Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Prøvningsattest til EcoTeck Snella

Alt om pilleovn og træpilleovn
Ecoteck, Calimax, MCZ osv
Besvar
svanesoft
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 1
Tilmeldt: 04 jul 2014 14:45

Prøvningsattest til EcoTeck Snella

Indlæg af svanesoft » 04 jul 2014 14:59

Hej

Har købt et hus, hvor der står en EcoTeck Snella der er monteret før den nye brændeovnsbekendtgørelse trådte i kraft - 4 måneder før faktisk :-)
Nu vil vi gerne af med ovnen, men uden en prøvningsattest på den er det jo ikke lovligt at sælge den - og den kan jo heller ikke godkendes af skorstensfejeren.
Jeg kan se i brugervejledningen, der omfatter flere modeller at de er 100% testet, og så står der en hel masse standarder de overholder, heriblandt EN13240 som jo netop er den testmetode der er krævet ifølge bekendtgørelsen (Der er 2 krav nævnt, og kun det ene behøver være opfyldt)
Med andre ord kan jeg regne ud at selvom EcoTeck Danmark ikke har haft den sendt til test, så ER den testet (og overholder formodentlig det stillede krav i bekendtgørelsen)
Men jeg synes det er umuligt at opdrive denne attest fra det testende institut :-(
Der er jo ikke krav om at den skal være testet i Danmark, ej heller sproget den skal være udfærdiget på, så hvis testen er fra Italien er det jo ganske fint.
Fra bekendtgørelsen står der bl.a. følgende om testen:

§ 5. Fyringsanlægget afprøves af et laboratorium, jf. stk. 2, med henblik på at dokumentere overholdelsen af emissionskravene i bilag 1, jf. dog § 6.
Stk. 2 . Laboratoriet skal være akkrediteret af Den Danske Akkrediterings- og Meterologifond (DANAK) eller et tilsvarende akkrediteringsorgan, som er medunderskriver af EA’s (European co-operation for Accreditation) multilaterale aftale om gensidig anerkendelse, til at gennemføre de i denne bekendtgørelse nævnte afprøvninger.

Så hvis nogen ligger inde med en sådan attest til min fine ovn, så er jeg meget interesseret :-)

-René


Besvar