Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Fejl A3! Har prøvet alt hvad jeg kan komme i tanke om hjælp!

Spørgsmål vedr. Baxi samt det tilbehør der laves til Baxi stokerfyr
Fantibal
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 7
Tilmeldt: 23 okt 2014 20:47

Fejl A3! Har prøvet alt hvad jeg kan komme i tanke om hjælp!

Indlægaf Fantibal » 23 okt 2014 22:42

Hej
Jeg har et problem med mit Baxi multi heat 1,5, som jeg desperat håber at få hjælp til. Fyret viser fejl A3, og har nu prøvet følgende uden positivt resultat.
•Sikringer i printplade er målt og de er ikke sprunget.
•der er korrekt mængde vand i ekspantions beholder.
• motor udvendig er renset
•alle askekamre er tømt, de lange snoede dimser over brandkamret er taget ud og huller renset.
•lugen till pillebeholder er rengjort, ingen piller eller snavs i klemme
Jeg har prøvet at tænde fyret og når det har taget piller ind 5 gange går alarmen med fejl A3.
Hvis fyret er slukket og jeg manuelt fører piller frem går alarmen også efter 5 gange. Der sidder ikke noget fast kan både køre frem og tilbage. Har prøvet at kører frem manuelt uden piller i, så der ikke er modstand. Samme alarm opstår.
Der var kommet lidt vand i fyret og det våde snulder havde sat sig fast i sneglen. Men alt det våde er væk og sneglen kører fint.
Hvorfor denne fejl hele tiden.
Kan nogen hjælpe mig??
Hilsen Line


Brugeravatar
Brandsen
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3020
Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
Areal: 425 m2
Brændsel: Spildkorn - Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4300
Årligt forbrug: ca 10 tons
Geografisk sted: Holbæk
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 43 gange

Fejl A3! Har prøvet alt hvad jeg kan komme i tanke om hjælp!

Indlægaf Brandsen » 23 okt 2014 23:06

Halløj i forum,

Velkommen her på Blå Stue i Stoker Pro !

Umiddelbart betyder A-3 fejl, at motorværnet der skal beskytte gearmotoren til sneglen
mod overbelastning har udløst, og det sker normal når der er kommet noget i klemme
mellem snegl og tanken, eller hvis der har været tilbagebrand, sådan pillerne i sneglen
er svulmet op, og gearmotoren derfor ikke kan trække sneglen.

Men, ser at du fint kan få sneglen til at køre både frem og tilbage manuelt, og så er der
to andre muligheder :
1) At du har tabt en fase på strømmen, så kontroller at der er alle 3 faser inde på
gearmotoren.
2) At din røg temp måler er defekt, eller at ledningerne til den ikke sidder ordentligt
på printkortet i styringen
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7782
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Fejl A3! Har prøvet alt hvad jeg kan komme i tanke om hjælp!

Indlægaf thy » 24 okt 2014 00:04

kan også være over kogs dimsen der har slået fra...

hvor i landet?
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk

Fantibal
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 7
Tilmeldt: 23 okt 2014 20:47

Fejl A3! Har prøvet alt hvad jeg kan komme i tanke om hjælp!

Indlægaf Fantibal » 24 okt 2014 12:58

Mange tak, det prøver jeg lige at tjekke, når jeg er hjemme igen.

Brugeravatar
Brandsen
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3020
Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
Areal: 425 m2
Brændsel: Spildkorn - Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4300
Årligt forbrug: ca 10 tons
Geografisk sted: Holbæk
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 43 gange

Fejl A3! Har prøvet alt hvad jeg kan komme i tanke om hjælp!

Indlægaf Brandsen » 24 okt 2014 13:13

Halløj i forum,

Her på Blå Stue tjekker vi aldrig noget som helst, vi kontrollerer 8) 8)
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )


Brugeravatar
T-mek
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 962
Tilmeldt: 21 jul 2013 15:13
Mit fyr: Scotte 10kw 6.78, semi-rens, 160L VVB.
Areal: 160 + 60 i værksted
Brændsel: 8mm træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4990
Årligt forbrug: 5500 til 6000 kg.
Geografisk sted: 4990 Sakskøbing
Modtaget likes: 2 gange

Fejl A3! Har prøvet alt hvad jeg kan komme i tanke om hjælp!

Indlægaf T-mek » 24 okt 2014 14:06

Fantibal skrev:Hej
Jeg har et problem med mit Baxi multi heat 1,5, som jeg desperat håber at få hjælp til. Fyret viser fejl A3, og har nu prøvet følgende uden positivt resultat.
•Sikringer i printplade er målt og de er ikke sprunget.
•der er korrekt mængde vand i ekspantions beholder.
• motor udvendig er renset
•alle askekamre er tømt, de lange snoede dimser over brandkamret er taget ud og huller renset.
•lugen till pillebeholder er rengjort, ingen piller eller snavs i klemme
Jeg har prøvet at tænde fyret og når det har taget piller ind 5 gange går alarmen med fejl A3.
Hvis fyret er slukket og jeg manuelt fører piller frem går alarmen også efter 5 gange. Der sidder ikke noget fast kan både køre frem og tilbage. Har prøvet at kører frem manuelt uden piller i, så der ikke er modstand. Samme alarm opstår.
Der var kommet lidt vand i fyret og det våde snulder havde sat sig fast i sneglen. Men alt det våde er væk og sneglen kører fint.
Hvorfor denne fejl hele tiden.
Kan nogen hjælpe mig??
Hilsen Line


Når A-3 fejl så har været der, kan du så bare slukke og tænde fyret og så køre med snegl igen med det samme ?

Hjælpe-kontaktsæt på motorværn er forbundet til powerprintet, række J5, klemme 9 & 10 så vidt jeg lige husker, kontroller at alle ledninger på motorværn og klemrækker er spændt fast, jeg tror dog nu ikke at det er der problemet ligger da det sker hver gang, efter 5 gange kørsel med snegl.

Hvis du skal bruge andre print for at regne ud hvor fejl ligger, så har jeg lidt på lager.
Hvor bor du i landet ?
/ Christian

Har gerne lidt dele til Scotte / Baxi + diverse pumper på hylden.

Fantibal
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 7
Tilmeldt: 23 okt 2014 20:47

Fejl A3! Har prøvet alt hvad jeg kan komme i tanke om hjælp!

Indlægaf Fantibal » 24 okt 2014 17:10

Jeg har prøvet at slukke for strømmen på hifi relæ, men det gør ikke nogen forskel. Fejlen kommer på samme måde igen.
Jeg bor lige nord for Horsens.

Brugeravatar
T-mek
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 962
Tilmeldt: 21 jul 2013 15:13
Mit fyr: Scotte 10kw 6.78, semi-rens, 160L VVB.
Areal: 160 + 60 i værksted
Brændsel: 8mm træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4990
Årligt forbrug: 5500 til 6000 kg.
Geografisk sted: 4990 Sakskøbing
Modtaget likes: 2 gange

Fejl A3! Har prøvet alt hvad jeg kan komme i tanke om hjælp!

Indlægaf T-mek » 24 okt 2014 17:31

Fantibal skrev:Jeg har prøvet at slukke for strømmen på hifi relæ, men det gør ikke nogen forskel. Fejlen kommer på samme måde igen.
Jeg bor lige nord for Horsens.


Jo, men kan du køre med snegl med det samme lige efter du tænder for strømmen igen ?
/ Christian

Har gerne lidt dele til Scotte / Baxi + diverse pumper på hylden.

Fantibal
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 7
Tilmeldt: 23 okt 2014 20:47

Fejl A3! Har prøvet alt hvad jeg kan komme i tanke om hjælp!

Indlægaf Fantibal » 24 okt 2014 17:46

Jeps det kan jeg

sundvej
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 38
Tilmeldt: 05 jan 2011 15:24
Geografisk sted: Sønderjylland

Fejl A3! Har prøvet alt hvad jeg kan komme i tanke om hjælp!

Indlægaf sundvej » 24 okt 2014 17:55

Du kan prøve og køre tilbage med sneglen , og se
om fejlen opstår igen .
Hvis fejlen opstår også ved tilbage kørsel , så skal man måle strømforbruget ud til
motoren , når den kører .
Hvis du kan køre med sneglen uden at fejlen
opstår kan du næsten være sikker på at fejlen ligger i relæet "FREM" , eller i termorelæet.
Så kan du prøve at bytte om på de to relæer frem og tilbage . Relæet til
tilbage kørsel bliver ikke brugt så meget.
Næste ting man kan prøve er , at med en lille skrutrækker skrue indstilling på motorværn helt i bunden ,
dvs. den mindst muligt strøm ( jeg tror baxi 1,5, er det 0,3 A) og så helt op til den størst muligt strøm ( 1A).
og så tilbage til udgangstilling .Mange gang er det også at termorelæet er defekt.



Tilbage til "Baxi Stoker"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster