Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Første pillefyr = ingen varmt vand

Diskussion og spørgsmål vedr. kedler, installationen og skorstenen
Akkumuleringstank, VVB, Trækstabilisator
morph
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 6
Tilmeldt: 17 okt 2009 09:48

Første pillefyr = ingen varmt vand

Indlægaf morph » 18 okt 2009 11:51

Hej Alle.
Vi er 3 vennepar der alle har invisteret i et Woody pille fyr hver. Vi har købt de samme ting såsom pillefyr, pumpe, shunt og varmvandsbeholder. Nu viser det sig så, at en af de andre kun har varmt vand til eks. brusebad i 1 til 1 1/2 min. og så er det ellers bare koldt fra resten. Vi andre har ingen problemer og vi har alle selv mont. hele systemet fra bunden da vi er gået fra fjenrvarme til pillefyr.
De har fint varme i radiatorerne på 1. sal og gulvvarmen i stue etagen. Men ingen synderlig varmt brugs vand. Vi har prøvet at just. på shunten uden effekt, ud over overkog på fyret :oops:
Den eneste foreskel der er, er at de er de eneste der har gulvvarme og så står fyret 5 mtr. fra varmvandsbeholderen?
Udtagene til radiatorerne og gulvvarmen sidder en 1/2 mtr. fra varmvandsbeholderen. Vi er begyndt lidt at diskutere om pumpen på gulvvarmen kan " suge " så meget varmt vand fra systemet at varmvandsbeholderen ikke for nok varmt vand til at varme brugsvandet op. Vi kan heller ikke få returvandet højere op end 30 grader???
Håber der er nogle kloge hoveder som kan hjælpe da vi alle her er meget grønne og løbet tør for ideer.


Hr.Hansen
Stoker X
Stoker X
Indlæg: 420
Tilmeldt: 27 feb 2009 14:28
Mit fyr: Opop/scotte 16kw.
Areal: 170m2 + 250 l. vvb.
Brændsel: 8 mm. piller
Fremviser gerne i postnummer: 6230
Dagligt forbrug: 25 kg
Årligt forbrug: 3-5 ton.
Geografisk sted: 6230 Rødekro
Kontakt:

Re: Første pillefyr = ingen varmt vand

Indlægaf Hr.Hansen » 18 okt 2009 13:03

Jeg har en kammerat, som har lidt samme problem, de to radiatore som sidder først på fordeleren, bliver ikke varme, med mindre han lukker for alle andre radiatore.

Vi har en teori om at vandet suser lige forbi, hvilket resultere i ingen varme. Og hans pumpe køre på det absolut laveste trin.

I kan evt. prøve og lukke for alle radiatore, og se om der så kommer varme i vvb.
Er der monteret en ventil før vvb, så den lukker af ved eks. 55 grader i beholderen ? Hvis ja, så prøv og åben den helt.
Mvh Thomas Hansen

Brugeravatar
thoken
Supporter
Supporter
Indlæg: 1857
Tilmeldt: 21 nov 2007 10:21
Mit fyr: scotte/dor 10 kw
Areal: 140 m2
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 5500
Årligt forbrug: 3,5 t
Geografisk sted: Fyn
Givet likes: 4 gange

Re: Første pillefyr = ingen varmt vand

Indlægaf thoken » 18 okt 2009 13:06

Hej!
Er vvb udluftet godt?
Sidder der en termostat på vvb, og hvis virker den så?

mvh thoken
Domptør for en scotte! Tidligere tb mini- kriger!
Scotte 10 kw, keramisk eltænder fra q-pro, chip 6.78, kompressorrens, vejrkompensering, vvb-prioritering (Metro 110l), metal bestos skorsten, røg temp 80, trækstabilisator, alpha pro pumpe.
Solcelleanlæg: 5,85 kw, med 2x3kw KLNE invertere.

Brugeravatar
Jobak
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 870
Tilmeldt: 07 jan 2007 19:07
Mit fyr: Baxi 1.5/350 uden iltstyr
Areal: 180
Brændsel: Silva 8mm
Årligt forbrug: ca. 6t
Geografisk sted: Hjerm
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 2 gange

Re: Første pillefyr = ingen varmt vand

Indlægaf Jobak » 18 okt 2009 17:47

thoken skrev:Hej!
Er vvb udluftet godt?
Sidder der en termostat på vvb, og hvis virker den så?

mvh thoken


Og er der ikke noget med at "udtag" til vvb SKAL være inden cirkpumpe ?


