Halløj i forum,
Jeg kan desværre kun svare på et enkelt af spørgsmålene, nemlig at røg temp
skal du have så lav som muligt, for jo lavere røg temp, jo mere af brændslets
brændværdi er blevet afgivet til hedefladerne i kedlen.
Men, røg temp må heller ikke blive så lav, at røgen kondenserer i skorstenen,
med kondensvand og løbesod til følge, så derfor er den almindelige visdom,
at røg temp skal være mindst 60 grader, målt 1 meter fra toppen af skorstenen.
Så det er grundlæggende den algoritme du skal løse bedst muligt.
Og hey, hvis du lurer på hvordan man lige måler røg temp 1 meter fra toppen
af en skorsten, så er cowboy tricket lige at 'låne' konens elektroniske stege
termometer, og så sænke føleren ned i skorstenen
Men hey, hey, gør det helst en dag, hvor hun ikke lige ser det, kvinder har
erfaringsmæssigt nogle meget bestemte meninger om hvad et stege termometer
kan og må bruges til.