Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

M20i Styring Temperatur/sikkerhed opfører sig mærkeligt.

Spørgsmål vedr. TwinHEAT samt det tilbehør der laves til TwinHEAT Stokerfyr
Rasmusam
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 37
Tilmeldt: 05 jan 2009 12:13
Mit fyr: Twin Heat M20I
Areal: 286+Kommende værkste
Brændsel: Alt
Årligt forbrug: Endnu uvist

M20i Styring Temperatur/sikkerhed opfører sig mærkeligt.

Indlægaf Rasmusam » 07 feb 2016 13:32

Hej.

Jeg har et M20i som jeg har kørt med en årrække uden de store problemer.

Igår brød Helvede så løs..:

Overkogningssikringen, den hvide kontakt med resetknappen på, den har kunnet finde på at melde overkog engang imellem, uden temp. var over f.eks. 70 grader. Også ved opstart, altså nede på 25-30 grader.
Jeg bestilte en ny for et stykke tid siden og ville så skifte den igår, da den havde meldt overkog i løbet af natten, uden der havde været overkog.

Jeg slog ikke strømmen fra, (JA.! DET VAR DUMT.!) Men jeg kunne fint lige skifte den, mens fyret kørte opstart. Det er jo bare 3 ledninger uden spænding på.

Da jeg satte den nye til, klikkede overkog-relæet inde i styringskassen en hel del gange, jeg tænkte det var sgu da mærkeligt, når det var en helt ny kontakt jeg monterede som derfor skulle kunne bestemme sig til, om der var overkog eller ej.
Jeg chekkede multistikket som går ind til overkoggsikringen, lambdasonde og temperaturføler. De to ledninger som går til overkogssikring, var irede og sad ikke ordenligt fast i stikket, så var det nok derfor den klikkede og måske var den gamle slet ikke defekt.

For at få fyret til at køre hen over weekenden, klippede jeg de 2 ledninger (ikke jord, men de 2 andre) som går til overkoggsikringen, på begge sider af stikket, satte dem sammen med nogle special-samlere jeg har, som krymper om ledningerne og lodder dem sammen, så nu burde alt jo fungere, indtil jeg kan få et nyt kabel fra styringen, med et nyt multistik...

MEN..!!.: Nu står der "Sikkerhed" på display på styringen. Og temperatur går op og ned uafbrudt, altså selvom fyret ikke kører, står der f.eks. 62,8-76,9-88,2-99,5-83,6-76,4-53,2-67,9-75,4-83,2-98,7-92,5-84,3...OSV.

Kontakten til lågen står som den skal. Jeg har prøvet at klikke med den en del gange og endda koblet den fra i stikket i styringen, og luset den bagefter, for at eliminere muligheden for, kontakten er defekt.

Temp. måler har jeg taget ud af dyklommen, den er lun, men ikke brandvarm. Jeg har også prøvet at tage stikkene af den.

Jeg tænker at måske der er et relæ eller to, som er sket noget med, da relæet til overkog klikkede mange gange i træk..?

Jeg har taget stikket ud natten over, da jeg tænkte, der måske kunne være en kondensator i styringen, som skulle have lov af aflade, for derefter det hele kunne nulstilles. Men da jeg kom ud, gik temp igen amok og sikkerhed står der igen.

Jeg har prøvet at resette en del gange uden effekt..

Nogle eksperter derude??

Evt. hjælp/support over tlf: 28876090. Jeg er villig til at give en god timeløn til den som kan hjælpe mig over tlf.


Brugeravatar
T-mek
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 966
Tilmeldt: 21 jul 2013 15:13
Mit fyr: Scotte 10kw 6.78, semi-rens, 160L VVB.
Areal: 160 + 60 i værksted
Brændsel: 8mm træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4990
Årligt forbrug: 5500 til 6000 kg.
Geografisk sted: 4990 Sakskøbing
Modtaget likes: 2 gange

Re: M20i Styring Temperatur/sikkerhed opfører sig mærkeligt.

Indlægaf T-mek » 07 feb 2016 13:51

Har du prøvet at fjerne kedel føler fra styringen ? Pendler temperaturen så stadig op/ned ?
/ Christian

Har gerne lidt dele til Scotte / Baxi + diverse pumper på hylden.

Rasmusam
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 37
Tilmeldt: 05 jan 2009 12:13
Mit fyr: Twin Heat M20I
Areal: 286+Kommende værkste
Brændsel: Alt
Årligt forbrug: Endnu uvist

Re: M20i Styring Temperatur/sikkerhed opfører sig mærkeligt.

Indlægaf Rasmusam » 07 feb 2016 13:54

Ja jeg har taget stikkene af føleren. Den pendler stadig helt ustyrligt.

Brugeravatar
T-mek
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 966
Tilmeldt: 21 jul 2013 15:13
Mit fyr: Scotte 10kw 6.78, semi-rens, 160L VVB.
Areal: 160 + 60 i værksted
Brændsel: 8mm træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4990
Årligt forbrug: 5500 til 6000 kg.
Geografisk sted: 4990 Sakskøbing
Modtaget likes: 2 gange

Re: M20i Styring Temperatur/sikkerhed opfører sig mærkeligt.

Indlægaf T-mek » 07 feb 2016 13:57

Rasmusam skrev:Ja jeg har taget stikkene af føleren. Den pendler stadig helt ustyrligt.


Stik af føleren... Kan man ikke skrue ledninger ud af klemmerække i styring ?
/ Christian

Har gerne lidt dele til Scotte / Baxi + diverse pumper på hylden.

Rasmusam
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 37
Tilmeldt: 05 jan 2009 12:13
Mit fyr: Twin Heat M20I
Areal: 286+Kommende værkste
Brændsel: Alt
Årligt forbrug: Endnu uvist

Re: M20i Styring Temperatur/sikkerhed opfører sig mærkeligt.

Indlægaf Rasmusam » 07 feb 2016 13:59

Jo, men det skulle gerne give samme resultat. Det skal dog forsøges..:o)


Brugeravatar
T-mek
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 966
Tilmeldt: 21 jul 2013 15:13
Mit fyr: Scotte 10kw 6.78, semi-rens, 160L VVB.
Areal: 160 + 60 i værksted
Brændsel: 8mm træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4990
Årligt forbrug: 5500 til 6000 kg.
Geografisk sted: 4990 Sakskøbing
Modtaget likes: 2 gange

Re: M20i Styring Temperatur/sikkerhed opfører sig mærkeligt.

Indlægaf T-mek » 07 feb 2016 14:03

Rasmusam skrev:Jo, men det skulle gerne give samme resultat. Det skal dog forsøges..:o)


Evt. ir i stik eller på print vil kunne få temperatur indgang til at opføre sig sådan...
/ Christian

Har gerne lidt dele til Scotte / Baxi + diverse pumper på hylden.

Rasmusam
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 37
Tilmeldt: 05 jan 2009 12:13
Mit fyr: Twin Heat M20I
Areal: 286+Kommende værkste
Brændsel: Alt
Årligt forbrug: Endnu uvist

Re: M20i Styring Temperatur/sikkerhed opfører sig mærkeligt.

Indlægaf Rasmusam » 07 feb 2016 14:09

Ja det er rigtigt.
Men stikket er fint, ud over de 2 ledninger som var helt grønne rundt om. Og jeg tænker at der er forbindelse til føleren, da den bliver lun. Styringen er helt som ny indeni, så der er ingen ir.

Men det skal forsøges alligevel for at eliminere alle faktorer af usikkerhed.

Men alt har kørt 100% indtil det gik helt galt igår.

Jeg tænker, at der måske kan være et relæ eller en kondensator som er brændt af/ eller på anden måde ødelagt/forstyrret af de mange gange, som overkog relæet har klikket. Selvom det lyder fuldstændigt ulogisk..

Rasmusam
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 37
Tilmeldt: 05 jan 2009 12:13
Mit fyr: Twin Heat M20I
Areal: 286+Kommende værkste
Brændsel: Alt
Årligt forbrug: Endnu uvist

Re: M20i Styring Temperatur/sikkerhed opfører sig mærkeligt.

Indlægaf Rasmusam » 07 feb 2016 15:23

Det hjalp ikke at tage det af ved klemrækken.

Brugeravatar
T-mek
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 966
Tilmeldt: 21 jul 2013 15:13
Mit fyr: Scotte 10kw 6.78, semi-rens, 160L VVB.
Areal: 160 + 60 i værksted
Brændsel: 8mm træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4990
Årligt forbrug: 5500 til 6000 kg.
Geografisk sted: 4990 Sakskøbing
Modtaget likes: 2 gange

Re: M20i Styring Temperatur/sikkerhed opfører sig mærkeligt.

Indlægaf T-mek » 07 feb 2016 16:23

Rasmusam skrev:Det hjalp ikke at tage det af ved klemrækken.


Hmm..
Laver styringen andre underlige ting ?
/ Christian

Har gerne lidt dele til Scotte / Baxi + diverse pumper på hylden.

Rasmusam
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 37
Tilmeldt: 05 jan 2009 12:13
Mit fyr: Twin Heat M20I
Areal: 286+Kommende værkste
Brændsel: Alt
Årligt forbrug: Endnu uvist

Re: M20i Styring Temperatur/sikkerhed opfører sig mærkeligt.

Indlægaf Rasmusam » 07 feb 2016 17:39

Ja der står ca. 48% O2..



Tilbage til "TwinHeat Stoker"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster