Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Snegl i MH 1.5 kan ikke trække piller ind

Spørgsmål vedr. Baxi samt det tilbehør der laves til Baxi stokerfyr
kurt.paulsen
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 10
Tilmeldt: 06 aug 2008 07:05

Snegl i MH 1.5 kan ikke trække piller ind

Indlægaf kurt.paulsen » 01 jan 2009 08:55

Hej.
jeg er for en måned siden blevet den lylkkelige ejer af en baxi MH 1.5, og den har fra dag 1 kørt fejlfrit.
Nu har jeg fået det problem, at sneglen ind imellem bliver stående, dvs. motoren brummer, men drejer ikke rundt. Ilden går selvfølgelig ud efter et stykke tid. Hvis jeg ser problemet, ineden ilden er gået ud, så bakker jeg med sneglen, og vi kører normalt igen et stykke tid (1 time, 20 minutter, ikke noget fast interval). Jeg kører med de indstillinger, Thy har lagt ud (perfekt), og der er monteret ilt styring.
Jeg bruger 8 mm. piller fra Stampemøllen, og problemerne er i særdeleshed opstået, efter at jeg har åbnet den sidste palle fra dem.

Nogen gode forslag?

Hilsen

Kurt


Brugeravatar
thoken
Supporter
Supporter
Indlæg: 1857
Tilmeldt: 21 nov 2007 10:21
Mit fyr: scotte/dor 10 kw
Areal: 140 m2
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 5500
Årligt forbrug: 3,5 t
Geografisk sted: Fyn
Givet likes: 4 gange

Re: Snegl i MH 1.5 kan ikke trække piller ind

Indlægaf thoken » 01 jan 2009 09:23

kurt.paulsen skrev:Hej.
jeg er for en måned siden blevet den lylkkelige ejer af en baxi MH 1.5, og den har fra dag 1 kørt fejlfrit.
Nu har jeg fået det problem, at sneglen ind imellem bliver stående, dvs. motoren brummer, men drejer ikke rundt. Ilden går selvfølgelig ud efter et stykke tid. Hvis jeg ser problemet, ineden ilden er gået ud, så bakker jeg med sneglen, og vi kører normalt igen et stykke tid (1 time, 20 minutter, ikke noget fast interval). Jeg kører med de indstillinger, Thy har lagt ud (perfekt), og der er monteret ilt styring.
Jeg bruger 8 mm. piller fra Stampemøllen, og problemerne er i særdeleshed opstået, efter at jeg har åbnet den sidste palle fra dem.

Nogen gode forslag?

Hilsen

Kurt


Hej!
Har du prøvet at tjekke der ikke ligger noget og klemmer sneglen, der kan jo have været fx. en metal stup med i en pose piller?
Gad vide om der stadig er dette problem med stampemøllen: viewtopic.php?f=137&t=2820

Men det burde din baxi kunne æde, for den er temmelig stærk din snegl og gearmotor :roll:

Det er ikke din SYR- ventil(tilbagebrændings ventil) der lækker lidt vand, så pillerne svulmer op? Har den været udløst?
Men jeg synes det er lidt underligt, hvis den bare står og brummer, for den burde da udløse motorværnet ? :roll:
Held og lykke med baxièn

Men lad os nu se om ikke eksperterne(thy, claus birth, m.fl.) ikke kigger forbi når tømmermændene er ved at lægge sig icon_cheesygrin.gif
mvh thoken
Domptør for en scotte! Tidligere tb mini- kriger!
Scotte 10 kw, keramisk eltænder fra q-pro, chip 6.78, kompressorrens, vejrkompensering, vvb-prioritering (Metro 110l), metal bestos skorsten, røg temp 80, trækstabilisator, alpha pro pumpe.
Solcelleanlæg: 5,85 kw, med 2x3kw KLNE invertere.

Brugeravatar
Bop
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 534
Tilmeldt: 01 okt 2008 19:08
Mit fyr: Woody kedel 24 kw chip 611
Areal: 296
Brændsel: Faurkilde træpiller
Årligt forbrug: kommer an på vejret
Geografisk sted: NV Sjælland

Re: Snegl i MH 1.5 kan ikke trække piller ind

Indlægaf Bop » 01 jan 2009 10:44

Der er vel kondensator ved sneglmotor sådan en kan drille
Men de eksperter vågner vel også snart gg

kurt.paulsen
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 10
Tilmeldt: 06 aug 2008 07:05

Re: Snegl i MH 1.5 kan ikke trække piller ind

Indlægaf kurt.paulsen » 01 jan 2009 13:49

Hej.
Jeg har nu skiftet motoren .
Baxi´s motor er en 0,12 KW motor, og jeg har monteret en 0,18 KW motor, samtidig med, at jeg har opjusteret motor værnet.

Det ser ud til at virke.

Der er sikkert en fejl i en af viklingerne på motoren, så den må komme ind under garantien.

PS, Baxi kørerikke med kondensator på deres motor, da de kører 3x400V.

Godt nytår.

Kurt

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7799
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Re: Snegl i MH 1.5 kan ikke trække piller ind

Indlægaf thy » 01 jan 2009 14:06

kurt.paulsen skrev:Hej.
Jeg har nu skiftet motoren .
Baxi´s motor er en 0,12 KW motor, og jeg har monteret en 0,18 KW motor, samtidig med, at jeg har opjusteret motor værnet.

Det ser ud til at virke.

Der er sikkert en fejl i en af viklingerne på motoren, så den må komme ind under garantien.

PS, Baxi kørerikke med kondensator på deres motor, da de kører 3x400V.

Godt nytår.

Kurt


godt du selv kunne klare det.... :great:

har hørt om kontakt/afbryder der ikke virkede på alle faser periodisk...

men der kan jo være fejl selv på nye dele... godt du havde vilien til at fixe det og så lige fortælle hvad der var galt :great:
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk


Brugeravatar
Jobak
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 870
Tilmeldt: 07 jan 2007 19:07
Mit fyr: Baxi 1.5/350 uden iltstyr
Areal: 180
Brændsel: Silva 8mm
Årligt forbrug: ca. 6t
Geografisk sted: Hjerm
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 2 gange

Re: Snegl i MH 1.5 kan ikke trække piller ind

Indlægaf Jobak » 01 jan 2009 16:21

kurt.paulsen skrev:Hej.
Jeg har nu skiftet motoren .
Baxi´s motor er en 0,12 KW motor, og jeg har monteret en 0,18 KW motor, samtidig med, at jeg har opjusteret motor værnet.
Det ser ud til at virke.
Der er sikkert en fejl i en af viklingerne på motoren, så den må komme ind under garantien.
PS, Baxi kørerikke med kondensator på deres motor, da de kører 3x400V.
Godt nytår.
Kurt


Ja det er dejligt med sådanne oplysninger. Men jeg kan nok ikke klare det så hurtigt. Du må da have et lager af forskellige reservedele liggende på hylden.
Da du den 1 januar kl 8.55 skriver du har et problem og kl 13.49 samme dag, er der skifter motor + værn.
Respekt!! :great:


Med venlig hilsen
Jobak

Det brænder først, som er nærmest ved ilden.

Brugeravatar
Bop
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 534
Tilmeldt: 01 okt 2008 19:08
Mit fyr: Woody kedel 24 kw chip 611
Areal: 296
Brændsel: Faurkilde træpiller
Årligt forbrug: kommer an på vejret
Geografisk sted: NV Sjælland

Re: Snegl i MH 1.5 kan ikke trække piller ind

Indlægaf Bop » 01 jan 2009 18:28

Ok godt at du fandt fejlen .

Hurtig handling ihvertfald

Brugeravatar
Claus Birth
Supporter
Supporter
Indlæg: 1294
Tilmeldt: 28 dec 2006 14:09
Mit fyr: Baxi, MultiHeat 1,5 m. iltst.
Areal: 160+60m2
Brændsel: Træpiller, blæst ind
Fremviser gerne i postnummer: 4140
Dagligt forbrug: godt 25kg.
Årligt forbrug: ca.9 ton
Geografisk sted: Lammestrup, Midtsjælland

Re: Snegl i MH 1.5 kan ikke trække piller ind

Indlægaf Claus Birth » 01 jan 2009 19:36

Hej Kurt!
Godt nytår, selv om du mener opgaven er løst, fik jeg tanken; tjekkede du for en manglende fase ved motoren?
Det lød for mig som om den 3fasede motor manglede enfase.
Opjust. af motorværn, SKAL indstilles på strømværdi fra motorens mærkeplade.

Hilsen

Claus Birth :great:
Det er ingen skam at gøre tingene rigtigt. Uvidenhed fritager ikke for ansvar.
Selvgjort er ofte velgjort.

Jeppe
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 21
Tilmeldt: 24 jul 2008 09:05
Mit fyr: Baxi Multiheat 1,5
Areal: 155
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4660
Årligt forbrug: 8 tons

Re: Snegl i MH 1.5 kan ikke trække piller ind

Indlægaf Jeppe » 23 jun 2009 21:38

Brugte lige denne tråd til at løse mit problem:

Mit fyr har udløst brandslukningen og efter at have tømt al vand ud ville sneglen ikke køre, motoren stod bare om brummede, samme lyd der var da jeg kom ud til fyret mens alarmen hylede.

Jeg troede at sneglen sad fast grundet de våde pillerog afmonterede motor og snegl og fik alle våde træpiller væk, efter at have tømt magasinet. Efter genmontering og tilslutning af strøm, brummede motor uden at sneglen kørte.

Gik straks på stokerpro forum for at finde løsninger og oprette en tråd hvis ingen var.

Men læste så denne og gik ud for at kontrollere sikringer, da der måske manglede en fase til motor som jeg kan læse i denne tråd.

Umiddelbart så det fint ud, men en ekstra kontrol viste at der var gået en sikring i den ene fase til vaskemaskinen, som fyret er sat på og at der kun var 10 amp i hvor der skulle sidde 16 amp, ydermere fandt jeg ud af at der også er 2 vaskemaskiner og 1 tørretumbler koblet til denne gruppe !!! Så med 10 amp kan jeg godt forstå den ene fase sprag!!!!

Det kræver vidst et redesign af sikringerne og viser at man altid kan finde hjælp på dette forum :)



Tilbage til "Baxi Stoker"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster