grader selvom pumpen kører på langsomst

Nyt (brugt) anlæg

: 02 aug 2014 18:03
af smokie
Hmm ja du burde få mere ud af det, har du mulighed for at flytte føler lidt op på tanken ?, men som ccc skrev burde du kunne trække en del varme ud.

Hilsen Søren.

Nyt (brugt) anlæg

: 05 aug 2014 23:15
af jhjorsal
Er kommet til at tænke på at jeg jo skiftede polyplader på panelerene, og kom billigt til nogle nye ved et ovenlys firma, men der var vist noget med at de ikke duede til solvarme paneler, det havde jeg lige svedt ud, så det er jo nok derfor det ikke bliver bedre.

Nyt (brugt) anlæg

: 07 aug 2014 08:22
af ccc28748
Polypladerne. Er det de plader som ligger imellem absorberne og sollyset?
Hvis det er det kan du jo forsøgsvis prøve helt at fjerne disse plader, for at få en ide om det mulige løft i energi overførslen

mvh Carsten

Nyt (brugt) anlæg

: 07 aug 2014 20:39
af jhjorsal
ccc28748 skrev:Polypladerne. Er det de plader som ligger imellem absorberne og sollyset?
Hvis det er det kan du jo forsøgsvis prøve helt at fjerne disse plader, for at få en ide om det mulige løft i energi overførslen

mvh Carsten
Øh, de er konstrueret sådan at jeg skal have panelerene ned for At fjerne polypladerene, og har jeg dem først nede og skilt ad, er det vist bare nemmere at ligge de rigtige polyplader i, og hvis de var åbne ville isoleringen i panelerene nok også i regnvejr suge en del vand, så det er vist ikke den vej jeg går men tak for inputtet.