Side 2 af 2

Re: DIverse brændsel.

: 09 jan 2018 17:15
af Alex fs
raps afrens brænder fint, men kræver et fyr hvor det ikke kan blæse væk. roefrø skal der meget blus på for at brænde, det samme med majs sæde korn.

Re: DIverse brændsel.

: 09 jan 2018 19:03
af Brandsen
Halløj i forum,

Sædekorn må ikke afbrændes, det er bejdset med noget giftigt stads
og skal til destruktion. Har en grum mistanke om, at det præcis er derfor
nogle bønder tilbyder stokerfyr ejere at hente det gratis, så sparer de jo en
ret kostbar destruktion. Håber Stoker Pro frænder ved bedre, end at tage
imod et sådant tilbud.

Re: DIverse brændsel.

: 09 jan 2018 22:24
af Alex fs
majs sædekorn brænder også elendigt, korn sædekorn brænder fint. Læg dpg mærke til at der findes flere forskellige slags bejdse, nogle typer må gerne brændes som affaldskorn.

Re: DIverse brændsel.

: 10 jan 2018 21:07
af Brandsen
Halløj i forum,

Jeg vidste ikke der findes ugiftig bejdse, så tak for opdateringen.

Med hensyn til majs, så har jeg brændt tørret majs i min Baxi, og det
var vældigt fint. Majsen havde fået et strint hydraulik olie, og derfor
ikke brugbar som svinefoder.

Tørret majs + olie + varme = popcorn, så Baxi poppede altså 13 ton 8)

Re: DIverse brændsel.

: 12 jan 2018 17:29
af jancar
Har lige fået tilbudt overskuds rød fra en bager..... Men tror simpelthen at det blive r før bøvlet :(

Re: DIverse brændsel.

: 12 jan 2018 22:48
af Brandsen
Halløj i forum,

Hvorfor dog det ? Prøv det dog, jeg så for mange år siden en artikel om en tysk bager,
der simpelthen opvarmede ovne og bageri med sit eget overskudsbrød.

Korn, raps, majs brænder som bekendt fortrinligt i en Baxi, så de afledte produkter som havregryn,
cornflakes, småkager og pebbernødder går naturligvis også helt fint.

Når der nævnes havregryn og cornflakes, så tænker 99 ud af 100 på de små fikse 1kg pakker
med enten en opgående sol eller hovedet af en hane, men det er ikke det jeg mener, én af
vores Stoker pro frænder fik tilbudt 500kg cornflakes, og de kørte fint i Baxi, og konens heste får
en sjælden gang imellem cornflakes, der leveres i kedelige 20kg sække, koster vist ikke ret meget mere
end 1kg pakken med hanen på, men da de pludselig ikke gad æde det, røg det naturligvis i Baxi.

Og hey, da jeg var barn fandtes der kun 4 slags brød, lyst og mørkt rugbrød, franskbrød og formbrød, basta !
Nu har bageren et helt vildt udvalg, og da almindelig kø-teori jo siger, at skal der være nok til alle,
af alle slags, så skal der produceres lidt for meget. Og lidt for meget af mange slags, det giver en hulens
masse brød i overskud.

Prøv det dog, lad brøddet tørre helst under 14-15% fugt, ikke mugge, og så i tanken med det.

Re: DIverse brændsel.

: 13 jan 2018 08:31
af jancar
Hej

Tænker på opbevaring og mus og rotter.
Desuden skal det vel neddeles på en måde for at Baxi kan æde det.
Men måske hvis jeg kan få ham til at sortere det i rent brød, og slippe for flødekager og wienerbrød mm, og så kun aftage den mængde jeg kan bruge...

Har også en masseovnen, og når den er fyret op, så vil kan den forbrænde det meste... Vi bruger den dog ikke fuld tid pt da stuen den står i er ved at bliverenoveret. Rugbrødsbriketter brænder formodentlig godt :)

Prøver at høre ham om jeg kan prøve det i en periode

Mvh jan

Re: DIverse brændsel.

: 13 jan 2018 11:26
af Flammen
kender en der bruger kasserede tarteletter (butterdej) det kører fantastisk i hans stoker