Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

problemer med auto optænding

Spørgsmål vedr. BioHeat samt det tilbehør der laves til BioHeat pillefyret
henbri
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 62
Tilmeldt: 21 dec 2006 15:48
Mit fyr: Ikke udfyldt
Geografisk sted: lolland

problemer med auto optænding

Indlægaf henbri » 13 sep 2008 17:13

øv øv har nu problemer med at den ikke vil tænde op mere
tror det er iltmåleren der laver det men er ikke sikker.
når man tænder op viser den 20,9 % i ilt men lige så snart jeg vil starte den op går den ned på 0,6% ilt og så vil den ikke tænde op :(
men vis jeg tænder op manuelt så virker ilt måleren fint...
kan sku ikke finde ud af hvad det er der sker :shock:
har prøvet at tøre føleren af men det hjælper ikke..

er der nogle herinde der har været ude for det før??????

p.s det er en bioheat 149 vi snakker om....


Brugeravatar
Flunk
Stoker Pro Engel
Stoker Pro Engel
Indlæg: 5377
Tilmeldt: 02 jan 2007 10:20
Mit fyr: Scotte 16 kW med Blackstar BS1016 kedel
Areal: 186 + 160 l VVB
Brændsel: 8 mm Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 3660
Geografisk sted: Sjælland N / Slagslunde

Re: problemer med auto optænding

Indlægaf Flunk » 15 sep 2008 09:36

Jeg har ved forkert indstillet pillemængde oplevet at ilt% ved opstart gik på 0 %
Der var alt for mange piller i forhold til luftmængden.
Efter justering af opstartspuls virker det.
Har du ændret indstillinger, eller er det blot kommet pludseligt?
__________________________________________________________

Flunk ( Claus )

Online: http://pillefyr.nordjysk-bioenergi.dk/d ... ?mac=Flunk

Brugeravatar
Tass
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 512
Tilmeldt: 29 jul 2007 15:56
Mit fyr: Benekov R15
Areal: 220 + 2x60 VVB
Brændsel: Piller/korn
Dagligt forbrug: 30 kg
Årligt forbrug: 6 ton
Geografisk sted: NV/Sjælland

Re: problemer med auto optænding

Indlægaf Tass » 15 sep 2008 11:06

henbri skrev:når man tænder op viser den 20,9 % i ilt men lige så snart jeg vil starte den op går den ned på 0,6% ilt og så vil den ikke tænde op :(


Det kan være du lige skal definere helt nøjagtig hvad du mener med at "lige så snart jeg vil starte ..."
Sker det når du trykker start eller går der flere minutter.
Når tænder mekanismen at gå igang og hvis ja hvor længe køre den så?
The test of democracy is freedom of criticism. ~David Ben-Gurion
We cannot have that relationship if we only dictate or threaten and condemn those who disagree. ~Zbigniew Brzezinski

henbri
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 62
Tilmeldt: 21 dec 2006 15:48
Mit fyr: Ikke udfyldt
Geografisk sted: lolland

Re: problemer med auto optænding

Indlægaf henbri » 15 sep 2008 16:58

det er kommet pludseligt...
har ikke lavet nogle ændringer..
efter jeg har trykket på start.
starter blæseren op så går der ca 10 sekunder.så går ilt% ned på 0,6% og blæseren smutter op på 100% og så vil den ikke tænde op..
og det er jo klart da ilt% er nede på 0.6% tror den der er tændt op....
men ilt sonden virker fint hvis jeg tænder op manuelt....
så mit bud er det kan være styringen der laver problemer eller om det kan være defekt iltmåler

Bøving

Re: problemer med auto optænding

Indlægaf Bøving » 19 sep 2008 21:37

Hej Henbri
Lyder som om du skal gribe fat i Passat direkte og få en snak med dem, da det lyder som en software fejl, hvis iltsonden virker ved manuel optænding.
De plejer at være friske til at finde en løsning ... :great:


henbri
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 62
Tilmeldt: 21 dec 2006 15:48
Mit fyr: Ikke udfyldt
Geografisk sted: lolland

Re: problemer med auto optænding

Indlægaf henbri » 20 sep 2008 16:12

jep har kontaktet dem der satter kedlen op de kommer og kigger på den i næste uge

henbri
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 62
Tilmeldt: 21 dec 2006 15:48
Mit fyr: Ikke udfyldt
Geografisk sted: lolland

Re: problemer med auto optænding

Indlægaf henbri » 26 sep 2008 16:33

hmmm nu mener de det er iltsonden der ikke virker men men har købt en dyr kedel som kun er 1 1/2 år gammel
og nu vil passat ikke dække en ny iltsonde da de siger det er en sliddel:(
kan sku ikke rigtigt forstå det 2 års garanti er vel 2 års garanti men nej ikke hos passat iltsonde bliver ikke dækket:(
hmm det næste bliver vel hvis styringen ryger så er det vel også en sliddel da man har trykket på knapperne...
siger bare øvøv passat ingen gode karaktere fra mig af...
og en ny iltsonde koster kun hele 1300 kr håber ikke at den skal skiftes hvert 1 1/2 år så bliver det sku dyrt....

epo
Stoker VII
Stoker VII
Indlæg: 255
Tilmeldt: 29 jun 2008 22:12
Mit fyr: Scotte 16 kW + OPOP H418
Areal: 239
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 9280
Dagligt forbrug: 34kg Nov/Dec i snit
Årligt forbrug: 9 paller

Re: problemer med auto optænding

Indlægaf epo » 27 sep 2008 13:47

Det med at iltsonden ikke dækkes af garantien er vist normalt for de fleste fabrikater. Det gælder ihvertfald også for NBE's produkter.

LasseD
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 5
Tilmeldt: 24 sep 2008 17:06
Mit fyr: BioHeat 149
Areal: 175
Årligt forbrug: 8,5

Re: problemer med auto optænding

Indlægaf LasseD » 14 okt 2008 19:55

Har du fået skiftet iltsonden? - og har det løst problemet?
Spørger af ren nysgerrighed, da jeg også har BioHeat og jeg kunne være uheldig at løbe ind i samme problem...

Brugeravatar
Julehund
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 2192
Tilmeldt: 12 mar 2007 07:14
Mit fyr: ivt jordvarme m. 300m turboflex slange
Areal: 145
Brændsel: EL
Fremviser gerne i postnummer: 6990
Dagligt forbrug: 16 kWh I nov.
Geografisk sted: Staby
Kontakt:

Re: problemer med auto optænding

Indlægaf Julehund » 14 okt 2008 23:05

ja det gode agument med at man spare 1000- 1200 spir til oliefyrservice-banditten, når man skifter til stoker, holder jo ikke helt 100%... men men, man kan være heldig med sonden, og man kan være uheldig.. og tror du har været uheldig!!
hos noget familie har de en power matic med ilt-styring, og sonden er vel 4 år nu.. (og han er ikke god til at holden den ren!)



Tilbage til "BioHeat Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst