Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Forslag til solvarme integrering

Spørgsmål vedr. solvarmeanlæg
Solfanger, Solvarmepanel, Vakuum
Besvar
Aosis
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 24
Tilmeldt: 03 nov 2016 18:26
Givet likes: 2 gange

Forslag til solvarme integrering

Indlæg af Aosis » 28 sep 2019 16:44

Jeg er nysgerrig på Solvarme som supplement til vinterdrift med Baxi mh15 træpillefyr og som erstatning for elpatron til brugsvand om sommeren+lidt gulvvarme.
Det tiltaler mig meget at udnytte den gratis energi fra solen også selvom vi er glade for vores fyr, der kører snorlige efterhånden og vel egentligt er ret økonomisk i drift. Vi er kun 2 personer i huset og vores varmvandsforbrug er ikke så højt.-Derfor skal det kunne gøres rimeligt billigt og derfor også ret SIMPEL integration i det eksisterende anlæg, hvis vi skal lave det selv og det ikke 'kun' skal være for G. Thunberg og menneskehedens overlevelses skyld :shock:

På vores stuehus er der mulighed for opsætning nærmest stik syd og taghældning 45*, samtidigt vil det være nær bryggers hvor eksisterende combi vandvarmer er placeret. Den kunne måske godt trænge til udskiftning...

Fyrrum er i længe ca. 15 meter derfra og rørføring bliver umiddelbart lidt vanskelig, hvis man opsatte f.eks en buffer/akku-tank? hér. Satte vi paneler op nær fyrrum ville de i såfald skulle vende mod øst og/eller vest, stadig 45*hældning

En beskrivelse af systemet idag
Varmeanlæg.jpg
Og et principforslag i gerne må skyde ned eller komme med kommentarer til ihvertfald. Ny brugsvandsbeholder med spiral til fyr i top og solvarme i bund + varmeveksler til evt. overskuds-solvarme, der så kan varme lidt på returen til fyret. Ventiler til at bypasse fyr når det slukkes for sommeren så kedel ikke sender varmen ud af skorsten med nuværende cirkulationspumpe i drift året rundt. Giver det mening?
Varmeanlæg+sol.jpg
Er der iøvrigt noget chance for at solpanelkredsen kan være selvcirkulerende?


Aosis
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 24
Tilmeldt: 03 nov 2016 18:26
Givet likes: 2 gange

Re: Forslag til solvarme integrering

Indlæg af Aosis » 03 okt 2019 17:08

Der skal vel en regulering/skoldningssikring på solvarme siden, der bypasser spiralen i vvb og sender direkte i veksleren hvis vvb er f.eks 70grader?
Ved sommerdrift, hvor fyret er slukket og bypassed, behøver man så være nervøs for om disse relativt små gulvvarmekredse kan aftage al overskuds-solvarme. Så ikke det hele koger for os i perioder med længerevarende høje temperaturer+solskin. Hvad gør man for at sikre mod dette?

Besvar