Side 3 af 5

Re: Forskellige størrelse huller i herd ?

: 01 jan 2016 19:30
af Hjemme teori
pille bruger skrev:Jo, vi i NBE er helt enige.
Prøv lige at læse det en gang til.
Jeg skrev "Den brænder over gassen bedre, og derfor kan man ofte reducere blæsertal.
Det giver jo en lavere bål temperatur."
Så nej, du behøver ikke fælde dom her icon_cheesygrin.gif
Som du kan se af denne tråd har trådstarter en U herd, den brænder pillerne fint,
hans far har den flade herd, den brænder ikke pillerne fint.
Da det er same piller de bruger er forskellen herden.
Ja, der er altså forskel på den flade og U herden.
Der er generelt færrest problemer med U herden,
idet den har en højere båltemperatur reguleringsområde.
Det der er vigtigt er at kunne styre båltemperaturen, så den bliver korrekt.
Er båltemperaturen for lav giver det askekage, for høj slagge.
U herden kan bedre styres til rette temperatur, f.eks. ved hjælp af blæsertal, end den flade herd kan.
Hvis verden nu var perfekt, og pillerne perfekt hvergang, ja så var der een herd.
Men sådan er det ikke, derfor er der flere typer herd.
Brug gerne dit "krudt" på at hjælpe andre, i stedet for at finde mulige divergenser. icon_cheesygrin.gif
Michael det er rigtig fint du kommer med en god forklaring på hvad du mener og nu at askekage er for lav temperatur og slagge for høj.

Så ja så vil en U-herd som i selv skriver på hjemmesiden hjælpe mod askekage da den forbrænder ved en højere temperatur. Det var bare ikke det du skrev i dit indlæg. der skrev du nemlig at fordi du stillede blæseren lavere ville den brænde koldere. Og så bliver jeg altså ikke klogere, men måske en lille smule dummere.

Det er rigtig fint hvis de kan få den til at brænde ordentligt med en U-Herd, jeg har bedre erfaring med den flade.

Men det jeg har bedst erfaring med er kompressorens, hvis man partout skal ud og investere. Så skal man ikke slås med askekage eller slagger med et parti dårlige piller, højst stille lidt på kiloene mellem kompressorens.

Og ja at man kan sænke blæsertallene, jeg vil dog tillade mig at postulere at det er fordi lysningen på en U-herd er større og mængden af luft man har brug for er den samme. Med mindre modstand, men samme luftbehov, skal tallene ned. Men jeg er enig med dig i at Uherd levere sekundær luften til "overgassen" mere præcist og det er formålet med U-herden. Det afstedkommer sandsynligvis også en hurtigere forbrænding og derfor højere temperatur i bålet og på herden.

Re: Forskellige størrelse huller i herd ?

: 01 jan 2016 20:09
af john m
Det er muligt jeg tager fejl også undskylder jeg på forhånd.Når jeg læser tråden og ser de forskellige billeder tråd starter linker til
tror jeg han har fået byttet rundt på hvad der er en flad herd og en u herd.

Re: Forskellige størrelse huller i herd ?

: 01 jan 2016 20:51
af pille bruger
kivi skrev:Hvilken bør man så købe, den med eller uden skamolplade?
Pladen hæver temperaturen i bålet.
Det kan være en fordel icon_cheesygrin.gif

Re: Forskellige størrelse huller i herd ?

: 01 jan 2016 20:55
af pille bruger
john m skrev:Det er muligt jeg tager fejl også undskylder jeg på forhånd.Når jeg læser tråden og ser de forskellige billeder tråd starter linker til
tror jeg han har fået byttet rundt på hvad der er en flad herd og en u herd.
Jo, lidt.
Se 3. indlæg side 2

Re: Forskellige størrelse huller i herd ?

: 01 jan 2016 21:11
af john m
Men billedet han viser af sin fars herd det er da en u herd ikke ?

Re: Forskellige størrelse huller i herd ?

: 01 jan 2016 21:27
af pille bruger
john m skrev:Men billedet han viser af sin fars herd det er da en u herd ikke ?
Der må vi have Benny på banen icon_cheesygrin.gif

Re: Forskellige størrelse huller i herd ?

: 02 jan 2016 11:47
af Ladegaard10
Hej
Nu kunne jeg godt tænke mig at få at vide, hvad er forskellen på askekage og slagger ?

Re: Forskellige størrelse huller i herd ?

: 02 jan 2016 11:59
af Hjemme teori
Ladegaard10 skrev:Hej
Nu kunne jeg godt tænke mig at få at vide, hvad er forskellen på askekage og slagger ?
Jeg ved det ikke!

Men min opfattelse af askekage er, sort aske formet som piller der hober sig op på herden. Løst så det umiddelbart kan rages af og går i stykker, men ikke tages af blæserrens.

Slagge har jeg ikke prøvet, men skulle være sammenbrændt aske som er sten hårdt og skal tages med mejsel, samt evt. bores ud af hullerne i herden.

Re: Forskellige størrelse huller i herd ?

: 02 jan 2016 12:26
af calle
Hjemme teori skrev:Jeg ved det ikke!

Men min opfattelse af askekage er, sort aske formet som piller der hober sig op på herden. Løst så det umiddelbart kan rages af og går i stykker, men ikke tages af blæserrens.

Slagge har jeg ikke prøvet, men skulle være sammenbrændt aske som er sten hårdt og skal tages med mejsel, samt evt. bores ud af hullerne i herden.
Jeg tror du har ret. Det er ihvertfald også min opfattelse. Har heller aldrig oplevet slagge. Jeg har primært oplevet askeskorpe, hvis der er mange start/stop. Har derfor en lommefilosofisk hjemmeteori :wink: om at skorpen opstår pga. af køleblæset.

Venlig hilsen

Re: Forskellige størrelse huller i herd ?

: 02 jan 2016 12:27
af pille bruger
Ladegaard10 skrev:Hej
Nu kunne jeg godt tænke mig at få at vide, hvad er forskellen på askekage og slagger ?
Kig her http://pellets.force.dk/traepillehaandb ... -haandbog/

(Rettet til forsiden)