Hejsa vi skal have en lidt større fest og konen og jeg er ikke normalt vin drikkere.
Altså forslag til vine.
1) forret laks med videre , så hvidvin hvilken.
2)Krondyr hvilken rødvin passer.
3)Is med frugt hvilken desertvin helst ikke for sød.
Har ikke en stand forskid på vine, så forslag modtages med kyshånd
Gode råd vedr bla vin
- Brandsen
- Stoker XVII
- 14
- Indlæg: 3485
- Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
- Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
- Areal: 425 m2
- Brændsel: Spildkorn - Træpiller
- Fremviser gerne i postnummer: 4300
- Årligt forbrug: ca 10 tons
- Geografisk sted: Holbæk
- Har takket: 1 gang
- Blevet takket: 136 gange
Re: Gode råd vedr bla vin
Halløj i forum,
Jeg har heller ikke akademisk forstand på vin overhovedet , men lang praktisk erfaring
1) Til laks vil jeg gå efter en fransk hvidvin lavet på Pinot Gris druen,
og det står på etiketten, så nemt at se. Ellers spørg efter en Pinot Gris.
( s'et udtales ikke, så sig Pinot Gri )
Du skal over kr 50-60,- pr flaske for at være sikker på den er rimelig god.
2) Krondyr kræver en kraftig rødvin, idet jeg formoder det er med brun opbagt vildtsovs,
tyttebær syltetøj, hvide og brune kartofler, og måske Waldorfsalat ?
I så fald ville jeg gå efter en Italiens vin lavet efter Ripasso metoden, der står simpelthen
også på etiketten, ellers sprøg bare efter en Ripasso. Helst over kr 65,-pr flaske
Ripasso er meget tunge og kraftige rødvine, derfor fortrinligt til lidt 'fed' mad, og mad der
smager kraftigt, og krondyr med vildtsovs er jo begge dele.
Mit bud !
Jeg har heller ikke akademisk forstand på vin overhovedet , men lang praktisk erfaring
1) Til laks vil jeg gå efter en fransk hvidvin lavet på Pinot Gris druen,
og det står på etiketten, så nemt at se. Ellers spørg efter en Pinot Gris.
( s'et udtales ikke, så sig Pinot Gri )
Du skal over kr 50-60,- pr flaske for at være sikker på den er rimelig god.
2) Krondyr kræver en kraftig rødvin, idet jeg formoder det er med brun opbagt vildtsovs,
tyttebær syltetøj, hvide og brune kartofler, og måske Waldorfsalat ?
I så fald ville jeg gå efter en Italiens vin lavet efter Ripasso metoden, der står simpelthen
også på etiketten, ellers sprøg bare efter en Ripasso. Helst over kr 65,-pr flaske
Ripasso er meget tunge og kraftige rødvine, derfor fortrinligt til lidt 'fed' mad, og mad der
smager kraftigt, og krondyr med vildtsovs er jo begge dele.
Mit bud !
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )
Re: Gode råd vedr bla vin
Det er hermed gemt takBrandsen skrev:Halløj i forum,
Jeg har heller ikke akademisk forstand på vin overhovedet , men lang praktisk erfaring
1) Til laks vil jeg gå efter en fransk hvidvin lavet på Pinot Gris druen,
og det står på etiketten, så nemt at se. Ellers spørg efter en Pinot Gris.
( s'et udtales ikke, så sig Pinot Gri )
Du skal over kr 50-60,- pr flaske for at være sikker på den er rimelig god.
2) Krondyr kræver en kraftig rødvin, idet jeg formoder det er med brun opbagt vildtsovs,
tyttebær syltetøj, hvide og brune kartofler, og måske Waldorfsalat ?
I så fald ville jeg gå efter en Italiens vin lavet efter Ripasso metoden, der står simpelthen
også på etiketten, ellers sprøg bare efter en Ripasso. Helst over kr 65,-pr flaske
Ripasso er meget tunge og kraftige rødvine, derfor fortrinligt til lidt 'fed' mad, og mad der
smager kraftigt, og krondyr med vildtsovs er jo begge dele.
Mit bud !
-
- Stoker I
- 7
- Indlæg: 2
- Tilmeldt: 01 maj 2017 14:01
- Mit fyr: Brændeovn
- Areal: 110
- Brændsel: Briketter
Re: Gode råd vedr bla vin
Halløj,
Så lige en vintråd, og håbede, at der måske var nogen der kunne give lidt råd til mig også
Jeg skal holde fødselsdag i weekenden, hvor jeg har planlagt en 4-retters - satser faktisk på, at jeg bare napper denne her - som ligger her https://katrines-madblog.dk/opskrift/he ... rbrad-ovn/
Appetizer: Rimmede hummerhaler med rygeostecreme og semi-dried tomater
Forret: Jomfruhummerbisque
Hovedret: Oksemørbrad serveret med pommes anna, rodfrugtmos, saltet tomatsalat a la Jamie Oliver og sherryglace
Dessert: Æbletærte med cremefraiche
Er der nogen af jer der kan give lidt råd til, hvilke vine der ville være gode at servere til?
//Kasper
Så lige en vintråd, og håbede, at der måske var nogen der kunne give lidt råd til mig også
Jeg skal holde fødselsdag i weekenden, hvor jeg har planlagt en 4-retters - satser faktisk på, at jeg bare napper denne her - som ligger her https://katrines-madblog.dk/opskrift/he ... rbrad-ovn/
Appetizer: Rimmede hummerhaler med rygeostecreme og semi-dried tomater
Forret: Jomfruhummerbisque
Hovedret: Oksemørbrad serveret med pommes anna, rodfrugtmos, saltet tomatsalat a la Jamie Oliver og sherryglace
Dessert: Æbletærte med cremefraiche
Er der nogen af jer der kan give lidt råd til, hvilke vine der ville være gode at servere til?
//Kasper