Med venlig hilsen
Jobak

Det brænder først, som er nærmest ved ilden.

tvivleren
Stoker X
Stoker X
Indlæg: 447
Tilmeldt: 07 aug 2009 23:06
Mit fyr: woody comfort 14-30kw
Areal: 140 fra 42
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 8620
Dagligt forbrug: pt omkring 15
Årligt forbrug: forventer 4,5
Geografisk sted: Thorning 8620

Re: Første pillefyr = ingen varmt vand

Indlægaf tvivleren » 18 okt 2009 20:18

Jobak skrev:
thoken skrev:Hej!
Er vvb udluftet godt?
Sidder der en termostat på vvb, og hvis virker den så?

mvh thoken


Og er der ikke noget med at "udtag" til vvb SKAL være inden cirkpumpe ?

hallo nej det hele skal være efter pumpe den skal faktisk sidde som den første efter fyr


Landbo
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1429
Tilmeldt: 20 nov 2008 20:55
Mit fyr: SK-STOKER 16 Kw med TM-3006
Areal: 170
Brændsel: Flis og andet brændbart.
Årligt forbrug: ????
Geografisk sted: Thy (Vest for Thisted)

Re: Første pillefyr = ingen varmt vand

Indlægaf Landbo » 18 okt 2009 21:36

Hej.

Formoder i har en termisk ventil på vbb ?

Hvis føleren til denne er monteret oppe i toppen af vbb er det kun vandet fra føleren og op der bliver opvarmet. Den fejl passer godt til symtombeskrivelsen.
Mvh. Leif.
Selvgjort er absolut velgjort - når det virker efter hensigten !
Motto: Forsøg altid at lave tingene så enkelt det er muligt.

morph
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 6
Tilmeldt: 17 okt 2009 09:48

Re: Første pillefyr = ingen varmt vand

Indlægaf morph » 19 okt 2009 17:25

thoken skrev:Hej!
Er vvb udluftet godt?
Sidder der en termostat på vvb, og hvis virker den så?

mvh thoken


Vi har luftet den ud dagligt, og mener vi har fået alt luften ud.
Der sidder thermostat på vvb, men el´en er ikke tilsluttet til vvb, vi kører alle kun på pillefyret.

mvh lars

morph
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 6
Tilmeldt: 17 okt 2009 09:48

Re: Første pillefyr = ingen varmt vand

Indlægaf morph » 19 okt 2009 17:26

tvivleren skrev:
Jobak skrev:
thoken skrev:Hej!
Er vvb udluftet godt?
Sidder der en termostat på vvb, og hvis virker den så?

mvh thoken


Og er der ikke noget med at "udtag" til vvb SKAL være inden cirkpumpe ?

hallo nej det hele skal være efter pumpe den skal faktisk sidde som den første efter fyr


Pumpen sidder som det første, på nær lige akkumolatoren.

morph
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 6
Tilmeldt: 17 okt 2009 09:48

Re: Første pillefyr = ingen varmt vand

Indlægaf morph » 19 okt 2009 17:28

Landbo skrev:Hej.

Formoder i har en termisk ventil på vbb ?

Hvis føleren til denne er monteret oppe i toppen af vbb er det kun vandet fra føleren og op der bliver opvarmet. Den fejl passer godt til symtombeskrivelsen.


Hmm, thermisk ventil??? Hvad er det.
Vi har alle den samme Vølund vvb og ingen af os har tilsluttet el-delen, så burde vvb vel ikke være problemmet?????????

Landbo
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1429
Tilmeldt: 20 nov 2008 20:55
Mit fyr: SK-STOKER 16 Kw med TM-3006
Areal: 170
Brændsel: Flis og andet brændbart.
Årligt forbrug: ????
Geografisk sted: Thy (Vest for Thisted)

Re: Første pillefyr = ingen varmt vand

Indlægaf Landbo » 19 okt 2009 19:33

Hej.

morph skrev:
Landbo skrev:Hej.

Formoder i har en termisk ventil på vbb ?

Hvis føleren til denne er monteret oppe i toppen af vbb er det kun vandet fra føleren og op der bliver opvarmet. Den fejl passer godt til symtombeskrivelsen.


Hmm, thermisk ventil??? Hvad er det.
Vi har alle den samme Vølund vvb og ingen af os har tilsluttet el-delen, så burde vvb vel ikke være problemmet?????????


En termisk ventil ligner en radioator ventil med en 'tråd' stikkende ud til en føler, der går ned i bunden af vbb et sted. Det er også den du stiller vbb's temperatur med.

Burde måske også lige nævne at den termiske ventil kan være defekt men, det tog jeg som en selvfølge du havde dobbelttjekket før resten af anlæget.

Øhhhhh, har nu ellers forstået at dit problem var at få wody'en til at varme vandet i vbb op! Derved er et eventuelt elvarmelegme eller om det er tilsluttet ligegyldigt.
Mvh. Leif.
Selvgjort er absolut velgjort - når det virker efter hensigten !
Motto: Forsøg altid at lave tingene så enkelt det er muligt.



Tilbage til "Kedler, installationen & skorstenen"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: bobzinen og 0 gæster