Sidste år sommerfyrede jeg det tog ca 15-20kg korn pr dag, jeg vil som forsøg prøve at tænde op 1 gang daglig.
Jeg tjekkede den anden dag da jeg varmede hele anlægget op (radiator+gulvvarme) fra 26grader til 80grader, det tog 6 kg raps !
Så der må være lidt at spare..
Jeg lurer også lidt på en ekstra dunk at varme op og så måske kun tænde 2-3 dag..
Jeg slukker ikke foreløbig. Baby og mor skal vaskes i varmt vand. Jeg har tænkt på at købe "sådan en fætter" til at smide på på taget, med koldt vand, som opvarmes i løbet af dagen. Hvor jeg skal købe den ved jeg endnu ikke, men det er et forsøg værd.
---- soc, også kaldet Stumpen. Nu ved i hvorfor c004.gif
Jeg kan da heller ikke forestille mig det er bedre for fyret at slukke helt, og systemet kommer ned i temperatur - for så at starte fyret kun for at holde røgtemp over 140.
Men er der nogen der VED noget om disse magiske 140 grader ?? Er det tvingende nødvendigt ? hvor meget hurtigere ædes kedlen ved en røgtemp på 110 ?
Det er da fuseren hvis man er nødt til at køre på piller det halve af året bare for at have en høj røgtemp ( når man ikke gider fyre op hver dag- for det er dæleme ikke derfor jeg har fået stoker :-) )
Klaus skrev:Bare rolig Allan en 27er kan fint tygge korn hele sommeren også med høj nok røgtemp
Men hvor meget hurtigere ved jeg ikke :/
Nå - det var da rart at høre :-) Min røgtemp SIGER madammen jo er omkring 110 hele tiden nu, men det må simpelthen være fordi termometeret er kokset helt til i røret. Den viste jo fint 160-170 dengang jeg fjernede min bypass - som stadig er ude. Og der er DÆLEME varmt ud af bålet når jeg rager slagger, hehe. Så jeg ser stort på røgtemp for tiden - måske jeg skulle købe en ny temp.måler (eller måske bare hive den ud og rense den - er det nemt ? den er "fabriksmonteret" af Liagro)