Side 1 af 4

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 18:36
af Jobak
Hej i Forum
Jeg kunne godt tænke mig at høre nogle erfaringer gode som dårlige, om hvordan I sliber og holder jeres køkkenknive skarpe.
På nogle af vores er det næsten lige meget hvordan vi vender dem, så sløve er de. (overdrivelse fremmer forståelsen)

Er de dersens el-slibere noget værd?
F.eks OBH's : OBH

Træls at smide 500,- ud af vinduet hvis de ikke virker.
Jeg er helt med på at en kniv skal vedligeholdes med et strygestål, men når det ikke helt er nok mere, hvad så?
Professionel slibning er jo nok helt sikkert den bedste løsning. Men jeg har ikke kunne finde nogen her i området.

På forhånd tak!

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 18:55
af Tom_AT
Hvis du vil bruge 500,- på et slibesæt kan jeg varmt anbefale Lansky 5-stens sættet.

http://outdooradventure.dk/lansky-slibe ... s-671.html

Jeg har svært ved at tro på du får noget bedre til pengene. Og langt skarpere knive end nogen maskin-tingest.

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 19:05
af MartinLau
Et slibesæt er sikkert OK, men hvis du vil have skarpe knive, så køb nogle ordentlige knive.
Stålet har RIGTIG meget sige.

Vi har både nogle Raadvad og nogle noname vi fik med sammen med en knivblok. Alle knivene slibes med det strygestål der var med til knivblokken.

Raadvad knivene holder sig skarpe længe. De andre skal næste slibes fra gang til gang.

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 19:05
af triumph
jeg har sådan er her (model CC120)
Den er go
http://blog.metrokitchen.com/chefs-choi ... rs-review/

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 19:06
af Bjarke J
Jeg har kun dårlige erfaringer med elslibere og andre slibere der bruger samme princip. Lansky sættet har jeg hørt gode ting om, men har ikke prøvet det. Til gengæld har jeg rigtig gode erfaringer med karborundumsten i forskellig kornstørrelse, en kold øl og en god portion tålmodighed.Er der store hakker i, eller skal der laves en helt ny æg, så plejer jeg dog tage det grove med en bænksliber.

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 19:08
af triumph
MartinLau skrev:Et slibesæt er sikkert OK, men hvis du vil have skarpe knive, så køb nogle ordentlige knive.
Stålet har RIGTIG meget sige.

Vi har både nogle Raadvad og nogle noname vi fik med sammen med en knivblok. Alle knivene slibes med det strygestål der var med til knivblokken.

Raadvad knivene holder sig skarpe længe. De andre skal næste slibes fra gang til gang.
Jeg har nogen global knive, de kan blive virkeligt skarpe. Men der går kun et splitsekund før de er sløve igen.
Så det er ikke alle dyre knive der holder sig skarpe.

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 19:11
af Tom_AT
MartinLau skrev:Et slibesæt er sikkert OK, men hvis du vil have skarpe knive, så køb nogle ordentlige knive.
Stålet har RIGTIG meget sige.

Vi har både nogle Raadvad og nogle noname vi fik med sammen med en knivblok. Alle knivene slibes med det strygestål der var med til knivblokken.

Raadvad knivene holder sig skarpe længe. De andre skal næste slibes fra gang til gang.
Du skriver en ting som er rigtigt nok. Stålet har meget at sige. Resten er en gang vand ud af ørerne.

Alle knive blive sløve med tiden. Uden diskussion. Og det kan ikke bare rettes op med en tur på strygestålet. Der skal et slibesæt til. Så et slibesæt er ikke bare "OK". Det er en nødvendighed. Der er en grund til at Lansky sættet er så populært.

Jeg har Dyre MAC og Buck knive som koster pænt meget mere end nogen Raadvad kniv og med langt bedre stål end nogen Raadvad kniv. Og gæt lige en gang. De skal også slibes af og til. OG ja, jeg har også 4-5 Raadvadknive der bliver brugt dagligt. Og de skal også slibes.

Og Lansky sættet tør jeg godt anbefale at man køber. Hvad enten det er 3 eller 5 stens-sættet. Det er noget der virker.

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 19:13
af MartinLau
triumph skrev:
Jeg har nogen global knive, de kan blive virkeligt skarpe. Men der går kun et splitsekund før de er sløve igen.
Så det er ikke alle dyre knive der holder sig skarpe.
Jeg skrev ikke "dyre" knive, men "ordentlige" knive. icon_cheesygrin.gif
Det er som sagt stålet der gør forskellen og ikke prisen :great:

Så du ville kunne købe dig fattig i slibesæt til dine Global og du ville stadig skulle slibe dem tit.

@Tom_AT: Indtil videre skærer de stadig perfekt. De må være godt 4 år gamle.

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 19:18
af Tom_AT
MartinLau skrev:
Jeg skrev ikke "dyre" knive, men "ordentlige" knive. icon_cheesygrin.gif
Det er som sagt stålet der gør forskellen og ikke prisen :great:

Så du ville kunne købe dig fattig i slibesæt til dine Global og du ville stadig skulle slibe dem tit.

@Tom_AT: Indtil videre skærer de stadig perfekt. De må værre godt 4 år gamle.
De skal jo også bruges :wink:

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 19:20
af Jobak
Tak for info. :great:
Jeg er også selv af den faste overbevisning at alle knive uanset prisklasse skal slibes, derfor spørgsmålet.
Sad lige og så videoen på deres hjemmeside, utroligt at de ikke kan lave det lidt mere "snildt" med fast spændning af beslag osv.
Det kommer da til at ta lidt tid med en "lang" køkkenkniv, hvor beslaget så skal flyttes flere gange. Ham i videoen kører sådan set
"udenfor" beslaget og har dermed helt sikkert ikke den ønskede vinkel på bladet mere.
Der er vist ikke en "springe over gærdet...." med at slibe knive.