Side 2 af 4

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 19:25
af Tom_AT
Jobak skrev:Tak for info. :great:
Jeg er også selv af den faste overbevisning at alle knive uanset prisklasse skal slibes, derfor spørgsmålet.
Sad lige og så videoen på deres hjemmeside, utroligt at de ikke kan lave det lidt mere "snildt" med fast spændning af beslag osv.
Det kommer da til at ta lidt tid med en "lang" køkkenkniv, hvor beslaget så skal flyttes flere gange. Ham i videoen kører sådan set
"udenfor" beslaget og har dermed helt sikkert ikke den ønskede vinkel på bladet mere.
Der er vist ikke en "springe over gærdet...." med at slibe knive.
Når jeg sliber mine knive flytter jeg ikke kniven i beslaget når den først er spændt fast. Holderen til stenen er ret lang.
Lansky anbefaler selv at man kun bruger den lille slids til små knive. Men jeg har nu brugt den til store knive også. Det fungerer fint.

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 19:31
af Flammen
jeg har haft den OBH som du linker til. den brændte af efter blot 5-6 gange brug. køb ikke sådan noget crap produkseret af absolut billigste udbyder :evil:

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 19:37
af Klaus
Du går ned til slagteren og får dem slebet og vedligeholder dem med strygestålet.
Jeg har endnu ikke prøvet en slibemaskine der afgrater og finpudser kniven ordentligt. Og derfor bliver den hurtigt sløv igen.
Hilsen Slagteren

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 20:01
af Hjemme teori
Jeg får slebet knive hos:
http://www.hwl.dk/Soeg.aspx?searchstr=slibning

Her får man slebet kniven og ikke æggen og det gør at den bliver ved at være god, hele knivens levetid. Hvis kun man sliber æggen, vil kniven langsomt blive for bred. Man kan evt. få dem slebet her hver 3-4 gang og så på slibesten imellem.
Men jeg har mange knive og bruger derfor mange forskellige (mindre slid på den enkelte), men når jeg har fået slebet hele knivparken, holder det 1-2 år, hvis de bliver vedligeholdt på strygestålet.

Jeg har primært zwilling knive. Konen bruger global, men jeg synes simpelthen de er for ringe at holde på.

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 20:07
af Havmand
Får slebet mine hos HWL når mine Tojiro er blevet sløve...

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 20:07
af Tom_AT
Hjemme teori skrev:Jeg får slebet knive hos:
http://www.hwl.dk/Soeg.aspx?searchstr=slibning

Her får man slebet kniven og ikke æggen og det gør at den bliver ved at være god, hele knivens levetid. Hvis kun man sliber æggen, vil kniven langsomt blive for bred. Man kan evt. få dem slebet her hver 3-4 gang og så på slibesten imellem.
Men jeg har mange knive og bruger derfor mange forskellige (mindre slid på den enkelte), men når jeg har fået slebet hele knivparken, holder det 1-2 år, hvis de bliver vedligeholdt på strygestålet.

Jeg har primært zwilling knive. Konen bruger global, men jeg synes simpelthen de er for ringe at holde på.
Ved godt jeg er glad for Lanky sættet :-)
Men andre slibesæt gør sikkert det samme.

Men altså. Lansky sættet sliber jo ikke kun æggen, men hele kniven og holder derfor samme vinkel.

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 20:21
af Ugelvig
Jeg har prøvet MANGE forskellige slibesten og slibesæt. Har sågar haft professionelle til at slibe mine knive (på det tidspunkt OBH knive), gør jeg aldrig mere, det kostede rigtig meget af bladet... :'(

Har det helt store sæt fra Lansky... Ok sæt, bestemt. Men ikke det bedste...

I dag bruger jeg sådan en tingest her:

http://www.bilka.dk/bolig/koekken/knive ... _other_ds)

Jeg bruger den til mine jagtdolke, mine køkkenknive (damascus stål) og alle mulige andre knive. Det fungere perfekt! Jeg syntes resultatet er væsentlig bedre en Lansky og det er 10 gange nemmere. Jeg bruger dog olien fra Lansky sættet sammen med denne, syntes det giver det bedste resultat. Man skal bare have godt ved i begge dele og så give den 4 - 5 hårde stryg, så er kniven som ny! Fordelen med den sten er, at den holder vinklen lige gyldig, hvor bred, høj, smal osv. bladet er.

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 20:24
af pelle
Jeg benytter konens ryg som slibestål...
Nej.. Pjat... :)
Jeg har en båndsliber og en filtskive til at fjerne ruæg.. Lidt knivvoks på og Knivene bliver sindsygt skarpe,,,(Kan tage hår af armen)

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 20:29
af Æblebjerg
Jeg har hidtil brugt en god diamant slibesten korn 600 og et diamantstrygestål korn 1200. Det har fungeret rimeligt godt, men det kan være svært at holde slibevinkelen konstant.

Jeg er derfor selv på udkig efter et godt slibesystem, og har ledt en del rundt på nettet.

Jeg har prøvet Lansky. Jeg synes det virker ok til små lommeknive, men er lidt for omstændigt til størrer køkkenknive. Der er rigtig mange der er mener Apex Edge pro er et rigtigt godt system. Der er også nogle gode videoklip.

http://www.edgeproinc.com/

Jeg er selv meget fristet, men synes det er mange penge.

Selvom jeg er meget imod at købe billige efterligninger, er jeg friset af at købe en kineserefterligning (ikke kopi) af edge pro:

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Knife-Sha ... 43b4528249

Det er jo en helt anden prisklasse. slibestenene er ikke noget at råbe hurra for, men jeg har så tænkt mig at købe de originale sten og bruge dem i stedet. så er det stadig til at betale.

Skarpe køkkenknive?

: 16 jan 2013 20:40
af Æblebjerg
Ugelvig skrev:Jeg har prøvet MANGE forskellige slibesten og slibesæt. Har sågar haft professionelle til at slibe mine knive (på det tidspunkt OBH knive), gør jeg aldrig mere, det kostede rigtig meget af bladet... :'(

Har det helt store sæt fra Lansky... Ok sæt, bestemt. Men ikke det bedste...

I dag bruger jeg sådan en tingest her:

http://www.bilka.dk/bolig/koekken/knive ... _other_ds)

Jeg bruger den til mine jagtdolke, mine køkkenknive (damascus stål) og alle mulige andre knive. Det fungere perfekt! Jeg syntes resultatet er væsentlig bedre en Lansky og det er 10 gange nemmere. Jeg bruger dog olien fra Lansky sættet sammen med denne, syntes det giver det bedste resultat. Man skal bare have godt ved i begge dele og så give den 4 - 5 hårde stryg, så er kniven som ny! Fordelen med den sten er, at den holder vinklen lige gyldig, hvor bred, høj, smal osv. bladet er.
Jeg har også kigget på sisse rulleslibere, men jeg tør simpelthen ikke køre mine nye Tojiro knive igenne. De fungerer sikkert fint til de lidt blødere ståltyper, men til Tojiro og det der er værre tror jeg ikke de dur.

Ps. Hvis man er på udkig efter en Tojiro, kan jeg anbefale dette sted i England:

http://nipponkitchen.com/

Tojiro DP med VG10 pulverstål kan varmt anbefales!!