Side 1 af 1

Offset smoker eksperiment

: 25 maj 2018 22:33
af Pawgs
Da fruen ønskede sig en grill i fødselsdagsgave kiggede jeg rundt og endte med at købe en lidt atypisk grill efter dansk standart. En offset smoker.
Nærmere bestemt en tennessee 300
Link: https://www.kitchentime.dk/da/p/tenness ... VzEALw_wcB

Den bruges meget i USA til langtids stegning ved at fyre op i det lille brand kammer med træ.
Foruden rygning og almindelig grillning.

I USA fyre de med tørt træ I det lille kammer når de kangtids steger og lægger et stykke på Ca en gang i timen alt efter temperatur og træ størrelse.
Min tanke var om der kunne bruges træbriketter uden bindemiddel da de brænder længere så den kan passe sig selv længere tid ad gangen?

Der er jo træpille griller og pizza ovne så kunne det ikke fungere ligeså godt at smide en træ briket på?
Hvad siger i?

Med træbriketter tænkter jeg på noget i denne stil
Link: https://www.jemogfix.dk/traebriketter-p ... 2/9035565/

Re: Offset smoker eksperiment

: 25 maj 2018 22:43
af H.S
Kender ikke denne grill
men tror ikke det "træ" er rent nok til madlavning
ville nok enten købe noget der er til formål elle flække det selv
så kan du også få smag med fra træet ;-)

Re: Offset smoker eksperiment

: 26 maj 2018 07:51
af Lintz
Umiddelbart vil jeg sige "ja" til at det ville fungerer men "Nej"til at bruge det. Med samme begrundelse som "H.S.".
Du aner ikke hvilken træsort du fyrer med og hvis den automastisk tilsætter smag fra træet syntes jeg ikke det er en god ide.

P.S. Håber at du og konen kan lide smagen som bliver tilføjet via grillingen for sådan som jeg kan forstå den virker kan man ikke undgå det.

Konen herhjemme er ikke meget for den smag - Har prøvet med disse bakker på grillen med forskellige træsorter men det er droppet igen.

- Men spændt på at høre hvordan det kommer til at gå. Får vi en opdatering senere ? :D

Re: Offset smoker eksperiment

: 26 maj 2018 09:24
af Hjemme teori
Den er sku da fed!

Mine tanker er at hvis det giver røg smag er det fordi, det brænder/gløder for koldt og der tror jeg ikke nåletræ, som oftest bruges til piller og briketter, give den fede smag, nok nærmere det modsatte.

Da jeg røgede en del brugte jeg bøgesmuld og derudover nogen gange elletræ som var håndsavet for at undgå kædeolie i træet.

Så jeg ville også gå efter løvtræ, og lave det selv.

og ellers bare grille det og putte røgsmuld i brænderen, det er i hvert fald nemt at styre.

Re: Offset smoker eksperiment

: 26 maj 2018 11:06
af Pawgs
Der kan læses lidt om hvordan de virker her.
Link: https://www.homeshop.dk/content/hvordan ... oker-.html

Der er intet til hændre for at grille normalt på den ligesom en tøndegril med låg.

I forhold til kvaliteten af briketterne er der mange der fx reklamer med at de er 100 procent eg uden bindemiddel.

Jeg har brugt den en 4 gange indtil nu.
De sidste par gange har jeg tændt op i den lille boks med almindelig kul og grillet pølser og kød direkte på dem.
Så har jeg lagt brød og færdig mad op i det store rum hvor der var omkring 100 grader. Fint til at holde maden varm til de er klar på mere mad.


Jeg har lavet en okse corvette ved indirekte varme i 4 timer på omkring 100-130 grader ved brug af kul. Den blev helt fin👍👍