Hej Lund.
Først, glædelig bagjul.
Ja ok, der er så ingen huller i bunden af herden. Ved fra de forsøg med opsvejsning af ny herd, jeg lavede med/på min gamle stoker, at fordelingen af luften er ekstrem vigtig. Har bla. lavet en der ligner din i opbygning. Den gang fyrede jeg mest med savsmuld og opstillingen (herden) blev kasseret grundet dens formidable evne til at sende halvforbrændt smuld til askeskuffen. Dog vil jeg selv være varsom med nogen endegyldig konklution da de to brændsler er meget forskelligartet. Jeg endte i øvrigt op med en opstilling hvor jeg fødte primærluft op i bunden af bålet og sekundærluft ind fra toppen. Det kørte f...... godt, også med alle andre former for brændsel (sorry, har aldrig prøvet træpiller på den
). Asken fra den herd var altid meget finkornet og luftig, hvilket indikere en (næsten) fuldkommen forbrænding.
Det er heller ikke helt nemt at vudere forholdet mellem luft/brændsel ved at kigge på flammen, så lang tid man ikke bevæger sig til yderligheder. Bedste indikator du kan få er hedefladernes farve i kedlen. Husk altid kun at stille på en ting af gangen, enten snegletiden eller luftmængden !
Røgtemperaturen er ikke nogen god indikator for om luft/brændselsforholdet er ok. Temperaturen siger kun noget om størelsen på kedlens hedeflade kontra den øjeblikkelige indfyrede effekt eller om samme hedeflade trænger rensning !
Hvilken kedel er der på anlæget ?
Hvor mange kg. piller bruger du i øvrigt pr dag ?