Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

ingen varme i hus

Alt om fastbrændsel, brændekedler osv
Atmos, Vigas, Solo Innova, Bonus og alt andet om brændekedler
fifty
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 5
Tilmeldt: 02 dec 2014 19:42

ingen varme i hus

Indlægaf fifty » 02 dec 2014 19:52

hej alle er ny bruger men mon ikke i forstår mig alligevel
har et vigas anlæg med buffertank på 1200 liter har lige monteret ny alpha 2 pumpe en 25-40 pumpe ,for mistænkte den gamle for at være færdig ,da vi ingen varme havde i huset ,den ny pumpe monteret kørte med 6-7 watt og temperatur steg i huset kunne se varme på fremløb steg fra 40 til 60 på under 10 min ,dejligt varme kom i hus igen så problem løst!! men nu efter en time, er der igen kun 40 grader på fremløb og pumpe står på 18 watt,som om den prøver og presse men ikke kan komme af med vandet, mit spørgsmål er, kan jeg på en (måske ) let måde se om jeg har en prop et eller andet sted af gammelt aflejringer så der måske ikke er gennemstrømning ????? nogen der kan hjælpe ???
fifty


Tom_AT
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3749
Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
Areal: 182
Brændsel: Piller, Flis og brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
Modtaget likes: 3 gange

ingen varme i hus

Indlægaf Tom_AT » 02 dec 2014 19:53

Noget kunne tyde på du har luft i systemet.

kooggris
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 37
Tilmeldt: 22 feb 2014 20:16
Mit fyr: Atmos 50 kW. 2800 Liter Aku tank.
Areal: 150
Brændsel: Gran træ.
Fremviser gerne i postnummer: 7570
Modtaget likes: 2 gange

ingen varme i hus

Indlægaf kooggris » 02 dec 2014 22:17

Hejsa. Der er helt sikker luft i dit anlæg. Prøv og sluk pumpen i 2-5 minutter og så løsne luftskrugen hvis du ikke har en autolufter på dit anlæg, så tænd pumpen igen, Det kan være at det skal gøres nogle gange. evt fuld vand på dit anlæg.

Brugeravatar
Ugelvig
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1354
Tilmeldt: 18 sep 2012 12:19
Mit fyr: Atmos D14P/Iwabo Villa S2
Areal: 212+70
Brændsel: Stampemøllen
Dagligt forbrug: 16 kg pr. døgn
Årligt forbrug: 6 ton
Geografisk sted: Sønderjylland
Kontakt:

ingen varme i hus

Indlægaf Ugelvig » 02 dec 2014 22:27

Jeg vil gå så langt, at du skal have løsnet alle luftskruer rundt i systemet. Men start med kooggris's forslag med hovedudlufteren ved fyret. Men luften kan sagtens "gemme" sig i både radiator, gulvvarme shunt, rør m.v. Så alle luftskruer skal udluftes.
/AJU

Atmos D14P med påmonteret Iwabo Villa S2 og 750l træpiller i Mafa Midi silo fremvises gerne :)

fifty
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 5
Tilmeldt: 02 dec 2014 19:42

ingen varme i hus

Indlægaf fifty » 02 dec 2014 22:51

hej med jer tak for svar ,det var også min første tanke så slukkede pumpe men lagde mærke til den stod på 18 watt inden jeg gjorde,og lod stå i 30 min derefter luftede jeg ud på de højeste punkter, tændte pumpen igen og den gik på 7 watt og der efter steg temperaturen 10 grader på fremløbet,lad os nu sige der er et eller andet der stopper er der så nogen der har en ide til hvordan jeg kan finde det uden at skulle skille alt ad ?


Brugeravatar
Ugelvig
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1354
Tilmeldt: 18 sep 2012 12:19
Mit fyr: Atmos D14P/Iwabo Villa S2
Areal: 212+70
Brændsel: Stampemøllen
Dagligt forbrug: 16 kg pr. døgn
Årligt forbrug: 6 ton
Geografisk sted: Sønderjylland
Kontakt:

ingen varme i hus

Indlægaf Ugelvig » 02 dec 2014 22:58

Hvis det ikke er luft, hvilket jeg nu tror, og det mod forventning er slam, så skal anlægget vel blot skylles igennem? Det er lidt et arbejde, men ikke svært. Og det kan svine en smule. Men det er et spørgsmål om, at tage en streng, en radiator m.v. af gangen.

Men jeg tror det er luft. Luft kan være en kamp at få ud af systemet, når det først er kommet ind. Falder trykket på anlægget? Efterfylder du?
/AJU

Atmos D14P med påmonteret Iwabo Villa S2 og 750l træpiller i Mafa Midi silo fremvises gerne :)

N P K
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 122
Tilmeldt: 23 feb 2014 08:07
Mit fyr: Scotte 16 kw bs1016
Areal: 230
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 5863
Dagligt forbrug: Ca 30 kg
Årligt forbrug: 6200 kg
Geografisk sted: Rolfsted Fyn

ingen varme i hus

Indlægaf N P K » 02 dec 2014 23:57

Har du prøvet at lade pumpen køre på max i 30 min

fifty
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 5
Tilmeldt: 02 dec 2014 19:42

ingen varme i hus

Indlægaf fifty » 03 dec 2014 05:58

hej med jer har en ny pumpe og lige prøvet og sat den til at kører max , vandet fra fyret og ind i akkumuleringstanken er varmt det kan jeg mærke på rørene men fra Atanken og igennem pumpe og videre over i hus er de kun 40 grader mit fyr kører med 70 grader og er en vigas kedel,det skulle vel være ok eller ? anlægget har kørt siden 2008 uden problemer,tænker bare om aflejringer måske kunne sætte sig et sted,kører 1" til den når min kanal under fliser deri går den i 28 mm pex og så videre over
i 1" i huset hvor det så bliver fordelt fra 1" strengene ud til hver radiator

fifty
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 5
Tilmeldt: 02 dec 2014 19:42

ingen varme i hus

Indlægaf fifty » 03 dec 2014 06:13

til UGLEVIG : har ikke efterfyldt da vandet står som det skal og fandt ingen luft og trykket på står som det skal derfor mistænkte jeg en prop

Brugeravatar
mejeristen
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2622
Tilmeldt: 05 aug 2008 23:31
Mit fyr: BAXI Bonus 30 med 3400l akkutank
Areal: 196+25
Brændsel: Bøge brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8450
Dagligt forbrug: ??
Årligt forbrug: 26 rm sæson 11-12
Geografisk sted: Hammel 8450
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 3 gange

ingen varme i hus

Indlægaf mejeristen » 03 dec 2014 19:53

Holder med de andre! du har luft i systemet.
der er KUN en ting at gøre, i gang med at udlufte alt! Fuld skrue på pumpen og så i gang
BAXI Bonus 30 + akku. tank som sikkert er Østjyllands bedst isolerede (30 cm under bunden, mellem 40 og 80 cm på siden samt 70 cm på toppen isoleringsmaterialet er flamingogranulat)



Tilbage til "Fastbrændsel"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Flisbrænderen og 1 gæst