Re: Varmt vand til asko DBI8557 opvasker...
: 26 jun 2018 09:51
Sukker opløses i vand og jo varmere jo hurtigere.Hjemme teori skrev: ↑26 jun 2018 09:25 Er der så ikke noget med at nogle proteiner fra feks. kød og æg brænder fast når der startes med varmt vand? eller er det løst med moderne opvaskemidler?
Stivelse (uopvarmet) på fx skåle fra bagning, har gavn af en kold skyldning inden varm vask.
Proteiner (uopvarmede og dermed ukoagulerede) fx fra æg og kød løsnes også helst med koldt vand med temp under koagulationstemperaturen.
Fedt er uopløseligt i vand, men opvaskemidlet binder sig til det og gør det vandopløseligt. Opløsningen går hurtigere ved højere vandtemperatur.
Bakterier osv. vil aldrig blive udryddet, blot reduceret.
Fordi de fleste opvaske indeholder alle disse komponenter samtidigt er varmt vand at foretrække.
Jeg blev en gang belæst af en ekspert med videnskablig tilgang, at man havde undersøgt moderne opvaskemaskiners evne til at gøre tingene rene ud fra diverse standarder og grænseværdier. Undersøgelsen gik på: Med og uden manuel afskyldning/ børstning inden isættelse. Ifølge reklamerne for maskinerne påståes det (nogen steder) at alt bliver rent uden du skal gøre andet end at sættes tingene i. Sæbeproducenterne siger hen af det samme.
Men studiet viste at grænseværdierne for "rent" var overskredet, med mindre man skyldede og børstede tingene af. Ellers var der for meget tilbage for maskinen at klare.
Jeg bruger selv de billigste tabs jeg kan finde, og jeg giver maskinen 1.5 tabs per gang. En i skuffen og den halve i bunden.