Wienerschnitzel
- vinther2
- Stoker X
- 12
- Indlæg: 442
- Tilmeldt: 07 okt 2011 14:09
- Mit fyr: Scotte 10 kw
- Areal: 150
- Brændsel: Vida Pellets
- Årligt forbrug: Ca. 6 tons
- Geografisk sted: Lolland
- Har takket: 53 gange
- Blevet takket: 47 gange
Re: Wienerschnitzel
Ha ha, Pendec, du har sikkert rigtigt siddet og smovset
Og lige til Pelle, det er min fejl,jeg har skrevet forkert, selvfølgelig er det ansjoser, som er det rigtige (de små i den flade æske) og jeg kan altså ikke nøjes med bare 2-3 stykker, nej hele wienerschnitzlen må godt barderes med 8-10 stykker Vil sige bearnaise sovs også er en mulighed, men ikke smør, efter min vurdering, kartoflerne er jo i forvejen braset i fedtstof. Men smag og behag er forskellig. Din kone har ret, jeg glemte de små fine ærter.
Pendec: Har også boet på Amager, på kollegie, en dejlig tid, men dengang var der aldeles ikke råd til wienerschnitzel, måske en rigtig grilkylling fra et kineser sted på Englandsvej, en halv kylling kostede i 1972 ca. 6 kroner, tror de stod til 5,75 kr.!
Og lige til Pelle, det er min fejl,jeg har skrevet forkert, selvfølgelig er det ansjoser, som er det rigtige (de små i den flade æske) og jeg kan altså ikke nøjes med bare 2-3 stykker, nej hele wienerschnitzlen må godt barderes med 8-10 stykker Vil sige bearnaise sovs også er en mulighed, men ikke smør, efter min vurdering, kartoflerne er jo i forvejen braset i fedtstof. Men smag og behag er forskellig. Din kone har ret, jeg glemte de små fine ærter.
Pendec: Har også boet på Amager, på kollegie, en dejlig tid, men dengang var der aldeles ikke råd til wienerschnitzel, måske en rigtig grilkylling fra et kineser sted på Englandsvej, en halv kylling kostede i 1972 ca. 6 kroner, tror de stod til 5,75 kr.!
- Lintz
- Stoker Pro Engel
- 13
- Indlæg: 7985
- Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
- Har takket: 1380 gange
- Blevet takket: 796 gange
Re: Wienerschnitzel
Der har jeg ved gud spist mange Schnitzler inde
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.
- pelle
- Supporter
- 16
- Indlæg: 3403
- Tilmeldt: 21 feb 2008 18:05
- Mit fyr: vigas 25 gasogen 2x1200 l akku
- Areal: 240
- Brændsel: gran og fyr og sol
- Fremviser gerne i postnummer: 6900
- Årligt forbrug: 3.5 tons træ pr. år
- Geografisk sted: lidt syd for herning
- Har takket: 297 gange
- Blevet takket: 372 gange
Re: Wienerschnitzel
Ja.. Det smaver godt !vinther2 skrev: ↑04 sep 2021 17:19 Ha ha, Pendec, du har sikkert rigtigt siddet og smovset
Og lige til Pelle, det er min fejl,jeg har skrevet forkert, selvfølgelig er det ansjoser, som er det rigtige (de små i den flade æske) og jeg kan altså ikke nøjes med bare 2-3 stykker, nej hele wienerschnitzlen må godt barderes med 8-10 stykker Vil sige bearnaise sovs også er en mulighed, men ikke smør, efter min vurdering, kartoflerne er jo i forvejen braset i fedtstof. Men smag og behag er forskellig. Din kone har ret, jeg glemte de små fine ærter.
Pendec: Har også boet på Amager, på kollegie, en dejlig tid, men dengang var der aldeles ikke råd til wienerschnitzel, måske en rigtig grilkylling fra et kineser sted på Englandsvej, en halv kylling kostede i 1972 ca. 6 kroner, tror de stod til 5,75 kr.!
Det der "Det smaver godt" siger vi tit herhjemme og så sprutgriner vi. Det er fordi der er en lille historie bag. En af mine kollegaer var hjemme hos hans gamle far. Den gamle sad og spiste "kød i mørke" (Ja det kalder vi en gryderet herhjemme der er godt med madkulør i) Nå, men ham min kollega spurgte hans far hvad det var han spiste.."Det er noget mor har lavet". Svarede den gamle.. Jamen far, det er 13 år siden mor døde. "Jo jo. Men det smaver godt" svarede hans far. Det var jo noget gammel mad han havde fundet i bunden af fryseren han havde varmet op. Lidt makabert ,, Men god humor herhjemme. "Det smaver godt" :-)
Solceller 7.6 kw anlæg. 40 x 190 watt. 42 gr. taghældning. 25 gr. mod vest fra stik syd. 2 stk 3 kw KLNE invertere.
V. pumpe Luft/luft . Panasonic. CS.HE9LKE/ CU.HE9LKE
Livet er ikke så fattigt på glæder, når bare man kommer de rigtige steder.
V. pumpe Luft/luft . Panasonic. CS.HE9LKE/ CU.HE9LKE
Livet er ikke så fattigt på glæder, når bare man kommer de rigtige steder.
- lamborg
- Stoker XVII
- 12
- Indlæg: 2672
- Tilmeldt: 07 nov 2011 02:01
- Mit fyr: woody 30kw. Opop 30 kw blackstar med V10
- Areal: 587kvm + 80kvm Kld
- Brændsel: forskellige typer
- Fremviser gerne i postnummer: 7200
- Dagligt forbrug: en hulen masse
- Årligt forbrug: ca12-14 tons
- Geografisk sted: Urup , Grindsted
- Har takket: 271 gange
- Blevet takket: 361 gange
- Kontakt:
Re: Wienerschnitzel
Stedet hvor man laver et rigtigt lokumsbræt er på skindbuksen i københavn :-) Man fik en tallerken med svinet på og en ved siden af til tilbehør .
Eller det var det jeg ved ikke hvordan det er nu hvor de har fået nye ejere
Eller det var det jeg ved ikke hvordan det er nu hvor de har fået nye ejere
MVH
Claus
Fyrmester på lamborghus
"hvor høj dine trone end er vil du altid sidde på din egen røv"
30Kw scotte. opop 30kw blackstar. 500l pilletank. Magna 25-100. V10
16kw jordvarme og 7kvm solfanger til sommerdrift med samlet 500L VVB
Claus
Fyrmester på lamborghus
"hvor høj dine trone end er vil du altid sidde på din egen røv"
30Kw scotte. opop 30kw blackstar. 500l pilletank. Magna 25-100. V10
16kw jordvarme og 7kvm solfanger til sommerdrift med samlet 500L VVB
- BWJ
- Stoker XVII
- 13
- Indlæg: 3383
- Tilmeldt: 05 jan 2011 20:03
- Areal: 155
- Brændsel: VP/ solvarme/ Solcelleanlæg 6460Wp
- Dagligt forbrug: 0
- Årligt forbrug: 0
- Har takket: 202 gange
- Blevet takket: 238 gange
Re: Wienerschnitzel
Konen troede lige, at der var sprunget et rør her i spisestuen, da der var vådt på gulvet, men fandt hurtigt ud af, at det bare var mig der sad og savlede.
Stop venligst denne tråd
Stop venligst denne tråd
Hvorfor gøre det enkelt, når man med en smule omhu, kan gøre det hamrende indviklet.
- thy
- Supporter
- 17
- Indlæg: 10378
- Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
- Mit fyr: Baxi 1,5 350L
- Areal: 190 +værksted 130
- Brændsel: Estonia
- Fremviser gerne i postnummer: 5560
- Dagligt forbrug: ca 8-30
- Årligt forbrug: ca 5-6
- Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
- Har takket: 101 gange
- Blevet takket: 269 gange
- Kontakt:
Re: Wienerschnitzel
Smør til
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være
https://stokerlog.dk/public.php?userid= ... 96df9256b2
Flemming Illum Nielsen
https://stokerlog.dk/public.php?userid= ... 96df9256b2
Flemming Illum Nielsen
- Lintz
- Stoker Pro Engel
- 13
- Indlæg: 7985
- Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
- Har takket: 1380 gange
- Blevet takket: 796 gange
Re: Wienerschnitzel
Fuldt ud enig med dig hvad angår det første - Dog med sovsenvinther2 skrev: ↑04 sep 2021 12:52 En rigtig "Dansk" wienerscnitzel er med revet peberrod, en "dreng" som er et par små sild som er foldet rundt, samt kapers og en citronskive. Den serveres med brasede kartofler, og ang. sovs, så vil det mest naturlige være at servere en lidt fed brun sovs til,- skilt sovs. Smørsovs egner sig ikke til braskartofler.
Det virker bare forkert men skyldes jo nok hvad man er opvokset med - Så er det den rigtige måde for en selv og ifølge flere herinde er brun sovs også yt og smørsovs in.
Det er nok en af dem hvor man aldrig bliver enig - Men bare vi bliver mætte så er det også godt.
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.
Re: Wienerschnitzel
Jeg boede ikke langt fra det kollegie, og Englandsvej, hvor jeg også kom på den grill dog ikke i 72 men nok en 8 år senere og fremad..
Jo, det var tider, og så kan jeg slet ikke huske priser.
Er vi ikke der, hvor regioner i Danmark altså har forskellige mad kultur og forskelle på det punkt.
Der er for nogen, en udbredt mening om burgere skal overhældes med brun sauce , det har jeg så sjældent oplevet, alligevel er det populært i København men jeg har aldrig prøvet det da jeg var ung, og tænker vi har arvet det fra andre dele af Danmark.
- Lintz
- Stoker Pro Engel
- 13
- Indlæg: 7985
- Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
- Har takket: 1380 gange
- Blevet takket: 796 gange
Re: Wienerschnitzel
Så er det ikke en Burger, men en Bøfsandwich - Som for øvrigt er meget stor konkurrence om at kunne lave den bedste. Vinderen af "Danmarks bedste Bøfsandwich" kan også derefter regne med en betydelig merindtjening bare pga titlen.
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.