Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

100 % drift men kun temp. 50 ?

Spørgsmål vedr. Benekov samt det tilbehør der laves til Benekov Stokerfyr
Brugeravatar
Tass
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 512
Tilmeldt: 29 jul 2007 15:56
Mit fyr: Benekov R15
Areal: 220 + 2x60 VVB
Brændsel: Piller/korn
Dagligt forbrug: 30 kg
Årligt forbrug: 6 ton
Geografisk sted: NV/Sjælland

Re: 100 % drift men kun temp. 50 ?

Indlægaf Tass » 14 jan 2010 08:42

carstenpedersen skrev:Okay, prøver at starte op næste gang som beskrevet.
jeg renser røret en gang om ugen. Den har fejlmeldt de seneste gange jeg har forsøgt at kalibrere ilten. Skal fyret være stoppet/koldt for at det lykkes ?

I opsætningsmenu under Pause står stokerpuls til 4,0 s. og stokerpause til 280 s og efterløb til 15 s.
Er det denne puls der skal lidt op ?


Jeg havde samme problem for et stykke tid siden. Det skyldes at den værdi som sonden måler ligger for lang fra den "rigtige" (21%). Hvis din sonde måler e.g. 18% når fyret er slukket og du forsøger at kalibrerer så bliver delta for stort og den fejler. Måden jeg løste problemet var at jeg fyrede godt op i kedlen fordi min sonde ser ud til at ændre målekarakteristik når den bliver godt varm. Så åbnede jeg lågen og lod den stå åben et lille øjeblik og så blev 02 procenten så høj at jeg nåede inden for den tilladte deltaværdi således at kalibrering blev mulig :)
The test of democracy is freedom of criticism. ~David Ben-Gurion
We cannot have that relationship if we only dictate or threaten and condemn those who disagree. ~Zbigniew Brzezinski


Brugeravatar
Flunk
Stoker Pro Engel
Stoker Pro Engel
Indlæg: 5377
Tilmeldt: 02 jan 2007 10:20
Mit fyr: Scotte 16 kW med Blackstar BS1016 kedel
Areal: 186 + 160 l VVB
Brændsel: 8 mm Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 3660
Geografisk sted: Sjælland N / Slagslunde

Re: 100 % drift men kun temp. 50 ?

Indlægaf Flunk » 14 jan 2010 08:48

Jeg kalibrerer også altid ved at åbne lågen når kedel kører, og vente lidt inden jeg kalibrerer.
Har dog også gjort det ved kold kedle uden proglemer.
Man skal blot huske at der i lambdasonden sidder en varmetråd der varmer sonden op.
Det kan godt tage lidt tid efter at der er sat strøm på styringen før den er varm.
__________________________________________________________

Flunk ( Claus )

Online: http://pillefyr.nordjysk-bioenergi.dk/d ... ?mac=Flunk

carstenpedersen
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 23
Tilmeldt: 09 jan 2010 22:06
Mit fyr: R15
Areal: 195 m2
Brændsel: korn
Fremviser gerne i postnummer: 4750
Dagligt forbrug: ukendt
Geografisk sted: Næstved egnen

Re: 100 % drift men kun temp. 50 ?

Indlægaf carstenpedersen » 14 jan 2010 20:32

Skruede lampda sonden op og tørrede den af og tilbage med den. Åbnede lugen og ventede indtil O2 var steget fra 13 til 18 % og kalibrede ilten. Meldte kalibreringsfejl 3 gange.
Er sonden kaput og skal skiftes ?

Brugeravatar
Smedstoker
Stoker VI
Stoker VI
Indlæg: 216
Tilmeldt: 29 dec 2006 09:14
Mit fyr: Benekov VL25 m. Iltstyring
Areal: 250m²
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 9500
Geografisk sted: Rebild Syd
Kontakt:

Re: 100 % drift men kun temp. 50 ?

Indlægaf Smedstoker » 14 jan 2010 21:36

Ved ikke men du kunne jo prøve at kalibrere når du har sonden skruet af, så skal den jo helst kunne gøre det. Jeg har ikke kalibreret mit siden jeg monterede iltstyring i 2006.
Mvh Gert

Drift og installation for VL25/50, stokerdagbog,
teknisk og servicemanual til TM3006 kan ses på
http://www.familien-smed.dk

Brugeravatar
Flunk
Stoker Pro Engel
Stoker Pro Engel
Indlæg: 5377
Tilmeldt: 02 jan 2007 10:20
Mit fyr: Scotte 16 kW med Blackstar BS1016 kedel
Areal: 186 + 160 l VVB
Brændsel: 8 mm Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 3660
Geografisk sted: Sjælland N / Slagslunde

Re: 100 % drift men kun temp. 50 ?

Indlægaf Flunk » 14 jan 2010 22:12

Det er noget med at der er et lille hul som den måler igennem.
Det kan vist renses med en nål.
Har ikke selv prøvet, så vær forsigtig.
Har også hørt at man kan holde den ind over en lighter flamme i et stykke tid, og brænde urenheder væk.
Hvis ikke det lykkedes, skal der en ny på, eller du skal vælge at køre uden iltstyring.
Hvor gammel er den?
__________________________________________________________

Flunk ( Claus )

Online: http://pillefyr.nordjysk-bioenergi.dk/d ... ?mac=Flunk


Brugeravatar
Tass
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 512
Tilmeldt: 29 jul 2007 15:56
Mit fyr: Benekov R15
Areal: 220 + 2x60 VVB
Brændsel: Piller/korn
Dagligt forbrug: 30 kg
Årligt forbrug: 6 ton
Geografisk sted: NV/Sjælland

Re: 100 % drift men kun temp. 50 ?

Indlægaf Tass » 15 jan 2010 12:03

carstenpedersen skrev:Skruede lampda sonden op og tørrede den af og tilbage med den. Åbnede lugen og ventede indtil O2 var steget fra 13 til 18 % og kalibrede ilten. Meldte kalibreringsfejl 3 gange.
Er sonden kaput og skal skiftes ?


Det var samme problem jeg havde. Når den skulle måle 21% målte den også kun omkring 18-19% og den ville ikke kalibrerer. Man har åbenbart valgt at sætte en max afvigelse fra 21%, og når den overskrides så fejler kalibreringen.
Jeg kørte med den et stykke tid med fejlen og så en dag hvor der var godt knald på og jeg havde åbnet lågen bemærkede jeg at ilten lå lidt højere end den plejede og så kalibrede jeg og så virkede det :)
Så prøv at rens sonden godt og sørg for at hullerne er rene og varm den lidt op med lighteren, måske kan det hjælpe på problemet.
The test of democracy is freedom of criticism. ~David Ben-Gurion
We cannot have that relationship if we only dictate or threaten and condemn those who disagree. ~Zbigniew Brzezinski

carstenpedersen
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 23
Tilmeldt: 09 jan 2010 22:06
Mit fyr: R15
Areal: 195 m2
Brændsel: korn
Fremviser gerne i postnummer: 4750
Dagligt forbrug: ukendt
Geografisk sted: Næstved egnen

Re: 100 % drift men kun temp. 50 ?

Indlægaf carstenpedersen » 16 jan 2010 10:56

De små lufthuller i lambda sonden blev renset med en knivspids og så fik den en tur med lighteren - Kalibrering OK
Juhu :D

Brugeravatar
Flunk
Stoker Pro Engel
Stoker Pro Engel
Indlæg: 5377
Tilmeldt: 02 jan 2007 10:20
Mit fyr: Scotte 16 kW med Blackstar BS1016 kedel
Areal: 186 + 160 l VVB
Brændsel: 8 mm Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 3660
Geografisk sted: Sjælland N / Slagslunde

Re: 100 % drift men kun temp. 50 ?

Indlægaf Flunk » 16 jan 2010 20:13

Godt at det virker for dig :)
Er den kommet op i temp?
__________________________________________________________

Flunk ( Claus )

Online: http://pillefyr.nordjysk-bioenergi.dk/d ... ?mac=Flunk

carstenpedersen
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 23
Tilmeldt: 09 jan 2010 22:06
Mit fyr: R15
Areal: 195 m2
Brændsel: korn
Fremviser gerne i postnummer: 4750
Dagligt forbrug: ukendt
Geografisk sted: Næstved egnen

Re: 100 % drift men kun temp. 50 ?

Indlægaf carstenpedersen » 17 jan 2010 07:35

jeg har sat den ned til 78 i drifttemp, istedet for 85, så den ikke er så tæt på max.90.
Nedregulerede blowergraff ved 100 fra 37 til 30 da det er blevet mildere i vejret og fyret fint kan følge med nu. Fyret kører tilsyneladende godt nu :D

Brugeravatar
Tass
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 512
Tilmeldt: 29 jul 2007 15:56
Mit fyr: Benekov R15
Areal: 220 + 2x60 VVB
Brændsel: Piller/korn
Dagligt forbrug: 30 kg
Årligt forbrug: 6 ton
Geografisk sted: NV/Sjælland

Re: 100 % drift men kun temp. 50 ?

Indlægaf Tass » 17 jan 2010 07:49

Forstår ikke helt hvorfor du har justeret blowergraf ned til 30 igen.
Det burde vel ikke være nødvendigt eftersom fyret gerne skulle gå ned i drift og derfor anvende en anden blowerværdi end den maksimale
The test of democracy is freedom of criticism. ~David Ben-Gurion
We cannot have that relationship if we only dictate or threaten and condemn those who disagree. ~Zbigniew Brzezinski



Tilbage til "Benekov Stoker"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster