den der opskrift vil jeg også gerne have....
jeg har samme planer om at lave den på grill i år (igen) gjorde det for nogle år siden også.
og jeg er en rigtig mand, jeg griller på kul
Juleand på Webergrill
- Bigfoot
- Stoker XIX
- 13
- Indlæg: 5100
- Tilmeldt: 06 sep 2010 10:21
- Mit fyr: Clivet 8,3kw luft-vand
- Areal: 116
- Brændsel: ren el
- Fremviser gerne i postnummer: 6818
- Geografisk sted: Årre/Varde
- Har takket: 9 gange
- Blevet takket: 200 gange
Juleand på Webergrill
"omdrejningstal, kølevandstemperatur, og turbotryk, er alt sammen totalt ligegyldige parametre, som man egentlig ikke skal gå så højt op i."
citat Bigfoot, herning pullingarena.
citat Bigfoot, herning pullingarena.
- BWJ
- Stoker XVII
- 13
- Indlæg: 3384
- Tilmeldt: 05 jan 2011 20:03
- Areal: 155
- Brændsel: VP/ solvarme/ Solcelleanlæg 6460Wp
- Dagligt forbrug: 0
- Årligt forbrug: 0
- Har takket: 203 gange
- Blevet takket: 238 gange
Juleand på Webergrill
Bigfoot skrev:den der opskrift vil jeg også gerne have....
jeg har samme planer om at lave den på grill i år (igen) gjorde det for nogle år siden også.
og jeg er en rigtig mand, jeg griller på kul
I postkassen
Hvorfor gøre det enkelt, når man med en smule omhu, kan gøre det hamrende indviklet.
- BWJ
- Stoker XVII
- 13
- Indlæg: 3384
- Tilmeldt: 05 jan 2011 20:03
- Areal: 155
- Brændsel: VP/ solvarme/ Solcelleanlæg 6460Wp
- Dagligt forbrug: 0
- Årligt forbrug: 0
- Har takket: 203 gange
- Blevet takket: 238 gange
Juleand på Webergrill
Og prøv lige denne kanon opskrift til andens kammerat.....
Der ydes garanti for kraftigt mundvand.
2–2½ kg svinekam
sirligt ridset
Groft salt
30-40 g smør
8-10 laurbærblade
SAUCEN
2 spsk kalvebouillon
1 mellemstort løg skåret i kvarte
Krydderurter, f.eks. timian, rosmarin
el. andet
4 dl vand
1⁄4 l fløde 13% eller piskefløde – eller måske en god blanding!
SMAG TIL MED
1 spsk cremet blåskimmelost
1 spsk ribsgelé
Salt og peber
Kulør
Sværen gnides med rigeligt groft salt og smør, også ned mellem sværene. Sæt laurbærbladene i sværen, jævnt fordelt. Rul et stykke alufolie sammen i hele stegens længde og læg det under stegen, så den kommer til at ligge lidt på skrå.
Sæt stegen i stegholderen, vinklet så fedtet kan løbe fra sværen. Urter til saucen anbringes i foliebakken på den underste rist.
Ved grillen
Sæt stegholderen med stegen på risten over indirekte varme. Læg låget på. Efter ca. 50-60 minutter fjernes foliebakken,
og indholdet hældes i en gryde. Den tomme foliebakke sættes tilbage
på plads. Stegen griller færdigt, indtil sværen er sprød.
UDSTYR DER SKAL BRUGES
Stegholder; 1 stor foliebakke; alufolie
Kugle:
Indirekte 70-90 minutter
Gas:
Indirekte 70-90 minutter
Der ydes garanti for kraftigt mundvand.
2–2½ kg svinekam
sirligt ridset
Groft salt
30-40 g smør
8-10 laurbærblade
SAUCEN
2 spsk kalvebouillon
1 mellemstort løg skåret i kvarte
Krydderurter, f.eks. timian, rosmarin
el. andet
4 dl vand
1⁄4 l fløde 13% eller piskefløde – eller måske en god blanding!
SMAG TIL MED
1 spsk cremet blåskimmelost
1 spsk ribsgelé
Salt og peber
Kulør
Sværen gnides med rigeligt groft salt og smør, også ned mellem sværene. Sæt laurbærbladene i sværen, jævnt fordelt. Rul et stykke alufolie sammen i hele stegens længde og læg det under stegen, så den kommer til at ligge lidt på skrå.
Sæt stegen i stegholderen, vinklet så fedtet kan løbe fra sværen. Urter til saucen anbringes i foliebakken på den underste rist.
Ved grillen
Sæt stegholderen med stegen på risten over indirekte varme. Læg låget på. Efter ca. 50-60 minutter fjernes foliebakken,
og indholdet hældes i en gryde. Den tomme foliebakke sættes tilbage
på plads. Stegen griller færdigt, indtil sværen er sprød.
UDSTYR DER SKAL BRUGES
Stegholder; 1 stor foliebakke; alufolie
Kugle:
Indirekte 70-90 minutter
Gas:
Indirekte 70-90 minutter
Senest rettet af BWJ 19 dec 2013 19:41, rettet i alt 1 gang.
Hvorfor gøre det enkelt, når man med en smule omhu, kan gøre det hamrende indviklet.
- Skiveren
- Stoker XV
- 12
- Indlæg: 1287
- Tilmeldt: 12 dec 2011 10:06
- Mit fyr: Ekoheat 1500 :-)
- Areal: 219 m2 i to plan
- Brændsel: 8 mm piller
- Fremviser gerne i postnummer: 9800
- Dagligt forbrug: 3-20 kg
- Årligt forbrug: 7000 kg
- Geografisk sted: Sdr Harritslev (Hjørring)
Juleand på Webergrill
Har også lavet anden på grillen med kul... Kan kun anbefales, det smager bare mam mam.
Men med gas ved jeg ikke....men har fundet følgende video som andre nybegynder kan starte med at kigge med på....
http://youtu.be/ObBS1BQZtOE
Men med gas ved jeg ikke....men har fundet følgende video som andre nybegynder kan starte med at kigge med på....
http://youtu.be/ObBS1BQZtOE
Ekoheat 1500 m/ Ekocompress askeskuffe, sat igang den 16/02-2012 :-)
Ekoheat 900 m/ Ekocompress askeskuffe, sat igang den 25/01-2014 :-)
-Hvis du skal bygge nyt, bygge til, bygge om, bygge... www.tegnestuenveksoe.dk
Mvh Skiveren~ Ole Veksø
Ekoheat 900 m/ Ekocompress askeskuffe, sat igang den 25/01-2014 :-)
-Hvis du skal bygge nyt, bygge til, bygge om, bygge... www.tegnestuenveksoe.dk
Mvh Skiveren~ Ole Veksø
-
- Stoker XVIII
- 14
- Indlæg: 4479
- Tilmeldt: 13 okt 2009 22:03
- Mit fyr: Scotte 16kW V. 10, Blackstar semirens
- Areal: 200kvm+ 60kvm
- Brændsel: Træpiller
- Fremviser gerne i postnummer: 8830
- Dagligt forbrug: 30,8
- Årligt forbrug: 6 tons
- Geografisk sted: 8830 Tjele
- Har takket: 22 gange
- Blevet takket: 12 gange
Juleand på Webergrill
ommy skrev: Mener du han skal have en slange op i rø...
Øh... Det har jeg ikke lige nogen tanker om da...
- Havmand
- Stoker XVI
- 14
- Indlæg: 2315
- Tilmeldt: 17 mar 2010 21:08
- Mit fyr: Atmos DC25 samt Scotte v.10 comfort 10KW
- Areal: 190
- Brændsel: Blandet træ og piller
- Fremviser gerne i postnummer: 4700
- Dagligt forbrug: 30 kg
- Geografisk sted: Næstved, Sydsjælland
- Blevet takket: 2 gange
Juleand på Webergrill
Nuvel kommer det til at smage godt, med and og flæskesteg i grillen, MEN man mangler altså duften hele dagen af and i huset... Øv
- Bigfoot
- Stoker XIX
- 13
- Indlæg: 5100
- Tilmeldt: 06 sep 2010 10:21
- Mit fyr: Clivet 8,3kw luft-vand
- Areal: 116
- Brændsel: ren el
- Fremviser gerne i postnummer: 6818
- Geografisk sted: Årre/Varde
- Har takket: 9 gange
- Blevet takket: 200 gange
Juleand på Webergrill
står grillen tæt nok på huset, så garanterer jeg at lugten kommer ind også daHavmand skrev:Nuvel kommer det til at smage godt, med and og flæskesteg i grillen, MEN man mangler altså duften hele dagen af and i huset... Øv
ellers har man jo grund nok til at kigge forbi grillen et par gange eller 50.... og kender jeg indretningen i mit værksted/garage korrekt, så vil der være kolde øl på lager der også
"omdrejningstal, kølevandstemperatur, og turbotryk, er alt sammen totalt ligegyldige parametre, som man egentlig ikke skal gå så højt op i."
citat Bigfoot, herning pullingarena.
citat Bigfoot, herning pullingarena.
- Lintz
- Stoker Pro Engel
- 13
- Indlæg: 7985
- Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
- Har takket: 1380 gange
- Blevet takket: 796 gange
Juleand på Webergrill
Er der da noget forkert i at sætte kuglegrillen ind i køkkenetHavmand skrev:Nuvel kommer det til at smage godt, med and og flæskesteg i grillen, MEN man mangler altså duften hele dagen af and i huset... Øv
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.
-
- Stoker XVIII
- 14
- Indlæg: 4479
- Tilmeldt: 13 okt 2009 22:03
- Mit fyr: Scotte 16kW V. 10, Blackstar semirens
- Areal: 200kvm+ 60kvm
- Brændsel: Træpiller
- Fremviser gerne i postnummer: 8830
- Dagligt forbrug: 30,8
- Årligt forbrug: 6 tons
- Geografisk sted: 8830 Tjele
- Har takket: 22 gange
- Blevet takket: 12 gange
Juleand på Webergrill
Nej bare du husker at have døren eller vinduet åbent... Ellers går det galt og så er det bedemanden som spiser anden i stedet for...Lintz skrev:
Er der da noget forkert i at sætte kuglegrillen ind i køkkenet
- Bigfoot
- Stoker XIX
- 13
- Indlæg: 5100
- Tilmeldt: 06 sep 2010 10:21
- Mit fyr: Clivet 8,3kw luft-vand
- Areal: 116
- Brændsel: ren el
- Fremviser gerne i postnummer: 6818
- Geografisk sted: Årre/Varde
- Har takket: 9 gange
- Blevet takket: 200 gange
Juleand på Webergrill
det slår ganske simpelt folk ihjel....Lintz skrev:
Er der da noget forkert i at sætte kuglegrillen ind i køkkenet
"omdrejningstal, kølevandstemperatur, og turbotryk, er alt sammen totalt ligegyldige parametre, som man egentlig ikke skal gå så højt op i."
citat Bigfoot, herning pullingarena.
citat Bigfoot, herning pullingarena.