Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Diskussion og spørgsmål vedr. kedler, installationen og skorstenen
Akkumuleringstank, VVB, Trækstabilisator
Jens
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 799
Tilmeldt: 15 jan 2007 23:26
Mit fyr: MGM 15 Comfort + Passat Atmos m. akku.
Areal: 275
Brændsel: Træpiller + brænde i Atmos'en
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: 6 t + brænde
Geografisk sted: Sydvestjylland
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 6 gange

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf Jens » 23 dec 2009 16:11

Selvom vvb-en virker fint med elpatron, så kan der stadig godt være luft i centralvarme-spiralen i den. Elpatron sidder jo som en dypkoger direkte i dit brugsvand.

Det der fine kobberrør, det ender i en føler som sidder i et dykrør i VVB ??

Kan du tage føleren ud ? Evt prøve at putte den skiftevis i noget koldt og varmt vand, samtidig med at du motionerer termostaten ved at skrue den fra yderstilling til yderstilling.

Hvis vandet i vvb er koldt, så vil der gå lidt tid inden returen fra den bliver varm. Mon ikke det tager 1-2 timer at varme den op til 60 grader, hvis der kun er koldt vand i den.
Derefter vil det selvfølgelig gå hurtigere, da den så ikke starter fra hel kold.
Mvh Jens

Hvis du ikke ændre kurs, - så risikere du at ende der, hvor du er på vej hen !


søren ø
Supporter
Supporter
Indlæg: 1018
Tilmeldt: 01 jan 2007 21:06
Mit fyr: Benekov pl27
Areal: 180
Brændsel: piller
Årligt forbrug: 10 ton
Geografisk sted: midtfyn
Kontakt:

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf søren ø » 23 dec 2009 16:24

smalspor skrev:
søren ø skrev:Ved udluftning, husk da at slukke pumpen, da den ellers kan suge luft i anlægget og gøre det hele værre


Jeg ved egenlig ikke om jeg efterhånden gider at svare på ovennævnte, men JA, pumpen var ALTID SLUKKET når jeg har haft udluftet systemet!


Jamen så lader du da bare være med at svare :shock: ....God jul
All men are created equal, but only the bravest become firefighters.

smalspor
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 111
Tilmeldt: 16 aug 2007 21:51
Mit fyr: Woody 24Kw + Opop H418 kedel
Areal: 230 m2
Brændsel: Neova 8mm
Dagligt forbrug: ca. 40 kg
Årligt forbrug: 9
Geografisk sted: Ringsted

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf smalspor » 23 dec 2009 17:44

søren ø skrev:
smalspor skrev:
søren ø skrev:Ved udluftning, husk da at slukke pumpen, da den ellers kan suge luft i anlægget og gøre det hele værre


Jeg ved egenlig ikke om jeg efterhånden gider at svare på ovennævnte, men JA, pumpen var ALTID SLUKKET når jeg har haft udluftet systemet!


Jamen så lader du da bare være med at svare :shock: ....God jul


søren ø: Hvis du gad at læse de tidligere indlæg, fremgår dett vistnok tydeligt at jeg har husket at slukke for cirk.pumpen. Hvis du ikke kan/vil hjælpe, så lad være!

Brugeravatar
mejeristen
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2622
Tilmeldt: 05 aug 2008 23:31
Mit fyr: BAXI Bonus 30 med 3400l akkutank
Areal: 196+25
Brændsel: Bøge brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8450
Dagligt forbrug: ??
Årligt forbrug: 26 rm sæson 11-12
Geografisk sted: Hammel 8450
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 3 gange

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf mejeristen » 23 dec 2009 18:29

ROOOLIG nu venner det er jo jul!! icon_cheesygrin.gif
BAXI Bonus 30 + akku. tank som sikkert er Østjyllands bedst isolerede (30 cm under bunden, mellem 40 og 80 cm på siden samt 70 cm på toppen isoleringsmaterialet er flamingogranulat)

Brugeravatar
thoken
Supporter
Supporter
Indlæg: 1856
Tilmeldt: 21 nov 2007 10:21
Mit fyr: scotte/dor 10 kw
Areal: 140 m2
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 5500
Årligt forbrug: 3,5 t
Geografisk sted: Fyn
Givet likes: 4 gange

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf thoken » 23 dec 2009 19:03

Jepp!
og det handler om at æde :cheers:
(undskyld jeg spammer tråden :roll: )
mvh thoken
Domptør for en scotte! Tidligere tb mini- kriger!
Scotte 10 kw, keramisk eltænder fra q-pro, chip 6.78, kompressorrens, vejrkompensering, vvb-prioritering (Metro 110l), metal bestos skorsten, røg temp 80, trækstabilisator, alpha pro pumpe.
Solcelleanlæg: 5,85 kw, med 2x3kw KLNE invertere.


autopille
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 12
Tilmeldt: 03 okt 2009 20:10
Mit fyr: Viessmann Vitoligno 300
Areal: 330 bolig + 167 kæl.
Brændsel: 6 mm piller
Fremviser gerne i postnummer: 4180
Dagligt forbrug: 24
Årligt forbrug: N.A.

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf autopille » 23 dec 2009 20:52

Hej folkens

Jeg mener at have et enkelt svar på dit problem med det varme vand.

Du mangler simpelhen en pumpe. På den streng på fremløbet der går ned til VVB skal indsættes en såkaldt tvangspumpe. Det må ikke være en selvregulerende (eks. Alpha 2), men en ganske almindelig UPS 25-40

På denne måde vil du prioritere din VVB fremfor varmeanlægget. Dette er ikke tilfældet med din nuværende installation.

Under "se mit fyrrum" har jeg tidligere uploadet et skitse af mit fyrrum som Viessmann har anbefalet, så det er ikke noget jeg selv har fundet på :o)

Brugeravatar
Jan_Al
Stoker X
Stoker X
Indlæg: 454
Tilmeldt: 09 okt 2008 19:54
Mit fyr: KSM 175-13
Areal: 154
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 6430
Dagligt forbrug: ca. 20Kg.
Årligt forbrug: Sæson 09/10= 6,4T
Geografisk sted: Als, Sønderjylland

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf Jan_Al » 23 dec 2009 22:00

Det skulle ikke være nødvendigt med en ekstra pumpe. Mit anlæg er bygget på samme måde som dit, bortset fra at jeg bruger en FJVR ventil. Jeg har også en Metro combi 110L VVB. Efterhånden er vi nok derhenne hvor det næsten kun kan være en defekt ventil (AVTB) :| Medmindre at der i rørføringen er et sted hvor der kan stå en luftlomme som er blevet overset :roll:

Brugeravatar
Steffeno
Stoker VIII
Stoker VIII
Indlæg: 329
Tilmeldt: 29 apr 2008 21:40
Mit fyr: RTB 10kw, 320kg silo
Areal: 150
Brændsel: 8mm fra Danish Agro
Fremviser gerne i postnummer: 4660
Geografisk sted: Frøslev pr. 4660 Store Heddinge

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf Steffeno » 23 dec 2009 23:03

Hvis det har virket fint i 2½ år er det nok ikke opbygningen af sytemet der er noget galt med.

Jeg havde lignende problem i sommer, der blev minde og mindre varmt vand, selvom min VVB er på 280L. Efter at ha stirret på min VVB i et par timer og overvejet hvad der kunne være galt, gik det op for mig at det var ret simpelt.

Der sidder en koldtvandsblander i bunden af den, og den var kalket til ! (Jeg bor ved stevns klint = MEGET kalk i vandet)

Jeg lukkede alle hanerne på tanken, afmonterede koldtvandsblanderen og afkalede den, og så virkede det hele perfekt igen. Der var forresten intet kalk inden i tanken.

Kig på din VVB om ikke der sidder sådan en, og prøv i første omgang at skrue den helt i bund begge veje, måske kan det løsne kalken.
Mvh/
Steffen Olesen
Frøslev, Stevns

Mit fyr på StokerCloud

smalspor
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 111
Tilmeldt: 16 aug 2007 21:51
Mit fyr: Woody 24Kw + Opop H418 kedel
Areal: 230 m2
Brændsel: Neova 8mm
Dagligt forbrug: ca. 40 kg
Årligt forbrug: 9
Geografisk sted: Ringsted

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf smalspor » 24 dec 2009 09:29

Steffeno skrev:Hvis det har virket fint i 2½ år er det nok ikke opbygningen af sytemet der er noget galt med.

Jeg havde lignende problem i sommer, der blev minde og mindre varmt vand, selvom min VVB er på 280L. Efter at ha stirret på min VVB i et par timer og overvejet hvad der kunne være galt, gik det op for mig at det var ret simpelt.

Der sidder en koldtvandsblander i bunden af den, og den var kalket til ! (Jeg bor ved stevns klint = MEGET kalk i vandet)

Jeg lukkede alle hanerne på tanken, afmonterede koldtvandsblanderen og afkalede den, og så virkede det hele perfekt igen. Der var forresten intet kalk inden i tanken.

Kig på din VVB om ikke der sidder sådan en, og prøv i første omgang at skrue den helt i bund begge veje, måske kan det løsne kalken.


Nu er det sådan at jeg også har en afspærringshane på frem til VVB´en og den har jeg har lukket og åbnet et par gange (den skal være lukket når jeg bruger elpatronen). Det har åbenbart virket, for nu er der varmt vand i rigelige mængder. Jeg er glad og "generalen" er glad :wink:

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7777
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf thy » 24 dec 2009 10:16

dejligt og lige til juleaften :great:
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk



Tilbage til "Kedler, installationen & skorstenen"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst