Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Diskussion og spørgsmål vedr. kedler, installationen og skorstenen
Akkumuleringstank, VVB, Trækstabilisator
smalspor
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 111
Tilmeldt: 16 aug 2007 21:51
Mit fyr: Woody 24Kw + Opop H418 kedel
Areal: 230 m2
Brændsel: Neova 8mm
Dagligt forbrug: ca. 40 kg
Årligt forbrug: 9
Geografisk sted: Ringsted

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf smalspor » 22 dec 2009 12:35

Flunk skrev:Det jeg var interesseret i er fabrikat af 3-vejs ventil og dertil hørende termostat
Den du viser er en 2-vejs ventil ( Danfoss AVTB ? )


Aignh? Nu roder jeg vist rundt i nogle ting...........der er kun denne 2-vejs ventil. Det er vist min simple tegning der er helt galt på den. :oops: Eller også har jeg fattet atter en sk.. :roll: Ny tegning vedhæftet.
Vedhæftede filer
AnlægFyr2009.jpg


Brugeravatar
Flunk
Stoker Pro Engel
Stoker Pro Engel
Indlæg: 5377
Tilmeldt: 02 jan 2007 10:20
Mit fyr: Scotte 16 kW med Blackstar BS1016 kedel
Areal: 186 + 160 l VVB
Brændsel: 8 mm Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 3660
Geografisk sted: Sjælland N / Slagslunde

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf Flunk » 22 dec 2009 12:46

OK

AVTB ventilen kan godt hænge.
Ved let slag med en hammer på siden plejer den at "slippe" igen.
Prøv evt at dreje den helt i bund, og retur til nuværende stilling igen.
__________________________________________________________

Flunk ( Claus )

Online: http://pillefyr.nordjysk-bioenergi.dk/d ... ?mac=Flunk

Brugeravatar
thoken
Supporter
Supporter
Indlæg: 1856
Tilmeldt: 21 nov 2007 10:21
Mit fyr: scotte/dor 10 kw
Areal: 140 m2
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 5500
Årligt forbrug: 3,5 t
Geografisk sted: Fyn
Givet likes: 4 gange

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf thoken » 22 dec 2009 12:52

Hej!
Har du udluftet din spiral rigtigt godt?
Den er jo ofte noget af det højeste punkt på anlægget!
Og der kan godt komme lidt vand ud færst inden luftlommen kommer ud(tap 1/2l vand af den)
Jeg kører selv med en lavenergi pumpe(alpha pro) og der er ingen problemer med at varme vvb op, den ryger op fra 6-12w når vvb er helt tømt, og min watts ventil åbner for vvb.
mvh thoken
Domptør for en scotte! Tidligere tb mini- kriger!
Scotte 10 kw, keramisk eltænder fra q-pro, chip 6.78, kompressorrens, vejrkompensering, vvb-prioritering (Metro 110l), metal bestos skorsten, røg temp 80, trækstabilisator, alpha pro pumpe.
Solcelleanlæg: 5,85 kw, med 2x3kw KLNE invertere.

smalspor
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 111
Tilmeldt: 16 aug 2007 21:51
Mit fyr: Woody 24Kw + Opop H418 kedel
Areal: 230 m2
Brændsel: Neova 8mm
Dagligt forbrug: ca. 40 kg
Årligt forbrug: 9
Geografisk sted: Ringsted

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf smalspor » 22 dec 2009 13:12

thoken skrev:Hej!
Har du udluftet din spiral rigtigt godt?
Den er jo ofte noget af det højeste punkt på anlægget!
Og der kan godt komme lidt vand ud færst inden luftlommen kommer ud(tap 1/2l vand af den)
Jeg kører selv med en lavenergi pumpe(alpha pro) og der er ingen problemer med at varme vvb op, den ryger op fra 6-12w når vvb er helt tømt, og min watts ventil åbner for vvb.
mvh thoken


Der har vi nok problemet: Hvordan udlufter jeg den spiral? Er det som Jan_AL skrev, den lille messingdims jeg skal løsne en lille smule eller hvad?

Ok, Flunk. Jeg prøver også lige et par lette slag med en hammer på ventilen. :great: og vender lige tilbage hvis der er noget nyt.

smalspor
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 111
Tilmeldt: 16 aug 2007 21:51
Mit fyr: Woody 24Kw + Opop H418 kedel
Areal: 230 m2
Brændsel: Neova 8mm
Dagligt forbrug: ca. 40 kg
Årligt forbrug: 9
Geografisk sted: Ringsted

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf smalspor » 22 dec 2009 14:10

smalspor skrev:Ok, Flunk. Jeg prøver også lige et par lette slag med en hammer på ventilen. :great: og vender lige tilbage hvis der er noget nyt.


Så er det prøvet uden held........ :(


smalspor
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 111
Tilmeldt: 16 aug 2007 21:51
Mit fyr: Woody 24Kw + Opop H418 kedel
Areal: 230 m2
Brændsel: Neova 8mm
Dagligt forbrug: ca. 40 kg
Årligt forbrug: 9
Geografisk sted: Ringsted

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf smalspor » 22 dec 2009 15:34

smalspor skrev:Så er det prøvet uden held........ :(


Og dog: Nu er returen fra VVB´en begyndt at blive varm. Det var den ikke før. Der var den kold. Måske det var ventilen alligevel? Vil dog stadig væk prøve at udlufte VVB´en når jeg en gang kan komme ud til mit værktøj i mit skur (sneet inde).

Brugeravatar
Jan_Al
Stoker X
Stoker X
Indlæg: 454
Tilmeldt: 09 okt 2008 19:54
Mit fyr: KSM 175-13
Areal: 154
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 6430
Dagligt forbrug: ca. 20Kg.
Årligt forbrug: Sæson 09/10= 6,4T
Geografisk sted: Als, Sønderjylland

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf Jan_Al » 22 dec 2009 15:35

smalspor skrev:
thoken skrev:Hej!
Har du udluftet din spiral rigtigt godt?
Den er jo ofte noget af det højeste punkt på anlægget!
Og der kan godt komme lidt vand ud færst inden luftlommen kommer ud(tap 1/2l vand af den)
Jeg kører selv med en lavenergi pumpe(alpha pro) og der er ingen problemer med at varme vvb op, den ryger op fra 6-12w når vvb er helt tømt, og min watts ventil åbner for vvb.
mvh thoken


Der har vi nok problemet: Hvordan udlufter jeg den spiral? Er det som Jan_AL skrev, den lille messingdims jeg skal løsne en lille smule eller hvad?

Ok, Flunk. Jeg prøver også lige et par lette slag med en hammer på ventilen. :great: og vender lige tilbage hvis der er noget nyt.


Løsn du bare den lille messing dims!

Brugeravatar
Brandsen
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3025
Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
Areal: 425 m2
Brændsel: Spildkorn - Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4300
Årligt forbrug: ca 10 tons
Geografisk sted: Holbæk
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 43 gange

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf Brandsen » 22 dec 2009 15:40

Hej,
Måske glemt at udlufte den nye Alfa2 pumpe ? Efter montering skal den store forcromede skrue på siden af pumpehuset lige løsnes lidt, så der kommer en lille smule vand ud. Det er ikke nødvendigt at tappe meget vand af for at være sikker, et lille strint er tilstrækkeligt.
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )

Brugeravatar
thoken
Supporter
Supporter
Indlæg: 1856
Tilmeldt: 21 nov 2007 10:21
Mit fyr: scotte/dor 10 kw
Areal: 140 m2
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 5500
Årligt forbrug: 3,5 t
Geografisk sted: Fyn
Givet likes: 4 gange

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf thoken » 22 dec 2009 15:43

smalspor skrev:
thoken skrev:Hej!
Har du udluftet din spiral rigtigt godt?
Den er jo ofte noget af det højeste punkt på anlægget!
Og der kan godt komme lidt vand ud færst inden luftlommen kommer ud(tap 1/2l vand af den)
Jeg kører selv med en lavenergi pumpe(alpha pro) og der er ingen problemer med at varme vvb op, den ryger op fra 6-12w når vvb er helt tømt, og min watts ventil åbner for vvb.
mvh thoken


Der har vi nok problemet: Hvordan udlufter jeg den spiral? Er det som Jan_AL skrev, den lille messingdims jeg skal løsne en lille smule eller hvad?

Ok, Flunk. Jeg prøver også lige et par lette slag med en hammer på ventilen. :great: og vender lige tilbage hvis der er noget nyt.


Hej!
Du udlufter den ved at dreje den nederste 6-kant del(det nederste sted på fittingen du kan få fat med en nøgle),
denne del har indvendigt gevind. Messing udlufteren sidder på et langt rør som går op til det højeste punkt i spiralen, så man kan udlufte dette!

Du skal bare dreje denne nederste 6 kant et lille stykke(vel ca en 1/4- 1/2 omgang), så kommer der lidt vand først(det der står i det lodrette stykke rør op til top af spiralen) og der efter kommer din luftlomme ud. Hvis der står en luftlomme i top af spiralen, så kan centralvarme vandet ikke komme forbi og dermed sker der ingen opvarmning af dit brugsvand.

mvh thoken
Domptør for en scotte! Tidligere tb mini- kriger!
Scotte 10 kw, keramisk eltænder fra q-pro, chip 6.78, kompressorrens, vejrkompensering, vvb-prioritering (Metro 110l), metal bestos skorsten, røg temp 80, trækstabilisator, alpha pro pumpe.
Solcelleanlæg: 5,85 kw, med 2x3kw KLNE invertere.

smalspor
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 111
Tilmeldt: 16 aug 2007 21:51
Mit fyr: Woody 24Kw + Opop H418 kedel
Areal: 230 m2
Brændsel: Neova 8mm
Dagligt forbrug: ca. 40 kg
Årligt forbrug: 9
Geografisk sted: Ringsted

Re: Endnu en med næsten ingen varme i vvb´eren.

Indlægaf smalspor » 22 dec 2009 16:07

Brandsen skrev:Hej,
Måske glemt at udlufte den nye Alfa2 pumpe ? Efter montering skal den store forcromede skrue på siden af pumpehuset lige løsnes lidt, så der kommer en lille smule vand ud. Det er ikke nødvendigt at tappe meget vand af for at være sikker, et lille strint er tilstrækkeligt.


Øh....jeg ved ikke hvilken Alpha2 + pumpe du har, men min har ikke nogen stor forkromede skrue på siden af pumpehuset.



Tilbage til "Kedler, installationen & skorstenen"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google og 1 gæst