Indlæg
af Brandsen »
Halløj i forum,
Grundlæggende vil du have så lav røg temperatur som muligt, fordi det betyder at hedefladerne i kedlen
har optaget mest muligt varme fra brændslet, i stedet for at sende den gode varme røg ud til gråspurvene.
Omvendt vil du ikke have så lav røg temperatur, at du får manglende træk i skorstenen, kondens,
eller løbesod.
For at løse den ligning, har almindelig visdom her på Stoker Pro det, at du skal have en røg temp
på 65grader, målt 1 meter fra toppen af skorstenen, så er du nemlig sikker på at undgå kondens.
...men hvordan måler man lige røg temp 1 meter fra toppen af skortenen ?? Tja, nogle 'låner' lige
konens elektroniske stegetermometer, og sænker føleren 1 meters penge ned i skorstenen.
Fyret skal naturligvis køre på almindelig last når du måler.
Er røgtemp så ikke på mindst de 65 grader, så er isolering af røgrøret fra fyret og ind i skorstenen
den første løsning at gribe til, er det ikke nok, så evt hæve drifts temp på kedlen. De fleste kører
med en fremløbs temp på 70 grader, men mange har været nødt til at hæve til f.eks 75 grader eller 80 grader,
netop for at øge røg temp. Er det stadig ikke tilstrækkeligt, så må man tage turbolatorer/retardere/røgvendere
ud af kedlen, men det sænker jo virkningsgraden betydeligt, så derfor er det normalt det sidste håndtag man
eventuelt trækker i.
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )