Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Gode råd vedr bla vin

Gourmet retter, grill opskrifter, øl, vin og alt andet der handler om mad og drikke
Lær at "pille" kartofler og "fyre" op under sovsen
Brugeravatar
jopa
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 874
Tilmeldt: 25 mar 2012 19:33
Mit fyr: Orlan 18 kw
Areal: 150
Brændsel: Briketter fra Tyskland
Fremviser gerne i postnummer: 6500
Årligt forbrug: 7 til 10 paller
Geografisk sted: Sønderjylland
Givet likes: 3 gange
Modtaget likes: 1 gang

Gode råd vedr bla vin

Indlægaf jopa » 24 maj 2016 10:36

Hejsa vi skal have en lidt større fest og konen og jeg er ikke normalt vin drikkere.

Altså forslag til vine.

1) forret laks med videre , så hvidvin hvilken.
2)Krondyr hvilken rødvin passer.
3)Is med frugt hvilken desertvin helst ikke for sød.


Har ikke en stand forskid på vine, så forslag modtages med kyshånd :)
Mvh John
Brændeovn Oliefyr og Varmepumpe som backup


Brugeravatar
Brandsen
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3025
Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
Areal: 425 m2
Brændsel: Spildkorn - Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4300
Årligt forbrug: ca 10 tons
Geografisk sted: Holbæk
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 43 gange

Re: Gode råd vedr bla vin

Indlægaf Brandsen » 24 maj 2016 16:35

Halløj i forum,

Jeg har heller ikke akademisk forstand på vin overhovedet , men lang praktisk erfaring 8)

1) Til laks vil jeg gå efter en fransk hvidvin lavet på Pinot Gris druen,
og det står på etiketten, så nemt at se. Ellers spørg efter en Pinot Gris.
( s'et udtales ikke, så sig Pinot Gri )
Du skal over kr 50-60,- pr flaske for at være sikker på den er rimelig god.

2) Krondyr kræver en kraftig rødvin, idet jeg formoder det er med brun opbagt vildtsovs,
tyttebær syltetøj, hvide og brune kartofler, og måske Waldorfsalat ?
I så fald ville jeg gå efter en Italiens vin lavet efter Ripasso metoden, der står simpelthen
også på etiketten, ellers sprøg bare efter en Ripasso. Helst over kr 65,-pr flaske
Ripasso er meget tunge og kraftige rødvine, derfor fortrinligt til lidt 'fed' mad, og mad der
smager kraftigt, og krondyr med vildtsovs er jo begge dele.

Mit bud !
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )

Brugeravatar
jopa
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 874
Tilmeldt: 25 mar 2012 19:33
Mit fyr: Orlan 18 kw
Areal: 150
Brændsel: Briketter fra Tyskland
Fremviser gerne i postnummer: 6500
Årligt forbrug: 7 til 10 paller
Geografisk sted: Sønderjylland
Givet likes: 3 gange
Modtaget likes: 1 gang

Re: Gode råd vedr bla vin

Indlægaf jopa » 24 maj 2016 16:59

Brandsen skrev:Halløj i forum,

Jeg har heller ikke akademisk forstand på vin overhovedet , men lang praktisk erfaring 8)

1) Til laks vil jeg gå efter en fransk hvidvin lavet på Pinot Gris druen,
og det står på etiketten, så nemt at se. Ellers spørg efter en Pinot Gris.
( s'et udtales ikke, så sig Pinot Gri )
Du skal over kr 50-60,- pr flaske for at være sikker på den er rimelig god.

2) Krondyr kræver en kraftig rødvin, idet jeg formoder det er med brun opbagt vildtsovs,
tyttebær syltetøj, hvide og brune kartofler, og måske Waldorfsalat ?
I så fald ville jeg gå efter en Italiens vin lavet efter Ripasso metoden, der står simpelthen
også på etiketten, ellers sprøg bare efter en Ripasso. Helst over kr 65,-pr flaske
Ripasso er meget tunge og kraftige rødvine, derfor fortrinligt til lidt 'fed' mad, og mad der
smager kraftigt, og krondyr med vildtsovs er jo begge dele.

Mit bud !


Det er hermed gemt tak
Mvh John
Brændeovn Oliefyr og Varmepumpe som backup



Tilbage til "Mad, Madlavning, Øl & Vin"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster