Jeg har nu taget tiltag og skrevet til nogle leverandører af luft / vand varmepumper vedr. ustabil drift af varmepumper som kører med inverter.
Sagen drejer sig om at der i de fleste pumper findes en parameter for differens på tilbageløbs temperaturen, hvor omkring pumpen skal regulere effektproduktionen ift. effektbehovet. Denne parameter definerer kun hvornår pumpen skal stoppe og starte ved lavt effekt behov, hvor pumpen levere mere effekt ved minimums drift af inverter / kompressor end der er behov for. Når varmepumpen skal levere effekt mellem minimum og maksimum af inverter drift af kompressor er denne regulering så aggressiv, at varmepumpen / kompressoren kører op og ned i effekt. Det giver dårlig driftsøkonomi, og er ikke sundt for centralvarmeinstallationen. Jeg har prøvet at foreslå at der bliver indsat en parameter for differens mellem minimum og maksimum effekt på inverteren som funktion af et differens vindue på setpunkts tilbageløbs temperaturen.
Forholdet gælder også på væske / væske varmepumper.
Jeg er ikke sikker på at alle pumper lider af dette problem, men nu har jeg observeret det på to installationer. Lægmand opdager ikke en s…
Hele denne reguleringssløjfe som dette jo er, er bestemt af pumpens effektproduktion, af centralvarme systemets tidskonstanter etc., så der er nok at kæmpe med. En ting er sikkert, kunne man definere en differens på pumperne ved kørsel i "inverter vinduet" ville det løse mange problemer.
Se vedhæftede eks. på varmepumpe der bliver ustabil når temperaturen udenfor falder.
Nu må jeg se om jeg får noget ud af det
- Ustabil inverter varmepumpe drift.
Mvh Smoelfen