GDS-stoker skrev:Hej.
Jeg skal prøve at svare på dine spørgsmål :-)
Tanken er en traditionel gammel olietank ( oprindelig 1200 liter ) den ville sikkert fungere bedre hvis den fik en "ladomat" ventil monteret til at styre lagdelingen i tanken, men en typisk lørdag el. søndag hvor jeg går og "småfyrer" over hele dagen, vil temp. i toppen af tanken sidst på dagen være oppe på kogepunktet, så buldrer det godt i den åbne ekspantions tank :-)
En brændeopfyldning kører vel typisk 1 til 1.5 time, meget afhængigt af brændets kvalitet, man skal jo huske på at der er " knald" på forbrændingen, og det skal der være for at opnå den høje udnyttelse af brændet, ikke noget med at skrue ned for luften, for at "knibe" den.
Den har ikke vandharper, jeg købte min ovn i 1998, da kunne man ikke få disse harper.
Den er placeret i stuen, men står i en lille åbning i væggen ud mod entreen,, således at den varmer "forlængs" ud i stuen og "baglængs" ud i entreen, hvor der er åbent op til 1 sal.
Den giver rigeligt varme både til vandet og rummene.
Håber dette gav dig svar, ellers skriv igen :-)
Mange tak for svarene.
Når du småfyrer en hel dag, er det så med fuld smæk på forbrændingen?
Hans oplyste at hvis man fyldte brænderummet ville den kunne brænde i mange timer, måske 4-6 timer, som jeg husker det.
Er du ellers tilfreds med den og ville du købe en magen til hvis du skulle købe en ny?
Har du haft nogle problemer med den? Vedligeholdelse?
Kan man sige at din er delvist indmurreet?
Hvad er temperaturen op vandet som forlader ovnen ?
Rigelig varme til rummene - skal man så " sidde i underbukser " om eftermiddagen / aftenen efter en dag med gang i ovnen?