Mig og min Römer
- Lintz
- Stoker Pro Engel
- 12
- Indlæg: 7985
- Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
- Har takket: 1380 gange
- Blevet takket: 796 gange
Mig og min Römer
Fik en Römertopf i julegave af konen og den er nu blevet brugt flittigt i den sidste tid.
Et fint alternativ til grillen som jeg ikke syntes er så skæg at stå ved her i de koldeste mdr.
Må siges at den er utrolig let at lave velsmagende mad i. Nogle grønsager i bunden med lidt væde og noget kød ovenpå og i ovnen til det er færdig.
Sådan !!!!
Glemmer som regel at tage et fotos af maden inden det bliver tilberedt og såmænd også efter - Men nu huskede jeg det
Et fint alternativ til grillen som jeg ikke syntes er så skæg at stå ved her i de koldeste mdr.
Må siges at den er utrolig let at lave velsmagende mad i. Nogle grønsager i bunden med lidt væde og noget kød ovenpå og i ovnen til det er færdig.
Sådan !!!!
Glemmer som regel at tage et fotos af maden inden det bliver tilberedt og såmænd også efter - Men nu huskede jeg det
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.
- vinther2
- Stoker X
- 12
- Indlæg: 442
- Tilmeldt: 07 okt 2011 14:09
- Mit fyr: Scotte 10 kw
- Areal: 150
- Brændsel: Vida Pellets
- Årligt forbrug: Ca. 6 tons
- Geografisk sted: Lolland
- Har takket: 53 gange
- Blevet takket: 47 gange
Re: Mig og min Römer
Hej Lintz og tillykke med din stegeso, den bliver du rigtig glad for.
Vi har haft vores de sidste 15 år, og vi har brugt den flittigt igennem alle årene.
Inden du bruger den, så fyld begge halvdele med vand ca. et par timer inden du skal bruge den. Leret suger vandet til sig, og afgiver det igen til kødet under tilberedningen,- og husk, altid ind i en KOLD ovn, ellers går den i stykker.
Prøv f.eks. en hel kylling på risbund. Pga. risene skal der en del vand i, 2 kopper vand til en kop ris. Og så lidt frosne ærter imellem risene og en boullionterning (grøntsags) 200 grader varmluft i ca. 1,5 time. Så er kyllingen med sprødt skind og meget meget mør. Og så ellers med salat og flutes til,- det er bare mums.
Men vi har lavet meget andet i den, og fordelen er bl.a., at det passer sig selv, når tiden er gået, ja, så er det spisetid.
Go` weekend til alle.
Vi har haft vores de sidste 15 år, og vi har brugt den flittigt igennem alle årene.
Inden du bruger den, så fyld begge halvdele med vand ca. et par timer inden du skal bruge den. Leret suger vandet til sig, og afgiver det igen til kødet under tilberedningen,- og husk, altid ind i en KOLD ovn, ellers går den i stykker.
Prøv f.eks. en hel kylling på risbund. Pga. risene skal der en del vand i, 2 kopper vand til en kop ris. Og så lidt frosne ærter imellem risene og en boullionterning (grøntsags) 200 grader varmluft i ca. 1,5 time. Så er kyllingen med sprødt skind og meget meget mør. Og så ellers med salat og flutes til,- det er bare mums.
Men vi har lavet meget andet i den, og fordelen er bl.a., at det passer sig selv, når tiden er gået, ja, så er det spisetid.
Go` weekend til alle.
- Lintz
- Stoker Pro Engel
- 12
- Indlæg: 7985
- Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
- Har takket: 1380 gange
- Blevet takket: 796 gange
Re: Mig og min Römer
Tak for rådet - Men den bliver skam fyldt med vand inden brug, og evt. ekstra væde som tilsættes senere bliver opvarmet.vinther2 skrev:Hej Lintz og tillykke med din stegeso, den bliver du rigtig glad for.
Vi har haft vores de sidste 15 år, og vi har brugt den flittigt igennem alle årene.
Inden du bruger den, så fyld begge halvdele med vand ca. et par timer inden du skal bruge den. Leret suger vandet til sig, og afgiver det igen til kødet under tilberedningen,- og husk, altid ind i en KOLD ovn, ellers går den i stykker.
Prøv f.eks. en hel kylling på risbund. Pga. risene skal der en del vand i, 2 kopper vand til en kop ris. Og så lidt frosne ærter imellem risene og en boullionterning (grøntsags) 200 grader varmluft i ca. 1,5 time. Så er kyllingen med sprødt skind og meget meget mør. Og så ellers med salat og flutes til,- det er bare mums.
Men vi har lavet meget andet i den, og fordelen er bl.a., at det passer sig selv, når tiden er gået, ja, så er det spisetid.
Go` weekend til alle.
Jeg har allerede lavet flere hele kyllinger i den - dog ikke på risbund - Det må prøves en dag.
Sådan en hel majs-kylling fyldt med ekstra majs, æbler og bacon, evt. hvidløg og - Ja, kun fantasien sætter grænser. Den bliver altså bare mums - og mør.
Har efterhånden prøvet hel kylling, kyllingelår og kalkunlår, steg, nakkesteg, fisk og koteletter i den - og nok også et par ting jeg ikke lige kan huske på stående fod.
- og det bedste er nok at min kone er blevet lige så glad for den som for grillen - For så behøver hun nemlig ikke lave mad
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.
- vinther2
- Stoker X
- 12
- Indlæg: 442
- Tilmeldt: 07 okt 2011 14:09
- Mit fyr: Scotte 10 kw
- Areal: 150
- Brændsel: Vida Pellets
- Årligt forbrug: Ca. 6 tons
- Geografisk sted: Lolland
- Har takket: 53 gange
- Blevet takket: 47 gange
Re: Mig og min Römer
Ha ha,- Lintz, det sidste du skriver om at konen så overlader det til dig, det kan jeg nikke genkendende til her hos os.
Det er jo det evindelige spørgsmål,- "Hvad skal vi ha`i aften?" Hvis jeg så foreslår at vi kan da lave noget i stegesoen,- ja, så kan jeg allerede se julelysene i min kones øjne, for så ved hun hvad det indebærer, - nemlig, at så er det mig som står for det kulinariske.
Nu ved jeg godt at det her ikke er en madklub, men jeg tillader mig alligevel at komme med en opskrift på stegeflæsk, hvor jeg garanterer at også sværen er sprød.
Ved ikke hvad I bruger, men vi er mest til alm. stribeflæsk. Efter det er banket og saltet, så lægges det på ovnristen over bradepanden. Sættes ind i ovnen ved 100 grader (varmluft) i en time. Derefter skrues der op på 230 grader i ca. 15 min. (hold godt øje med det, det må ikke blive for mørkt, så bliver det til flæskesvær!) Derefter ud og stå og hvile en 10 minutter. Og så lige med nye kartofler til og persillesovs. (De nye kartofler varer nok lidt endnu....) Altså, er der noget bedre? I mine øjne er det bare mums...
Pillefyr og stegeflæsk er meget langt fra hinanden, men hva` pokker, der skal vel også være plads til at snakke om noget andet.
Ha´ et rigtig godt forår.
Det er jo det evindelige spørgsmål,- "Hvad skal vi ha`i aften?" Hvis jeg så foreslår at vi kan da lave noget i stegesoen,- ja, så kan jeg allerede se julelysene i min kones øjne, for så ved hun hvad det indebærer, - nemlig, at så er det mig som står for det kulinariske.
Nu ved jeg godt at det her ikke er en madklub, men jeg tillader mig alligevel at komme med en opskrift på stegeflæsk, hvor jeg garanterer at også sværen er sprød.
Ved ikke hvad I bruger, men vi er mest til alm. stribeflæsk. Efter det er banket og saltet, så lægges det på ovnristen over bradepanden. Sættes ind i ovnen ved 100 grader (varmluft) i en time. Derefter skrues der op på 230 grader i ca. 15 min. (hold godt øje med det, det må ikke blive for mørkt, så bliver det til flæskesvær!) Derefter ud og stå og hvile en 10 minutter. Og så lige med nye kartofler til og persillesovs. (De nye kartofler varer nok lidt endnu....) Altså, er der noget bedre? I mine øjne er det bare mums...
Pillefyr og stegeflæsk er meget langt fra hinanden, men hva` pokker, der skal vel også være plads til at snakke om noget andet.
Ha´ et rigtig godt forår.
- Lintz
- Stoker Pro Engel
- 12
- Indlæg: 7985
- Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
- Har takket: 1380 gange
- Blevet takket: 796 gange
Re: Mig og min Römer
- Og det er der netop plads til på dette forum.vinther2 skrev:Pillefyr og stegeflæsk er meget langt fra hinanden, men hva` pokker, der skal vel også være plads til at snakke om noget andet.
Tror at folk finder til dette forum pga. pille/stokerfyret men bliver hængende fordi der er plads til at snakke om så meget andet.
Med hensyn til stegeflæsket så bliver det lavet i rotisseri på grillen herhjemme.
- Men af en eller anden grund er der aldrig flæsk nok ....
- Og med hensyn til konen er det sådan at jeg spørger om morgenen "Hvad skal vi have til aften ?"
- Hvorefter hun svarer "Det ved jeg ikke, skat - Hvad har du lyst til at lave ???"
Sandt at sige så har jeg såmænd heller ikke noget imod at lave maden - uanset om det er det lidt mere kulinariske eller bare det almindelige dagligdags.
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.
- JFinderup
- Stoker XIV
- 11
- Indlæg: 994
- Tilmeldt: 24 mar 2013 17:09
- Mit fyr: Atmos D14P & A25
- Areal: 146 + 94 kælder Opv.
- Brændsel: Solvarme og Derome træpiller
- Fremviser gerne i postnummer: 3100
- Dagligt forbrug: 12
- Årligt forbrug: 7,5 ton
- Geografisk sted: Hornbæk
- Har takket: 58 gange
- Blevet takket: 39 gange
Re: Mig og min Römer
Vil lige nævne at lammebov & skank også er virkeligt gode i stegeso. Jeg har en støbejerns udgave,som jeg er meget glad for. Specielt langtidsstegninger på 10 timer med stegen oven på rodfrugter og en øl (i soen .... og en til sig selv ) - Det giver en skøn sky, når man koger den hårdt ind.
God søndag
God søndag
Hilsen Finderup
Solvarme: VVFS; 80 H-rør & 500l akkutank, 2 stk. TA-UVR63 Styringer, TA DL-BC, TA CMI Data Logger.
Pillefyr: Atmos D14P, A25 brænder, 1000 l pilletank
Solvarme: VVFS; 80 H-rør & 500l akkutank, 2 stk. TA-UVR63 Styringer, TA DL-BC, TA CMI Data Logger.
Pillefyr: Atmos D14P, A25 brænder, 1000 l pilletank
-
- Stoker I
- 4
- Indlæg: 1
- Tilmeldt: 03 sep 2019 12:36
- Mit fyr: Ikke udfyldt
- Brændsel: Gas
- Fremviser gerne i postnummer: 7400
Re: Mig og min Römer
Det har været dejligt at læse mange af jeres gode oplevelser og madvarer, der kan bruges i Römertopf. Jeg er lige så vild med den, som I er. Især nu her hvor det kolde vejr banker på døren, så gider man ikke stå udenfor ved grillen. Jeg synes også bare, det er super let at lave god mad og sund mad i stegesoen, da grøntsager, kød og kartofler er perfekt dertil. Jeg er lidt bakterieforskrækket dog, så hvis der skal væde ned i stegesoen, så koger jeg det altid inden for at undgå bakterier. Det er intet problem, hvis man blot har en god elkedel. Jeg købte min på Xxx og det fungerer upåklageligt. Min yndlingsret må være en hel kylling med paprika, hvidløg og så ovenpå en bund af pastinakker, kartofler og jordskokker. Så koger jeg noget vand med lidt hønsebouillon i, og så smager det altså himmelsk og er super mørt.
- John Skov Jensen
- Redaktør
- 15
- Indlæg: 5003
- Tilmeldt: 02 maj 2009 20:40
- Mit fyr: Atmos DC40GD
- Areal: sammenlagt 350 m2
- Brændsel: Bøg
- Fremviser gerne i postnummer: 8370
- Geografisk sted: Ødum, 8370 Hadsten
- Blevet takket: 440 gange
Re: Mig og min Römer
Spam link slettetKasperFinkNielsen skrev: ↑03 sep 2019 12:43 Det har været dejligt at læse mange af jeres gode oplevelser og madvarer, der kan bruges i Römertopf. Jeg er lige så vild med den, som I er. Især nu her hvor det kolde vejr banker på døren, så gider man ikke stå udenfor ved grillen. Jeg synes også bare, det er super let at lave god mad og sund mad i stegesoen, da grøntsager, kød og kartofler er perfekt dertil. Jeg er lidt bakterieforskrækket dog, så hvis der skal væde ned i stegesoen, så koger jeg det altid inden for at undgå bakterier. Det er intet problem, hvis man blot har en god elkedel. Jeg købte min på Xxx og det fungerer upåklageligt. Min yndlingsret må være en hel kylling med paprika, hvidløg og så ovenpå en bund af pastinakker, kartofler og jordskokker. Så koger jeg noget vand med lidt hønsebouillon i, og så smager det altså himmelsk og er super mørt.
Redaktørerne vil beslutte om spammeren skal smides ud
/John
Redaktør
Re: Mig og min Römer
Så fik brugeren lige lagt signatur på sit indlæg istedet.John Skov Jensen skrev: ↑03 sep 2019 14:08 Spam link slettet
Redaktørerne vil beslutte om spammeren skal smides ud
/John
Redaktør
- John Skov Jensen
- Redaktør
- 15
- Indlæg: 5003
- Tilmeldt: 02 maj 2009 20:40
- Mit fyr: Atmos DC40GD
- Areal: sammenlagt 350 m2
- Brændsel: Bøg
- Fremviser gerne i postnummer: 8370
- Geografisk sted: Ødum, 8370 Hadsten
- Blevet takket: 440 gange
Re: Mig og min Römer
Bruger udelukket pga. SpamKasperFinkNielsen skrev: ↑03 sep 2019 12:43 Det har været dejligt at læse mange af jeres gode oplevelser og madvarer, der kan bruges i Römertopf. Jeg er lige så vild med den, som I er. Især nu her hvor det kolde vejr banker på døren, så gider man ikke stå udenfor ved grillen. Jeg synes også bare, det er super let at lave god mad og sund mad i stegesoen, da grøntsager, kød og kartofler er perfekt dertil. Jeg er lidt bakterieforskrækket dog, så hvis der skal væde ned i stegesoen, så koger jeg det altid inden for at undgå bakterier. Det er intet problem, hvis man blot har en god elkedel. Jeg købte min på Xxx og det fungerer upåklageligt. Min yndlingsret må være en hel kylling med paprika, hvidløg og så ovenpå en bund af pastinakker, kartofler og jordskokker. Så koger jeg noget vand med lidt hønsebouillon i, og så smager det altså himmelsk og er super mørt.
/John
Redaktør