hej igen alle sammen. lidt mere tid nu..
Vil gerne beholde gasfyret, da det er forholdsvis nyt og ikke brændt mere end ca 3000 m3 gas... Synes det er en rar back up løsning at have, når nu det er der... Hvis jeg også skulle blive syg og konen ikke gider piller eller huset skal sælges og køber ikke gider eller hvad ved jeg...
Grunden til at gas får lov til at varme det sidste på varmt vand, hvis det ikke er varmt nok er, der er 100% ingen røg/lugt gener når den gør det en sommerdag og naboen har gæster til kaffe på den anden side af hækken. Det er altid der det sker.. Murphys law..
Og så er det ikke ret meget vandet skal ekstra varmes, så en masse små starter med piller koster også i længden inden fyret er gennem varm og producerer varmt vand. Og så har et pillefyr også godt af at køre i lidt længere tid og brænde helt rent...
Solvarme tanken sidder ca 9m på strengen før huset varmtvands beholder, så hvis jeg kun kørte med den ville det tage noget tid inden der kommer varmt vand i hanen indenfor.
Derfor forbliver gasfyret, udgift årligt ca 4-700 kr, så det er så lidt det koster for denne løsning..
Hvad angår bogen fra Ernst, har jeg stor respekt for hans arbejde. Jeg har haft sol/træfyr/gas i 10 år nu. Har skilt og samlet anlægget tre gange i den tid, for at forbedre og prøve nye ideer af. Jeg er nået dertil nu at en standard løsning ikke altid dækker det hele. Ved godt man kan bygge videre på en, men då kan man jo også selv tegne den. Jeg tror jeg brænder mest for det der med at få en ide, udtænke den og få den til at virke i praksis - og så taber jeg desværre interessen lidt der efter..
til Ernst
Grunden til køl i beton, er simpelthen sidste udvej. hvis nu alle er på ferie i tre uger i juli/august. Beholderen bliver varm allerede første dag og det er ikke sikkert huset vil have varme også efter et par dage, når det er gennemvarmet, så skal jeg kunne komme af med det et sted.. Hvis nu jeg "gemte" varmen et andet sted, så ville dette sted også blive varmt på et tidspunkt og ikke være i stand til at køle mere på et tidspunkt.
og det er også begrænset hvor kænge man kan gemme denne varme.. Og når nu sommeren er der (+25 grader) så ønsker man heller ikke at huset i sig selv skal være varmere indenfor.. så derfor vil jeg hellere sende det ned i jorden for at køle.. Denne løsning er jo også kun når huset ikke vil have. Vil huset have varmen får den varmen og vil huset ikke, går den i jorden..
Nogen vil jo sige at det er fordi jeg har for mange vacum rør på (60 stk), men det mener jeg ikke. Jeg får jeg det mere fra solen i forår/efterår.
Det er kun om sommeren, når det er varmest og ingen er hjemme problemet rigtigt kan opstå.
Selve kombi tanken er en rigtig solvarme tank. Spiral i den øverste 1/3 til træ/pille/gas fyr og spiral 2/3 i bunden til solen. kan godt se det er lidt fortegnet på det jeg har lavet, beklager. Jeg har i forvejen tanken og den kører med det setup jeg har lavet i dag. Så det er ikke noget jeg skal ud og købe.
Den store forskel er nu, at træfyret ryger ud med de 2x1000L akk tanke. Og jeg går fra åben til lukket ekspansion på hele systemet. Før var der åbent og via veksler afleverede den varmen til et lukket system... Mange pumper og rør med varmetab førhen..
Nu bliver vandmængden mindre, færre rør, færre pumper, ingen veksler, osv.. så det bliver også en besparrelse i sig selv.
Min eneste bekymring har hele tiden været køl på solvarme tanken i det nye setup. Og kan ikke se hvorfor det ikke skulle virke i det nye setup. Det er kun ved over ophedning og styringen trækker pumpen til køl at magnet ventilen også trækkes og der åbnes op for køl i betonen, hvis ikke huset ønsker varmen i stedet for.
Magnet ventilen sikrer at der ikke siver varme den vej ned ved normal varme produktion..