Indlæg
af MHJOH »
Jeg er den lykkelige ejer af et Twin Heat CPI 12, igennem 12 år. Med hensyn til pause fyring og forbrændingen generelt har jeg fået følgende erfaring:
Adskil gerne brænderrør med jævne mellemrum. Rens hullerne, fjern støv, check pakningen i enden af brænderrøret slutter tæt, således at luften fra blæseren presses ind gennem brænderrøret og ikke ud i askekammeret.
lågepakningen på døren indtil brændkammeret, skal checkes og slutte tæt.
Det er en god ide ligeledes at checke pakningen imellem stokerdel og kedel. Der må gerne ligges lidt kræfter i, når snaphængslet skal lukkes, sidder over brænderrøret.
Jeg kører med 70 grader fremløb på min kedel, det er ifølge manualen.
Det er en mulighed at åbne for "sommerbypasset" bag rørene til frem og retur. Derved ledes den opvarmede luft gradvist udenom røgrørene. På denne måde fyrer man lidt ekstra, holder lidt varme på sin skorsten, check med termometeret på rørafgang. Men husk at lukke igen, når det bliver koldt igen.
En ekstra mulighed er at justere lidt på styringen. Hvis du ønsker at sneglen evt. Kører kortere tid, holder længere pause mm.for at drosle lidt ned. Vil jeg råde dig til at lave ændringerne i programmet "andet" På denne måde er det muligt at eksperimentere sig frem og stadig kunne vende tilbage til "træpille"programmet. I manualen kan du se hvordan træ,korn,flis og andet programmerne er indstillet AB fabrik. Skriv gerne ind i de blanke felter i manualen, de kan hjælpe dig.
Jeg har prøvet at fyret brændte tilbage, og slukning startede, efter planen. En meget kedelig opgave med våde træpiller der skal ud af brænderrøret og magasin. Min lektie var som følgende: adskil slange fra brandslukningssystemet og check at ventilen lukker tæt, der kan sidde en kalk skal iden. Det kører ikke godt når der drypper lidt vand fra brandslukningen
Det er nok meget generelt med de øvrige fyr på markedet, jo bedre rengøring og kærlig omsorg, jo bedre forbrænding og mindre forbrug af brændsel.
Jeg håber at det kan hjælpe dig på vej.
Morten