Hej til Jer
Der skulle egentlig være nogle billeder i mit album , men de er i galleriet.
Jeg plejer at bage brød op til hver weekend derudover rugbrød når det gamle er spist.
I går måtte jeg lige forbi bageren fordi vi lige skulle bruge noget franskbrød. 27kr for et rigtig flot, men ikke særlig tungt brød. Desværre vejede jeg det ikke, men jeg vil tro at en kilopris på min. de 50kr.
Til dette brød er der brugt ca 600g mel 6g økogær+ 2dl hjemmelavet surdej. Økologisk mel koster vel omkring 18kr kiloet. Økogær 4kr for 50g. Så prisen for dette er vel 11kr og det vejer lige 1kg. Så 11kr kiloet mod bagerens 50kr og så er bagerens ikke engang økologisk. Og smager ikke af nær det samme. Samlet arbejdstid vel ca 30min hvor der også er tid til andet medens det ælter.
Mange hilsner Kovas.
Nu med 4900w solceller på taget.Fronius 3,5kw inverter.
1. år produceret 4782kwh år 2014= 4657kwh, år 2015=4656kwh
Ikke noget jeg er på sidste år af min efterløn. Men selvom du får 200kr i timen så er der jo en masse tid hvor du ser tv eller hvad du nu bruger din fritid til. Det var ikke for at påstå at det kunne sammenlignes med den løn du får på arbejde, men for at belyse at man kan få meget kvalitet for lidt arbejde. Hvis man altså har lyst. Det står jo enhver frit for. Og hvis du sammenligner med økologisk brød så er det faktisk slet ikke så ringe.
Mange hilsner Kovas.
Nu med 4900w solceller på taget.Fronius 3,5kw inverter.
1. år produceret 4782kwh år 2014= 4657kwh, år 2015=4656kwh
kovas skrev:Jeg undskylder jeg finder et andet forum til at snakke om mad
Kovas hvis jeg kender Zarge ret, så skal du ikke tage hans kommentar negativt, men mere som lidt drilleri
Lidt ret har både du og ham, brødet du bager vil jeg hellere sætte tænderne i end det gænse fra bageren, men prismæssigt kan de ikke sammenlignes
Ku sku være helt fint hvis jeg smed PP på grillen og du kom med hjemmebagte boller til det så er jeg helt sikker på vi ville smovse
Som Aaen sagde : ok, det er osse bare for at have sagerne. hvis nu at der skulle komme en landmand op i mig
Bor du på Midtsjælland og står en aften og mangler fotoføler eller eltænder til scotte/woody så giv mig en pm
Der støtter jeg bestemt Zarge, som bonderøv af Gud nåde, kunne jeg da ved Gud i himlen
ikke finde på at spise økologisk, den slags er jo befængt med alverdens utøj og bakterier,
prøv bare at se på økologisk pebber, en bakterie bombe af rang, fy for satan !
Man kan få myrekryb bare ved tanken om økologisk mad.
Man skulle tro, at I aldrig I jeres liv har set en rapsmark blive høstet. Føj siger jeg bare, den lokale
DLG grovvare måtte køre med vinduesviskerne på gummigeden, idendørs, fordi der var så mange hjemløse
snudebiller, nu da rapsmarkerne var høstet, at de ikke kunne se en hånd for sig. !
OK, hvis nogen tror dette er en provokatisisk kommentar, nu da Nemocharlie ikke er at
finde her på Stoker Pro, så venligst : Think twice ! Økologisk er bestemt ikke paradis !
På enkelte områder er økologisk en katastrofe for folkesundheden, køre med vinduesviskere, indendørs,
på grund af snudebiller, i den rapsbuke der blver til vores Kærgården' smør', tror lige vi lader billedet stå et øjeblik.
Hvad vil man helst, have en zilliard døde snudebille lig i sin mad, eller noget der er sprøjtet for snudebiler,
det er jo i virkelighden spørgsmålet.
Ja ok, jeg støtter bestemt, at kødkvæg afgræsser overdrevene her på næsset, med super
fint økologisk kød som resultat, men det er bestemt ikke det samme som at alt økologisk er fint.
Faktisk mener jeg, at økologisk generelt er helt fint, men der findes markante undtagelser, som f.eks
økologiske krydderier, gys !
Jeg kan fint æde en død snudebille eller to, for det jeg kan ikke se dem i min mad, men ser jeg økologisk peber i et microskop,
så skal jeg dæl'me ikke have det i pebberkværnen, tak.
Lad mig som afsluttende kommentar sige, at I har aldig, aldrig nogen sinde, været på en DLG grovvare, og set duerne
skide i jeres korn, set mus og rotter skide i jeres korn, eller set snudebillerne skide og bolle i jeres korn, præcis det
som I laver økologisk brød af. Føj for den, fri mig for økologisk.
Zarge rules !
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )
kovas skrev:Hej til Jer
Der skulle egentlig være nogle billeder i mit album , men de er i galleriet.
Jeg plejer at bage brød op til hver weekend derudover rugbrød når det gamle er spist.
I går måtte jeg lige forbi bageren fordi vi lige skulle bruge noget franskbrød. 27kr for et rigtig flot, men ikke særlig tungt brød. Desværre vejede jeg det ikke, men jeg vil tro at en kilopris på min. de 50kr.
Til dette brød er der brugt ca 600g mel 6g økogær+ 2dl hjemmelavet surdej. Økologisk mel koster vel omkring 18kr kiloet. Økogær 4kr for 50g. Så prisen for dette er vel 11kr og det vejer lige 1kg. Så 11kr kiloet mod bagerens 50kr og så er bagerens ikke engang økologisk. Og smager ikke af nær det samme. Samlet arbejdstid vel ca 30min hvor der også er tid til andet medens det ælter.
Det er altid lækkert med hjemmebagt brød, især rugbrød hvis "bageren" har forstand på at lave det og det lyder da til at du har.
Jeg må nu nok erkende at jeg ikke går så meget op i økologi men jeg syntes at når jeg handler ind har jeg bemærket at de økologiske varer er kommet ned i pris.
Hvad angår et rugbrød til 50 kr. vil jeg sige at det havnede så heller aldrig i min kurv, ej heller en jordbærtærte på størrelse med en underkop til den nette pris af 75 bob ( set i Føtex ) eller brød fra "Lagkagehuset" for den sags skyld.
I den anden grøft er det jo så muligt at få 10 rundstykker, en dagmartærte og et rugbrød til 35 kroner.
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.
Snak du bare om mad, det var pris sammenligningen jeg prikkede lidt til ;-)
Hæ Hæ Brandsen, tak for din afsluttende kommentar, kan jo kun gi dig ret O:-)
Også i at økologi ikke pr automatik er = kvalitet... Jo ideen er go, og meget af det gir også mening, men ikke det hele... ;-)