Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

TM3006 v.7.95 opfører sig mystisk...

Spørgsmål vedr. KSM Stokerfyr samt det tilbehør der laves til KSM stokere
Lasse Vinther Tyron
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 49
Tilmeldt: 10 mar 2007 17:31
Mit fyr: KSM 325 multistoker
Areal: 198
Brændsel: Træpiller
Geografisk sted: Kvissel, Vendsyssel

TM3006 v.7.95 opfører sig mystisk...

Indlægaf Lasse Vinther Tyron » 23 mar 2009 19:06

Hej Folkens!

Lige til sagen: Start trykkes og fyret kører op til ønskede temperatur (80 gr. C.).
Fyret fungerer fint i omkring en dags tid.
Nu det sjove: Fyret falder i temp. Der køres en "opstart". Der køres et "tændingsforsøg 1" efter kort tid er der ild (styringen kører dog hele tændingstiden ud selvom både ilt og foto påviser ild).
Der skiftes til drift. Stokeren angiver 0.00/6.00 (drift/pause)
Da der jo ikke kommer piller til brænderen (PB10) konstaterer styringen for høj O2 og minimum værdi foto.
Så kører det hele en omgang igen...
Og igen...
Og igen...
Nu hvor der ikke er det store varmeforbrug nå temperaturen på et tidspunkt over setpunkt (SP)selv om der aldrig er mere end få minutters drift af gangen. De piller der køres til brænderen til en tænding, er nok til at give tilstrækkeligt med varme.
Styringen fortsætter dog med at starte hver gang ilden går ud på grund af ingen piller, til trods for at kedlens temperatur er langt over SP. Tilsidst kobler styringen ud på maks temp og kort tid efter udløses også overkogningssikringen.

Tages strømmen fra styringen i et stykke tid kommer den "til fornuft" og kan kører lidt tid før den igen begynder sin mystiske rytme.

Jeg kan ikke se nogen fornuftig grund til hvorfor styringen skulle begynde på dette cirkus.

Kan du?

-Lasse


Brugeravatar
Flunk
Stoker Pro Engel
Stoker Pro Engel
Indlæg: 5377
Tilmeldt: 02 jan 2007 10:20
Mit fyr: Scotte 16 kW med Blackstar BS1016 kedel
Areal: 186 + 160 l VVB
Brændsel: 8 mm Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 3660
Geografisk sted: Sjælland N / Slagslunde

Re: TM3006 v.7.95 opfører sig mystisk...

Indlægaf Flunk » 23 mar 2009 19:26

Hvad er det for en stoker den sidder på?
Er det selvbyg, eller har du henvendt dig til forhandler?
Hvor stor er dit hus?
Hvor stor er stokeren?

Mange flere oplysninger giver bedre mulighed for kvalificeret hjælp.
__________________________________________________________

Flunk ( Claus )

Online: http://pillefyr.nordjysk-bioenergi.dk/d ... ?mac=Flunk

deeredriver
Stoker III
Stoker III
Indlæg: 64
Tilmeldt: 14 aug 2007 22:44

Re: TM3006 v.7.95 opfører sig mystisk...

Indlægaf deeredriver » 23 mar 2009 20:13

Så vidt jeg kan se, "tænker" en 3006 ikke på kedeltemperaturen så længe der køres i tænding. At den fortsætter i tænding efter den har konstateret ild, beror på en indstilling, eller skal man sige mangel på indstilling. V.h.a. TM's bio manager slås det fra, det han ikke gøres på styringen uden pc koblet på.
Men ellers prøv at sætte Min. Blower op, og evt også Performance regulator Min. op. Og i brugermenuen "I pause under" ned og "Tid under" op så skulle den fortsætte i drift noget længere tid og dermed få temperaturen højere op. Dernæst er der "Genstart" under Pause indstilling, den skal også godt op (+60%)
Endelig kik lige i "Operation settings" står Min.O2 for puls" og "Min. puls time" på 0 ellers sæt dem på 0, så kører sneglen sikkert.

Lasse Vinther Tyron
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 49
Tilmeldt: 10 mar 2007 17:31
Mit fyr: KSM 325 multistoker
Areal: 198
Brændsel: Træpiller
Geografisk sted: Kvissel, Vendsyssel

Re: TM3006 v.7.95 opfører sig mystisk...

Indlægaf Lasse Vinther Tyron » 23 mar 2009 20:29

Att. deeredriver.
Hvad er det man skal indstille med bio manager?
Værdi foto er sat til 5. Når der er flammer er procesværdien (PV) omkring 300.
Ild ved ilt under 18%.

Min blower, min performance prøvet uden virkning. Pause under, tid under prøvet uden held.
Genstart står på 70%.
Min O2, min puls står begge på 0.

Tak for svaret!

deeredriver
Stoker III
Stoker III
Indlæg: 64
Tilmeldt: 14 aug 2007 22:44

Re: TM3006 v.7.95 opfører sig mystisk...

Indlægaf deeredriver » 24 mar 2009 19:28

Det du kan indstille er om den skal køre tændingsforsøg færdig, eller skifte til pause straks der er konstateret ild. Du skriver Værdi foto, men har du en fotocelle monteret? Så vidt jeg ved er det mest svenske pillebrændere som bruger fotosensor


Lasse Vinther Tyron
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 49
Tilmeldt: 10 mar 2007 17:31
Mit fyr: KSM 325 multistoker
Areal: 198
Brændsel: Træpiller
Geografisk sted: Kvissel, Vendsyssel

Re: TM3006 v.7.95 opfører sig mystisk...

Indlægaf Lasse Vinther Tyron » 25 mar 2009 00:19

ATT: deeredriver
Det er en Nibe PB10 som nok er meget lig en IWABO villa S1 og det lugter lidt af sverige så vidt jeg ved.
Ja, der er en flammeovervågning monteret. Den der følger med en Nibe PB10 passer ikke til TM3006 så jeg skiftede til en model flammeovervågning med større følsomhed. Det kunne være rart den gik til drift når der er konstateret flammer...

Tak for svaret!



Tilbage til "KSM Stoker"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster