Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

manglende varme i hus, Baxi multiheat 1,5

Spørgsmål vedr. Baxi samt det tilbehør der laves til Baxi stokerfyr
DM01
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 15
Tilmeldt: 03 jan 2016 12:43
Mit fyr: Baxi Multiheat 1,5
Areal: 265 m2
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4296
Givet likes: 2 gange

manglende varme i hus, Baxi multiheat 1,5

Indlægaf DM01 » 03 jan 2016 13:55

Hej Forum
jeg er spritny på stoker pro, men har haft Baxi i snart 11 år. Nu er der så kommet det problem, at fyret ikke smider nok varme ind i hytten...., radiatorerne er lunkne, gulvvarmen på badeværelset er halvkold, men håndklædevarmeren er godt varm, gulvvarmen i køkkenet er ligeledes godt varm...
Fyret holder uden problemer fremløbstemperaturen, som er sat til 80 grader. Det skal siges der er ca 20 lbm. fra fyrrum til hus. Hvad kan årsagen være???

Lidt data om fyret:
# Baxi Multiheat 1,5 årg. 2004
#Iltstyring monteret
# Esbe shuntventil monteret på returløb
#Grundfos cirkulationspumpe årg. 2004 (står på trin 3 ud af 3)
# tryk i anlæg 2,0 bar

Begge print skiftet Maj 2013

Indstillinger er følgende:

Alarm reset/menu:

107
p15
b55

Alarm reset/driftsform:

-40
H 2,2
L 2,0
P 0,5
7,0 H
7,0 L
CAL
AU

Håber der er nogle kloge hoveder derude, som kan hjælpe....

Vh.
Dennis
Sendt fra min Commodore 64.....


Brugeravatar
T-mek
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 964
Tilmeldt: 21 jul 2013 15:13
Mit fyr: Scotte 10kw 6.78, semi-rens, 160L VVB.
Areal: 160 + 60 i værksted
Brændsel: 8mm træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4990
Årligt forbrug: 5500 til 6000 kg.
Geografisk sted: 4990 Sakskøbing
Modtaget likes: 2 gange

Re: manglende varme i hus, Baxi multiheat 1,5

Indlægaf T-mek » 03 jan 2016 14:14

Måske pga. luft i anlægget, er det kontrolleret ?
Måske cirkulationspumpe kører ikke skal den skal, har du haft skrue ude og se om den kører ?
Måske defekt fremløbsføler, er fremløb også i virkeligheden de ca. 80 grader den er stillet til ?
/ Christian

Har gerne lidt dele til Scotte / Baxi + diverse pumper på hylden.

vigasproblemer
Stoker III
Stoker III
Indlæg: 79
Tilmeldt: 21 mar 2011 12:30
Mit fyr: vigas og bekkasin
Areal: 125
Brændsel: affaldstræ + løvtræ
Fremviser gerne i postnummer: 6771
Geografisk sted: Plougstrup ved jernvedlund
Kontakt:

Re: manglende varme i hus, Baxi multiheat 1,5

Indlægaf vigasproblemer » 03 jan 2016 14:27

Hvis det er er ESBE TV60 graders shuntventil du har monteret, er det den der hænger, det vil sige den lukker ikke ret meget op hvorved der ikke kommer ret meget varme ind i huset.

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7783
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Re: manglende varme i hus, Baxi multiheat 1,5

Indlægaf thy » 03 jan 2016 15:44

DM01 skrev:Hej Forum
jeg er spritny på stoker pro, men har haft Baxi i snart 11 år. Nu er der så kommet det problem, at fyret ikke smider nok varme ind i hytten...., radiatorerne er lunkne, gulvvarmen på badeværelset er halvkold, men håndklædevarmeren er godt varm, gulvvarmen i køkkenet er ligeledes godt varm...
Fyret holder uden problemer fremløbstemperaturen, som er sat til 80 grader. Det skal siges der er ca 20 lbm. fra fyrrum til hus. Hvad kan årsagen være???

Lidt data om fyret:
# Baxi Multiheat 1,5 årg. 2004
#Iltstyring monteret
# Esbe shuntventil monteret på returløb
#Grundfos cirkulationspumpe årg. 2004 (står på trin 3 ud af 3)
# tryk i anlæg 2,0 bar

Begge print skiftet Maj 2013

Indstillinger er følgende:

Alarm reset/menu:

107
p15
b55

Alarm reset/driftsform:

-40
H 2,2
L 2,0
P 0,5
7,0 H
7,0 L
CAL
AU

Håber der er nogle kloge hoveder derude, som kan hjælpe....

Vh.
Dennis


Med de indstillinger får den i hvertfald nok at leve af..

Din espe shuntventil driller..

Billeder af montering og placering af pumper...

Ku godt tænke mig at foreslå nogle ændringer i snegletider osv.. Men det er sekundær til at få varme på...
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7783
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Re: manglende varme i hus, Baxi multiheat 1,5

Indlægaf thy » 03 jan 2016 16:24

vigasproblemer skrev:Hvis det er er ESBE TV60 graders shuntventil du har monteret, er det den der hænger, det vil sige den lukker ikke ret meget op hvorved der ikke kommer ret meget varme ind i huset.


Helt enig i at det nemt kunne være den der driller,hvis der er en pumpe inde i shuntkredsen,ku der også være noget der...(er der ingen pumpe i shunten tja så virker termisk shunt ikke for godt)
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk


Jan LS
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 14
Tilmeldt: 29 dec 2015 13:02
Mit fyr: Baxi MultiHeat 1,5 m. Iltstyring
Areal: 149
Brændsel: Lava 8mm
Fremviser gerne i postnummer: 5560

Re: manglende varme i hus, Baxi multiheat 1,5

Indlægaf Jan LS » 03 jan 2016 16:51

Er din retur temp som den plejer at være?
Jeg havde problemet i efteråret at jeg heller ikke fik nok varme i huset. Fremløbs temp var også omkring 80 (svingede ganske normalt) men mit returløb var ca 15 grader under hvad det plejede at være.. Det var føleren til fremløbet der var røget..

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7783
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Re: manglende varme i hus, Baxi multiheat 1,5

Indlægaf thy » 03 jan 2016 16:56

Jan LS skrev:Er din retur temp som den plejer at være?
Jeg havde problemet i efteråret at jeg heller ikke fik nok varme i huset. Fremløbs temp var også omkring 80 (svingede ganske normalt) men mit returløb var ca 15 grader under hvad det plejede at være.. Det var føleren til fremløbet der var røget..


Nemlig ja...

Men han skriver at den nemt holder set på 80 grader så må være fra kedlen og væk...
Da din viste de 15 grader forkert var der så ikke perioder hvor retur var varmere en fremløb( kedel temp) ellerder var ikke mærkbare symptomer ?
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7783
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Re: manglende varme i hus, Baxi multiheat 1,5

Indlægaf thy » 03 jan 2016 17:06

thy skrev:Nemlig ja...

Men han skriver at den nemt holder set på 80 grader så må være fra kedlen og væk...
Da din viste de 15 grader forkert var der så ikke perioder hvor retur var varmere en fremløb( kedel temp) ellerder var ikke mærkbare symptomer ?


Ups :oops: det er jo netop det du beskriver :oops:

Det er også en muelighed helt klart
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk

Jan LS
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 14
Tilmeldt: 29 dec 2015 13:02
Mit fyr: Baxi MultiHeat 1,5 m. Iltstyring
Areal: 149
Brændsel: Lava 8mm
Fremviser gerne i postnummer: 5560

Re: manglende varme i hus, Baxi multiheat 1,5

Indlægaf Jan LS » 03 jan 2016 17:12

thy skrev:Ups :oops: det er jo netop det du beskriver :oops:

Det er også en muelighed helt klart


Ja min viste "normalt" for fremløbet (74-82 gr) men returløbet lå ca 15 grader under hvad det normalt gjorde.. Og det viste sig så at fremløbet reelt kun var ca 55-58 grader og derfor var radiator og brugsvand ikke ret varmt.

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7783
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Re: manglende varme i hus, Baxi multiheat 1,5

Indlægaf thy » 03 jan 2016 17:18

Jan LS skrev:Ja min viste "normalt" for fremløbet (74-82 gr) men returløbet lå ca 15 grader under hvad det normalt gjorde.. Og det viste sig så at fremløbet reelt kun var ca 55-58 grader og derfor var radiator og brugsvand ikke ret varmt.


Ja klart hvis den faktiske temp så ligger på 55-65 grader så kan/ vil termisk shunt ikke åbne...og fyret har så intet at lave på grund af den registrerer over set... Sårn set en dum fejlkilde der let kan overses :oops:
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk



Tilbage til "Baxi Stoker"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: KimP, Tom_AT og 1 gæst