Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Til Joshva og andre der måske har løst problemet "udbrændt"

Spørgsmål vedr. Ekoheat samt det tilbehør der laves til Ekoheat pillefyret
EJB
Stoker X
Stoker X
Indlæg: 430
Tilmeldt: 18 mar 2012 17:50
Mit fyr: Ekoheat 1500
Areal: 181
Brændsel: Højlund pillen
Fremviser gerne i postnummer: 5900
Geografisk sted: Langeland
Modtaget likes: 4 gange

Til Joshva og andre der måske har løst problemet "udbrændt"

Indlægaf EJB » 19 nov 2014 12:10

Hej Joshva og I andre!

Jeg har problemer med "alarm udbrændt".

Fyret kører et par dage, pludselig bliver det koldt og "alarm udbrændt" vises i display.
Så mangler den jo enten piller eller også ser fotocellen ingen ild.
Piller er der nok af i magasinet og ved kontrol af fotocelle viser den sig at virke.

OK! Så tænder jeg "bare" fyret og det starter op, kører et par dage, og så "alarm udbrændt".

Ind på Stokerpro for at finde en løsning.

Finder Joshvas to år gamle tråd om problemet og begynder at læse. Desværre stopper tråden, åbenbart er problemet ikke løst.

Men det må det jo være. Så kære Joshva vil du være sød at fortælle hvordan du fik løst dit problem?

Selvfølgelig hører jeg meget gerne fra I andre hvis I har løsninger


Pills
Stoker III
Stoker III
Indlæg: 60
Tilmeldt: 24 jan 2013 15:27
Mit fyr: Ekoheat 900
Areal: 135
Brændsel: Træpiller
Årligt forbrug: 4800 kg
Geografisk sted: Østjylland
Modtaget likes: 1 gang

Til Joshva og andre der måske har løst problemet "udbrændt"

Indlægaf Pills » 19 nov 2014 12:18

Hvad står din minimums % på? måske står den for lavt. Jeg kører med min. 20% der har jeg ingen problemer med alarm udbrændt.

EJB
Stoker X
Stoker X
Indlæg: 430
Tilmeldt: 18 mar 2012 17:50
Mit fyr: Ekoheat 1500
Areal: 181
Brændsel: Højlund pillen
Fremviser gerne i postnummer: 5900
Geografisk sted: Langeland
Modtaget likes: 4 gange

Til Joshva og andre der måske har løst problemet "udbrændt"

Indlægaf EJB » 19 nov 2014 12:27

Var lige over og kontrollere, den står på 20%.

Brugeravatar
Grevens
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 556
Tilmeldt: 18 feb 2012 09:46
Mit fyr: Ekoheat 900
Areal: 140
Brændsel: 6mm piller
Fremviser gerne i postnummer: 4652
Dagligt forbrug: 4 / 22 kg
Årligt forbrug: 4481,7 kg 2013
Geografisk sted: SydØst for Køge
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 6 gange

Til Joshva og andre der måske har løst problemet "udbrændt"

Indlægaf Grevens » 19 nov 2014 14:20

- ofte forekommet fejlkilde er afvejning af piller ... - du må ud igen og lave tre gange afvejning og så tage gennemsnittet ... hvis der er stor forskel på hvad den giver er det fordi der er for meget smuld i tanken ... det kan løses med tømning af tank og så en slat olie hvrr gang du fylder efter i pilletanken ...

- og så bare en generel rengøring inden sæsonen går rigtig igang ... men det har du nok lavet allerede lavet ...
...

Brugeravatar
Tvillingen
Stoker VI
Stoker VI
Indlæg: 245
Tilmeldt: 20 mar 2012 21:39
Mit fyr: Ekoheat 900/210 L Magasin
Areal: 145
Brændsel: Stampemøllen 6mm
Fremviser gerne i postnummer: 8920
Dagligt forbrug: Ca.13 kg
Årligt forbrug: Andet år= 3640Kg
Geografisk sted: Randers NV
Modtaget likes: 1 gang

Til Joshva og andre der måske har løst problemet "udbrændt"

Indlægaf Tvillingen » 19 nov 2014 16:11

EJB skrev:Hej Joshva og I andre!

Jeg har problemer med "alarm udbrændt".

Fyret kører et par dage, pludselig bliver det koldt og "alarm udbrændt" vises i display.
Så mangler den jo enten piller eller også ser fotocellen ingen ild.
Piller er der nok af i magasinet og ved kontrol af fotocelle viser den sig at virke.

OK! Så tænder jeg "bare" fyret og det starter op, kører et par dage, og så "alarm udbrændt".

Ind på Stokerpro for at finde en løsning.

Finder Joshvas to år gamle tråd om problemet og begynder at læse. Desværre stopper tråden, åbenbart er problemet ikke løst.

Men det må det jo være. Så kære Joshva vil du være sød at fortælle hvordan du fik løst dit problem?

Selvfølgelig hører jeg meget gerne fra I andre hvis I har løsninger


Hej
Har du evt. set om det er lige efter en Askeplade kørsel at det sker,så den smider hele bålet ud i skuffen.
Hvis ja kan du prøve at hæve det lidt, jeg kører med Askepladen hver 2,5 kg. Det er så en 900 model.hvor standart er 1,5kg.


EJB
Stoker X
Stoker X
Indlæg: 430
Tilmeldt: 18 mar 2012 17:50
Mit fyr: Ekoheat 1500
Areal: 181
Brændsel: Højlund pillen
Fremviser gerne i postnummer: 5900
Geografisk sted: Langeland
Modtaget likes: 4 gange

Til Joshva og andre der måske har løst problemet "udbrændt"

Indlægaf EJB » 19 nov 2014 18:23

Vejning af piller er sket for nyligt, samme resultat hver gang.

Jeg synes ikke jeg har bemærket smuld, men derfor kan der selvfølgelig godt ligge noget i bunden af siloen.
Vil prøve at køre i bund for at se, men lige i øjeblikket er siloen (den store) hel fyldt op.

Det med askepladen skal også lige undersøges. Sidst jeg tømte askeskuffe undrede jeg mig over uforbrændte piller i asken.

I skal ha' mange tak, nu har jeg fået lidt at arbejde ud fra, men modtager meget gerne flere input.

Draborg
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 20
Tilmeldt: 29 maj 2013 11:56
Mit fyr: Ekoheat 1500
Areal: 305
Brændsel: German pellets
Dagligt forbrug: 25
Årligt forbrug: 5,7
Geografisk sted: Hørsholm
Modtaget likes: 2 gange

Til Joshva og andre der måske har løst problemet "udbrændt"

Indlægaf Draborg » 19 nov 2014 19:57

Har sat min askeplade op til 3 kg. Det hjalp på de uforbrændte piller. Mht minimumsydelse og udbrændt er fyret ret følsomt. Og afhænger vel af dine forhold mht træk i skorsten. Jeg har prøvet mig frem og endt med 18%. Går jeg lavere laver det udbrændt jævnligt. Prøv f.eks. at sætte min. ydelsen til 22%

Brugeravatar
kovas
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 1603
Tilmeldt: 10 feb 2012 09:06
Mit fyr: Ekoheat 1500
Areal: 160+40
Brændsel: Polar Power 8mm
Dagligt forbrug: 22,19 dec 15
Årligt forbrug: 5232kg år 2015
Geografisk sted: Løgstør
Modtaget likes: 8 gange

Til Joshva og andre der måske har løst problemet "udbrændt"

Indlægaf kovas » 20 nov 2014 13:45

EJB skrev:Vejning af piller er sket for nyligt, samme resultat hver gang.

Jeg synes ikke jeg har bemærket smuld, men derfor kan der selvfølgelig godt ligge noget i bunden af siloen.
Vil prøve at køre i bund for at se, men lige i øjeblikket er siloen (den store) hel fyldt op.

Det med askepladen skal også lige undersøges. Sidst jeg tømte askeskuffe undrede jeg mig over uforbrændte piller i asken.

I skal ha' mange tak, nu har jeg fået lidt at arbejde ud fra, men modtager meget gerne flere input.


Hejsa.
Jeg synes ikke at det er et problem med smuld. Har ikke gjort noget imod dette i snart 2 år. I starten da fyret kørte ad h til med evindelige alarm udbrændt foreslog nh-bioservice en anden lux-føler ( siden fattede ekopower det og har tilbudt en ny til dem med de gamle) har du fået sådan en? Efter jeg fik glasføleren fra pillex har jeg ikke haft en alarm udbrændt og kan fint køre med min på 1,8kw. Med hensyn til lav last så er det svært at komme langt ned hvis man bruger olie for så har man sansynligvis en afvejning omkring 2500g og så bliver der for lang tid mellem portionerne og fyret går ud.
Mange hilsner Kovas.

Nu med 4900w solceller på taget.Fronius 3,5kw inverter.
1. år produceret 4782kwh år 2014= 4657kwh, år 2015=4656kwh

EJB
Stoker X
Stoker X
Indlæg: 430
Tilmeldt: 18 mar 2012 17:50
Mit fyr: Ekoheat 1500
Areal: 181
Brændsel: Højlund pillen
Fremviser gerne i postnummer: 5900
Geografisk sted: Langeland
Modtaget likes: 4 gange

Til Joshva og andre der måske har løst problemet "udbrændt"

Indlægaf EJB » 20 nov 2014 15:42

Jeg tror heller ikke det er smuld, der er problemet.

Sidste år kom Ekopower ud og skiftede en del ting på fyret, bl.a. lux-føleren,
fordi mit fyr var installeret med "de gamle ting".

Fyret har nu kørt to dage uden "alarm udbrændt".
Det er det der undre, at det køre fint, og så pludselig er den gal.

Draborg
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 20
Tilmeldt: 29 maj 2013 11:56
Mit fyr: Ekoheat 1500
Areal: 305
Brændsel: German pellets
Dagligt forbrug: 25
Årligt forbrug: 5,7
Geografisk sted: Hørsholm
Modtaget likes: 2 gange

Til Joshva og andre der måske har løst problemet "udbrændt"

Indlægaf Draborg » 20 nov 2014 15:56

Hej EBJ
Mit fyr kan også køre i dagevis på 15% som minimumsydelse, men pludselig går det ud. Ved at prøve mig frem har jeg fundet frem til, at det kan køre på 18% uden at gå ud. Jeg mener klart, at løsningen på dit problem vil være at prøve at sætte minimumsydelsen et par % op.



Tilbage til "Ekoheat Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster