Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Blæser virker ikke

Spørgsmål vedr. Baxi samt det tilbehør der laves til Baxi stokerfyr
karstenw
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 5
Tilmeldt: 15 maj 2016 18:54
Mit fyr: Baxi mh 1.5
Areal: 214
Brændsel: piller
Geografisk sted: 4171

Blæser virker ikke

Indlægaf karstenw » 16 maj 2016 10:19

Goddag i forum..
Håber der er nogle her i forum der kan hjælpe med mit Baxi mh 1.5 år 2000.. Fyret var gået ud ,og fandt hurtige ud af det var blæseren der var brændt af.. Ny monteret og kører nu ..
Nu er problemet af den har en rigtig høj" brumme" lyd, og bliver meget varm (kan ikke holde på den) det er ligesom den får for lidt strøm.
Den har 220 v kort i opstart og falder så til ca 60 v når den kører, er det rigtigt ?
Hvilken print for den strøm fra, og er evt defekt... Den fik et nyt power print for ca 6 år siden..
Hilsen Karsten


Brugeravatar
T-mek
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 962
Tilmeldt: 21 jul 2013 15:13
Mit fyr: Scotte 10kw 6.78, semi-rens, 160L VVB.
Areal: 160 + 60 i værksted
Brændsel: 8mm træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4990
Årligt forbrug: 5500 til 6000 kg.
Geografisk sted: 4990 Sakskøbing
Modtaget likes: 2 gange

Re: Blæser virker ikke

Indlægaf T-mek » 16 maj 2016 10:36

karstenw skrev:Goddag i forum..
Håber der er nogle her i forum der kan hjælpe med mit Baxi mh 1.5 år 2000.. Fyret var gået ud ,og fandt hurtige ud af det var blæseren der var brændt af.. Ny monteret og kører nu ..
Nu er problemet af den har en rigtig høj" brumme" lyd, og bliver meget varm (kan ikke holde på den) det er ligesom den får for lidt strøm.
Den har 220 v kort i opstart og falder så til ca 60 v når den kører, er det rigtigt ?
Hvilken print for den strøm fra, og er evt defekt... Den fik et nyt power print for ca 6 år siden..
Hilsen Karsten


Blæseren går vel ikke stramt ?
Men synes ikke de 60V lyder af ret meget.
Hvad gør blæseren hvis du sætter den manuelt op til 100% i styringen ?
Blæseren får strøm og reguleres fra power printet, jeg har et ekstra du evt. kan låne for at være helt sikker på at det er der fejl er.
Diverse fejl på print plejer at kunne laves.
/ Christian

Har gerne lidt dele til Scotte / Baxi + diverse pumper på hylden.

karstenw
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 5
Tilmeldt: 15 maj 2016 18:54
Mit fyr: Baxi mh 1.5
Areal: 214
Brændsel: piller
Geografisk sted: 4171

Re: Blæser virker ikke

Indlægaf karstenw » 16 maj 2016 10:44

Nej blæser kører fint rundt, og rammer ikke noget..
hvis jeg sætter den op i blæs stiger volt lidt.. jeg har ikke prøvet 100 % blæs det vil jeg lige gøre..
synes jeg læste et sted at det var stoker print der regulerede blæser strøm men det er måske power print.. ?

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7777
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Re: Blæser virker ikke

Indlægaf thy » 16 maj 2016 10:56

Hmm har hørt om ret mange af de nye blæsere er af en dårlig kvalitet.... Det vil sige de har skiftet 1-3 gange før de har fået en der kører ortenligt...

Men det betyder ikke at fejlen ligger der på dit...

Mener det må være power printet der trækker blæser...

Du bør tjække ledninger for skader osv... Mus feks.. Bidder jo i alt..
Ledninger kan have taget skade af varme påvirkning og statisk slid det vil sige vibrationer der har skavet hul i ledning...
Stik kan blive løse...

Tror faktisk at de 60v er i underkanten mener at huske en med 80v som også var forlangsom...
Det kan også være en fejl på konsensatatorn eller hvad de heder den runde dims på blæsermotoren der laver en ekstra fase,uden den bliver motoren varm...

Sidste muelighed måske blæser sider i spænd når den skrues på fyret,og der ved kan hindre blæser i at løbe frit..
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7777
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Re: Blæser virker ikke

Indlægaf thy » 16 maj 2016 12:23

Den får strømmen fra power print

Målt der med -30 som jeg har i minimumsblæs.

Får jeg
Ved 30% 90 volt
Ved nul i display ca40volt

Ved fra slukket at trykke begge blæssymboler hvor den så skriver 100 der efter 40 får jeg så en max på ca112volt.

Håber du kan bruge det til noget.
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk


karstenw
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 5
Tilmeldt: 15 maj 2016 18:54
Mit fyr: Baxi mh 1.5
Areal: 214
Brændsel: piller
Geografisk sted: 4171

Re: Blæser virker ikke

Indlægaf karstenw » 16 maj 2016 12:36

Hvordan sætter jeg den til 100 % blæs.. Jeg kan kun sætte den til 40 % høj samt 50% i manuelt programmering..
ved løs blæser er lyden der også.. kondensator er ny , samt ledninger ser ud til at være ok
alle 3 faser er der selvfølgelig
tror jeg må prøve at få fat i et print, evt. låne et.

karstenw
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 5
Tilmeldt: 15 maj 2016 18:54
Mit fyr: Baxi mh 1.5
Areal: 214
Brændsel: piller
Geografisk sted: 4171

Re: Blæser virker ikke

Indlægaf karstenw » 16 maj 2016 12:42

Okay Thy dit sidste indlæg fik jeg ikke da jeg skrev, det vil jeg lige prøve,,
synes ikke jeg kan få 100 % i blæs kun 40 % også ved begge kontakter trykket ind

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7777
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Re: Blæser virker ikke

Indlægaf thy » 16 maj 2016 13:31

karstenw skrev:Okay Thy dit sidste indlæg fik jeg ikke da jeg skrev, det vil jeg lige prøve,,
synes ikke jeg kan få 100 % i blæs kun 40 % også ved begge kontakter trykket ind


Det er på den måde jeg får ca112 volt ved ikke helt om de -30 i montøropsætning ændrer lidt i forhold til du nok har -20 :great:
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7777
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Re: Blæser virker ikke

Indlægaf thy » 16 maj 2016 13:32

T- mek har nok en på Sjælland jeg har en på Fyn
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk

karstenw
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 5
Tilmeldt: 15 maj 2016 18:54
Mit fyr: Baxi mh 1.5
Areal: 214
Brændsel: piller
Geografisk sted: 4171

Re: Blæser virker ikke

Indlægaf karstenw » 16 maj 2016 16:50

Ok så fik jeg splittet det af.. Den har 67-69 volt til blæs ved 40 % blæs samt 50 % i montør program, det er jo ikke nok..
Må prøve at bestille et print i morgen, medmindre der er en her på midt sj der har et låne..



Tilbage til "Baxi Stoker"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster