Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Den perfekte steak/bøf

Gourmet retter, grill opskrifter, øl, vin og alt andet der handler om mad og drikke
Lær at "pille" kartofler og "fyre" op under sovsen
Brugeravatar
Ulrik
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 10689
Tilmeldt: 09 dec 2006 12:50
Mit fyr: 10 KW Scotte Mini
Areal: 96/87 m2
Brændsel: German Pellets
Fremviser gerne i postnummer: 5474
Dagligt forbrug: 11 kilo
Årligt forbrug: Est. <6 ton
Geografisk sted: Veflinge, Fyn
Givet likes: 27 gange
Modtaget likes: 27 gange
Kontakt:

Den perfekte steak/bøf

Indlægaf Ulrik » 11 feb 2016 14:33

Vi skal da have åbnet for det nye forum her icon_cheesygrin.gif

Kunne godt tænke mig at høre om jeres erfaringer med at stege en bøf eller steak helt perfekt?
Specielt om nogen kender fremgangsmåden fra denne video hvor man koger den først?


MvH Ulrik©


Brugeravatar
Lintz
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4504
Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
Mit fyr: Scotte 16 kw m OPOP kedel
Areal: 160
Brændsel: Barlinek eco-pellets
Fremviser gerne i postnummer: 9280
Dagligt forbrug: ca 25 kilo
Årligt forbrug: 7,8
Geografisk sted: Østhimmerland
Givet likes: 151 gange
Modtaget likes: 70 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlægaf Lintz » 11 feb 2016 15:56

Nu er det jo ikke ligefrem en bøf. Men det er vist mange som koger roastbeeffen først. Eller når det gælder bøffen er det vel vigtigt at den ikke får for meget og lige får lov at hvile lidt inden den serveres.
Mvh Lintz aka Sælhunden aka Linse aka Lintzyboy aka vatnisse aka julemand aka Guru (troede jeg :cry: ) aka REDAKTØR :P

INGEN DYR ER KOMMET TIL SKADE UNDER OPRETTELSE AF DENNE SIGNATUR.......

Accepterer det uundgåelige – det kan du alligevel ikke gøre noget ved.

From
Stoker IX
Stoker IX
Indlæg: 395
Tilmeldt: 17 jan 2007 14:07
Mit fyr: Woody 24kw ver 6.69+ Opop 418
Areal: 125 bolig+200 garage
Brændsel: Træpiller
Dagligt forbrug: 25 kg
Årligt forbrug: 7-8 ton
Geografisk sted: Gravlev

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlægaf From » 11 feb 2016 17:20

Ulrik skrev:Vi skal da have åbnet for det nye forum her icon_cheesygrin.gif

Kunne godt tænke mig at høre om jeres erfaringer med at stege en bøf eller steak helt perfekt?
Specielt om nogen kender fremgangsmåden fra denne video hvor man koger den først?


Jeg har ingen erfaringer med det, men det han gør på videoen er ikke at koge den, men i stedet varme den. Vandet skal ha' den temperatur som man ønsker at kødet skal være inden i, når det er færdigt. Det hedder "Sous vide".

Hvis man ikke vil starte med at smide penge efter et fancy vandbad, så skulle man kunne bruge en alm køletaske og et termometer, så skal man bare selv styre temperaturen ved at hælde små mængder kogende vand i, når vandet er blevet for koldt.

Brugeravatar
Brandsen
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3020
Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
Areal: 425 m2
Brændsel: Spildkorn - Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4300
Årligt forbrug: ca 10 tons
Geografisk sted: Holbæk
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 43 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlægaf Brandsen » 11 feb 2016 22:33

Halløj i forum,

yep, her i huset ryger en rostbeef bare i en gryde med høj varme, så den brunes,
og derefter stages ved lav varme, indtil stegetermometer viser 65 grader,

`vandet' er sådan set ikke vand i roastbeef forstand, bare det faktum at den vil 'svede',
indtil temp kommer over de ca 50 grader.
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )

Landlyst
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 4468
Tilmeldt: 13 okt 2009 22:03
Mit fyr: Scotte 16kW V. 10, Blackstar semirens
Areal: 200kvm+ 60kvm
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Dagligt forbrug: 30,8
Årligt forbrug: 6 tons
Geografisk sted: 8830 Tjele
Givet likes: 22 gange
Modtaget likes: 10 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlægaf Landlyst » 12 feb 2016 08:53

Du starter med at finde en go mør kødkvægs tyrkalv og så slagter du den og hænger den op og bliver modnet.... icon_cheesygrin.gif


Brugeravatar
pendec
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 2541
Tilmeldt: 03 okt 2007 20:45
Mit fyr: Bio18 (Nh bioservice fw)
Areal: 180 + 160ltr vvb
Brændsel: Træpiller Neova
Dagligt forbrug: 16
Årligt forbrug: ca. 5.4T (Maj 2016)
Geografisk sted: lolland
Givet likes: 12 gange
Modtaget likes: 40 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlægaf pendec » 12 feb 2016 10:27

Den findes ikke,
for hver gang man prøver en ny, så bliver den ofte bedre og bedre, så måske findes der mange af dem, eller?

Brugeravatar
calle
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3014
Tilmeldt: 27 dec 2010 21:47
Mit fyr: Scotte 16 kw 4.99 Opop 418 keramiktænder
Areal: 125
Brændsel: Træpiller og brænde
Dagligt forbrug: Svingende
Årligt forbrug: 3 ton
Geografisk sted: Storkbh.
Givet likes: 10 gange
Modtaget likes: 22 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlægaf calle » 12 feb 2016 11:46

Den perfekte bøf er efter min mening en tournedos. Jeg køber i ny og næ en hel okse- eller kalvemørbrad (når de er på tilbud), og skærer den selv ud i passende bøffer. Det er nærmest umuligt at ødelægge sådan en bøf. Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt icon_cheesygrin.gif

Venlig hilsen :)
Calle - forklædt som voksen.

Dans er for de, der ikke har råd til at stå i baren.

PS. Den der har mest legetøj, når vi dør, har vundet.

Brugeravatar
pendec
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 2541
Tilmeldt: 03 okt 2007 20:45
Mit fyr: Bio18 (Nh bioservice fw)
Areal: 180 + 160ltr vvb
Brændsel: Træpiller Neova
Dagligt forbrug: 16
Årligt forbrug: ca. 5.4T (Maj 2016)
Geografisk sted: lolland
Givet likes: 12 gange
Modtaget likes: 40 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlægaf pendec » 12 feb 2016 12:26

calle skrev: Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt icon_cheesygrin.gif

Jeg troede det var sådan de skulle laves? :twisted:

Brugeravatar
Jobak
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 870
Tilmeldt: 07 jan 2007 19:07
Mit fyr: Baxi 1.5/350 uden iltstyr
Areal: 180
Brændsel: Silva 8mm
Årligt forbrug: ca. 6t
Geografisk sted: Hjerm
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 2 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlægaf Jobak » 12 feb 2016 18:37

Det er "det nye sorte."
Sous-Vide


Med venlig hilsen
Jobak

Det brænder først, som er nærmest ved ilden.

Brugeravatar
Lintz
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4504
Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
Mit fyr: Scotte 16 kw m OPOP kedel
Areal: 160
Brændsel: Barlinek eco-pellets
Fremviser gerne i postnummer: 9280
Dagligt forbrug: ca 25 kilo
Årligt forbrug: 7,8
Geografisk sted: Østhimmerland
Givet likes: 151 gange
Modtaget likes: 70 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlægaf Lintz » 12 feb 2016 18:43

calle skrev:Den perfekte bøf er efter min mening en tournedos. Jeg køber i ny og næ en hel okse- eller kalvemørbrad (når de er på tilbud), og skærer den selv ud i passende bøffer. Det er nærmest umuligt at ødelægge sådan en bøf. Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt icon_cheesygrin.gif

Venlig hilsen :)


Min tidligere svigerfar var i en menneskealder tjener på Molslinjen. Altså dengang der stadig blev lavet mad om bord.
Oversejlingstiden lagde jo på godt en time og når folk bestilte en Engelsk bøf i restauranten skulle det gå lidt stærkt.
En frossen bøf blev hevet ud af fryseren, direkte ned i frituren i et par minutter og derefter på kipstegeren.
Der var aldrig nogle der klagede over kvaliteten - Så sådan kan det åbenbart også gøres...... :oops:
Mvh Lintz aka Sælhunden aka Linse aka Lintzyboy aka vatnisse aka julemand aka Guru (troede jeg :cry: ) aka REDAKTØR :P

INGEN DYR ER KOMMET TIL SKADE UNDER OPRETTELSE AF DENNE SIGNATUR.......

Accepterer det uundgåelige – det kan du alligevel ikke gøre noget ved.



Tilbage til "Mad, Madlavning, Øl & Vin"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster