Halløj i forum,
Jeg har heller ikke akademisk forstand på vin overhovedet , men lang praktisk erfaring
1) Til laks vil jeg gå efter en fransk hvidvin lavet på Pinot Gris druen,
og det står på etiketten, så nemt at se. Ellers spørg efter en Pinot Gris.
( s'et udtales ikke, så sig Pinot Gri )
Du skal over kr 50-60,- pr flaske for at være sikker på den er rimelig god.
2) Krondyr kræver en kraftig rødvin, idet jeg formoder det er med brun opbagt vildtsovs,
tyttebær syltetøj, hvide og brune kartofler, og måske Waldorfsalat ?
I så fald ville jeg gå efter en Italiens vin lavet efter Ripasso metoden, der står simpelthen
også på etiketten, ellers sprøg bare efter en Ripasso. Helst over kr 65,-pr flaske
Ripasso er meget tunge og kraftige rødvine, derfor fortrinligt til lidt 'fed' mad, og mad der
smager kraftigt, og krondyr med vildtsovs er jo begge dele.
Mit bud !